Autor Tema: senzor rashladne tecnosti  (Pročitano 9571 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vesna

Odg: senzor rashladne tecnosti
« Odgovor #15 poslato: 06. Jan, 2020. 22:23 »
pre par dana, kad u poceli ovi jaci minusi, pri prvom jutarnjem paljenju mi obavezno na maxi-dot-u izbaci crveno obavestenje za rashladnu tecnost uz poruku da ugasim motor i proverim istu.

posto sam vec navikao da mi se i na fabij isto desava, htedoh pitati dal jos neko

ima ovaj problem?

nivo rashladne tecnosti je normalan, prosle godine testirana tacka mrznjenja (-32).

pretpostavljam da zbog velike vlage i minusa zaglupi senzor, jer mi kanije tokom dana ni jednom vise ne upali to obavetenje.
da li se može provjeriti ispravnost boce ?
  • Vozi: Škoda Fabija 1.4 MPI,2002

Na mreži bugarinZapočeo temu

« Odgovor #16 poslato: 06. Jan, 2020. 22:30 »
moze, opisao sam u temi.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži oswajac

« Odgovor #17 poslato: 11. Jan, 2024. 10:38 »
Slicno se  desava sa paljenjem lampice da se proveri tecnost.
Desava se samo kada je minus, ove endelje pri svakom rpvom paljenju se desi, zapisti izadje poruka proveri tecnost, rashladna je malo iznad MAX.
Kada ga odmah ugasi i upalim ostaje samo upozorenje

https://imgbb.com/C1GJdnW

Jutros na -10 u pola 8 upalim ga ista situacija, poradio 5 minuta  dok sam skinuo sa stakla inje. Ugasio ga posle jedno sat vremena krenuo na posao sve normalno radi.
Juce je bio celog dana minus, ugasio ga u 9 upalio u 17h, nema upozorenja.
Pretpostavljam kao sto je pisano u temi da je zabudalio senzor

Na mreži oswajac

« Odgovor #18 poslato: 13. Jan, 2024. 08:18 »
Sam sebi odgovaram, ako moze neka administracija spoji postove.

Kontakirao sam predhodnog vlasnika i objasnio mi u vezi posude

Ima jedna zica-kao senzor u posudi za tecnost, ona je zalivena u plastici i od korozije vrv se zbuni i kad je hladno tako upali kao da nema tecnost i posle malo voznje kad ugasis/upalis vise ne svetli. Tecnost ima i sve je ok ali tako se ponasa na hladno. Zica ne moze da se zameni vec mora cela posuda. Posuda se hvata od  svake oktavie iili golfa 5,6

Mozda nekom pomogne