Autor Tema: Superb 1.6 tdi trosi litar ulja na 1000 km  (Pročitano 824 puta)

zare, Panta72, Mareska, maradona, mar_cog, Mita Mitic i 17 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Mita MiticZapočeo temu

Odg: Superb 1.6 tdi trosi litar ulja na 1000 km
« Odgovor #15 poslato: 27. Nov, 2025. 19:20 »
Ja se iskreno zahvaljujem, ne razumem se apsolutno. Svideo mi se jako ovaj auto, znao sam da ima problem i kupio sam ga i pored toga. Sad je pitanje koliko ce popravka ispasti i da li ce se resiti problem.
  • Vozi: Skoda Superb 2016. 1.6 tdi 120 ks

Van mreže Warlock

« Odgovor #16 poslato: 27. Nov, 2025. 21:45 »
Ako ti se svideo i znas sta zelis. Onda uradi kako valja. Pismen majstor i lagano. Kod tih motora su i bregaste sranje. Tu su bregovi navuceni na osovinu. Pa ne bi bilo lose i to da se zavrsi. Ipak je to velika kilometraza.
  • Vozi: Fabia

Na mreži Mita MiticZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 27. Nov, 2025. 21:47 »
U majstora imam poverenje jer mi je drug iz skole, znam da je posten i nadam se da ce uspeti da resi problem koji nije mali i izuzetno je skup.
  • Vozi: Skoda Superb 2016. 1.6 tdi 120 ks

Na mreži zare

« Odgovor #18 poslato: 27. Nov, 2025. 22:11 »
Iz mog iskustva situacija je u 8 od 10 tih motora da je cilindar nepravilno istrosen.
Kod svih motora su cilindri nepravilno istrošeni. Nije to odlika ovog ili onog motora nego koliko se stiska kvačilo.

Na mreži DJM

« Odgovor #19 poslato: juče u 08:58 »
Nema sta da te bude strah. Ako je majstor dovoljno pismen ustanovice odmah da li taj motor moze da prodje sa "osvezavanjem" ili mora kompletna obrada bloka. Za cilindar se znaju mere, za klip se znaju mere i za karike isto. Iz mog iskustva situacija je u 8 od 10 tih motora da je cilindar nepravilno istrosen.
Mihajlo Mihajlo , jeli ti misliš da "majstori" znaju da koriste merni alat u ovom slučaju subitor i da znaju kako se to meri na 3 mesta i postupak i mikrometar za klipove , onda bi rekao da si mnogo optimističan to jedino znaju mašinske radionice za obradu a majstori su retki koji znaju da rade sa tim alatom, jer jednostavno nisu to učili u školi kao mehaničari to su učili jedino ovi iz obrade glodači brusači i maš. tehničari
  • Vozi: OCTAVIA IV 2.0 TDI 85KW

Na mreži vlado985

« Odgovor #20 poslato: juče u 14:57 »
Kakav li je moj 1.6 tdi cayc u fabiji 2011g. sa ''pravih'' 266.000. km.  :))
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4mpi 50kw AME