Autor Tema: COLUMBUS MAPE  (Pročitano 1614 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži MAKSZapočeo temu

COLUMBUS MAPE
« poslato: 06. Dec, 2025. 11:11 »
Pozdrav narode.
Pre nekog vreman sam ugradio COLUMBUS  u moju OCTAVIJU. I naravno sve fercera kako treba posle nekog servisa istog. Ali nelezi vraze. Naravno uredjaj je 2009 godiste a moja OCTAVIJA 2012. Za taj moj uredjaj vise nama apdejta mapa od mislim 2021-2022. Nije nesto strasno ali . Naravno postoji neka mogucnost da jedan covek uradi apdejt softvera da bi mogle mape da se apdejtuju. To je pitanje kad ce uraditi a i cifra nece biti mala.

Moje pitanje je : od koje godine se proizvodi COLUMBUS za koji mogu da se  mape i apdejtutu ?
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: COLUMBUS MAPE
« Odgovor #1 poslato: 06. Dec, 2025. 14:47 »
...Naravno postoji neka mogucnost da jedan covek uradi apdejt softvera da bi mogle mape da se apdejtuju. To je pitanje kad ce uraditi a i cifra nece biti mala...

Нисам се удубљивао, али ако се ради само о апдејту фирмвера, можда то сам можеш да урадиш, имаш два сајта за то, један који ти даје информације о уређају и други на коме се могу наћи верзије фирмвера за одређене уређаје. Има тема на форуму о томе.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #2 poslato: 08. Dec, 2025. 00:26 »
Pisali smo na forumu o tome, potrazi...
Najnovije mape za RNS510/Columbus su V17 sa kraja 2020god., ne postoje novije.
Detaljne su, ali naravno nema novih autoputeva isl

Azuriranje fw nema veze sa mapama, mozes da azuriras, ali ako sve radi kako treba, ne diraj nista.

Jos jednom, sta god radio, najnovije mape su gore pomenute.

« Odgovor #3 poslato: 08. Dec, 2025. 09:01 »
OK ti si upravu.
Naravno da sam zeleo da su mape novije. Ali ni ovako mi nesmeta. Sve fercera kako treba. U svakom slucaju hvala na odgovoru.

Ali moze pomoc. Od koje godine i koji uredjaj ovog tipa moze kod mene u oktaviju 2012 godiste, / MIB-2  noviji COLUMBUS / naravno sa svim funkcijama koje sad imam. Naravno da bih da izbegnem kineze. Hvala unapred.

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #4 poslato: 08. Dec, 2025. 12:28 »
Ne moze mib2 u tu Ovtaviu A5 fl.
Columbus je najbolje sto postoji za taj auto.
Pored kineskih (koje lično ne bih nikad ugradio) nema nista da je funkcionalnije.

« Odgovor #5 poslato: 08. Dec, 2025. 20:06 »
Hvala lepo na odgovoru .
Ostace za sad ovako jer mi zavrsava i navigaciju i blutut. Sto mi je bitno , a i mape nisu toliko lose.

Na mreži Warlock

« Odgovor #6 poslato: 08. Dec, 2025. 21:50 »
Ne znam zasto izbegavati kineza. Odlicno rade posao. Naravno tu ne racunam one koji su najeftiniji. Ali za nekih 250 300e moze se uzeti bas dobar uredjaj i uz njega da se uzme canbus tipski. Top.
  • Vozi: Fabia

« Odgovor #7 poslato: 09. Dec, 2025. 09:12 »
Vidi, sve svoje ima za i protiv.

Naravno da masu stvari imam od kineza i u globalu nisam protiv njih. ALI. Za ovu su misljenja oprecna od onog crkao za 1 godinu do onog radi extra ili baguje. Tako da za sad ostajem pri ovom.

Inaca ugradnja ovog uredjaja sa svim kablovima uopste nije bila jeftina.

Na mreži Warlock

« Odgovor #8 poslato: 09. Dec, 2025. 10:03 »
Pa to sam hteo da kazem, ljudi kupe ovde kod nas uredjaj za 200e i kaze los mi. A ne vide da je taj uredjaj na aliexpress recimo vise od pola cene jeftiniji. A da ne pricamo o tom koliko se ko razume u specifikacije i prelista sta kupuje.

Ali tvrdim da taj svoj uredjaj da prodas i za toliko novca da kupis kineza to bi bila druga dimenzija.
  • Vozi: Fabia

« Odgovor #9 poslato: 12. Dec, 2025. 10:31 »
Mozda nije mesto ovde ali  moram.

Na mom kolumbusu svetlo radi ok , ali po nekad se zatamni kao opcija za noc a dan je . Zna li neko razlog i kako resiti.