Autor Tema: Zvucna izolacija  (Pročitano 154 puta)

Mihailo, vesko78, zare, mtesic, srsa, oflogic, observer, Sekin, Mareska i 21 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži aldabicZapočeo temu

Zvucna izolacija
« poslato: juče u 22:11 »
Pozdrav,
Da li je neko od vas radio, ili zna nekoga da radi (idealno u Novom Sadu), postavljanje zvucne izolacije (pregrada kabine i motora, vrata, hauba, blatobrani)?
Imam superba 2023, fl model, a imao sam superb 3, 2018. Ovaj novi ima primetno losiju izolaciju, losije materijale, sve zivo krcka i suska. Razmazio me stari model. Sam sam udenuo komad kartona u vrata, izmedju plastike i lima, izludjivalo me sto skripi, plastika ne naleze na lim, nego ima 0.5-1cm lufta. Mozda nije namesteno kako treba, mozda je tako normalno, ali meni je to katastrofalno za auto od 30k. Gledao sam snimke da ljudi sami nesto postavljaju i budze, ali kontam nesto cu izlomiti..
  • Vozi: Skoda Superb

Na mreži Mareska

Odg: Zvucna izolacija
« Odgovor #1 poslato: danas u 02:24 »
Moj je 2023 i nista ne krcka i ne suska pre ce biti da je do ličnog osećaja ili do konkretnog primerka auta.
  • Vozi: Superb

Na mreži wkobre

« Odgovor #2 poslato: danas u 07:45 »
Ja sam dobio u PP preporuku za to još odavno, ali se nalazi u Beogradu. Ako ti to ne radi posao kaži, da ne kopam bezveze.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže Filip BG

« Odgovor #3 poslato: danas u 08:29 »
Poštovani,
Na našem novom Superbu 3 (pretpostavljam da je kao i Vaš, proizvodnja 2023, a kupljen je 2024) je dolazio zvuk iz zadnjih vrata. Primetio sam da je jedna žabica prilikom fabričke montaže bila iskrivljena što je prouzrokovalo „zveckanje“ plastike o lim. Nakon reklamacije (zamene žabice) u Auto Čačku sve je leglo na svoje mesto, i od tada nema nepotrebnih zvukova.
Pretpostavljam da je i kod Vas neka žabica loše „legla“ u fabrici. Možda i dve ako zvukovi dolaze sa različitih mesta. Imao sam priliku da vozim i da se vozim i u Oktaviji 4 pre facelift i Oktaviji 4 facelift u isto vreme kada i u našem Superbu 3 FL. Superb 3 FL je mnogo bolje izolovan, ili ti ušuškan u odnosu na Oktaviju, što potvrđuje i član Mareska.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Na mreži sebekkg

« Odgovor #4 poslato: danas u 09:44 »
Ako mi to ne reši problem onda možeš otići do scorpion servisa kod plavog mosta (bg) ili audio manija (ledine) možda pre oni. Oni to rešavaju bez problema.

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #5 poslato: danas u 15:04 »
Auto manija resava cesto u roku od 1 dana, ujutro ostavis, uvece pokupis auto.
Deluju posteno sa cenama i posveceni poslu. Dobio sam profi ponudu, sve navedeno, objasnjeno, stavku po stavku, sto se ne secam kad sam dobio, za bilo koju uslugu/posao.
Tako da samo toliko pozitivnog iskustva imam, jer se nisam dalje upustio, ali se takodje razmisljam o zvucnoj izolaciji.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Na mreži Lufti

« Odgovor #6 poslato: danas u 15:20 »
Kod mene na skali iz 2019. krckaju plasticni rukohvati i to sva cetiri sto je po meni nedopustivo. To je bukvalno prva stvar za koju se covek uhvati kada sedne u automobil. Iritantno je maksimalno s obzirom da je ostatak enterijera uklopljen ok, nema nepredvidjenih zvukova.
  • Vozi: Škoda Scala 1.0 TSI

Na mreži aldabicZapočeo temu

« Odgovor #7 poslato: danas u 17:05 »
Hvala @wkobre , za sada cu probati u ns. Ako se ne snadjem, zamolicu te da potrazis
  • Vozi: Skoda Superb

Na mreži wkobre

« Odgovor #8 poslato: danas u 19:01 »
Nema problema, tu sam kad zatreba  bravo2
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K