Autor Tema: Zeder, Igla, Alarm, Kasko... ili šta? Diskusija  (Pročitano 74527 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zero cool

Odg: Zeder, Igla, Alarm, Kasko... ili šta? Diskusija
« Odgovor #30 poslato: 03. Feb, 2014. 22:40 »
Nije mi poznat pojam "internet ratnik", i nemam uopšte nameru da se bilo kome pravdam i objašnjavam. Mom bratu od strica je ukraden auto sa Zederom, BIO je zaključan, sve po PS-u, ali ode. Zeder ugrađen u ovlašćenom servisu za to, i...pojela maca. Tebi je dobra polazna tačka za diskusiju kad bi neko napisao na nekom forumu kako mu je oteran auto sa Zederom, pa da ga onda mi pitamo kako i šta? Internet je čudo.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

Van mreže Neba

« Odgovor #31 poslato: 04. Feb, 2014. 11:25 »
@zero cool: Da li mozes napisati koje vozilo je u pitanju i lokacija odakle je ukradeno ? Napisao si da je sve po PSu, to podrazumeva i okretanje volana max u stranu pre zakljucavanja ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže zero cool

« Odgovor #32 poslato: 04. Feb, 2014. 13:55 »
Audi RS4, 2005.godište, a ukraden je na Vidikovcu. Sve je čovek uradio kao što uvek radi, jer nije teletabis, a i nije iz Beograda, pa čak i preterano pazi kad zaključava auto. Pored Zedera i Excalibur alarma je imao tu nesreću da mu se ostvare ti snovi. Ako neko baš insistira, mogu da mu dam čovekov telefon, pun je reči hvale za firmu Zeder, kao i za Excalibur alarme. Da bi izbegli dodatna potpitanja, gledajući na mesto gde je bio parkiran auto, mogao je jedino da bude odnet paukom, nikako odguran ili nešto slično.

Van mreže zix

« Odgovor #33 poslato: 04. Feb, 2014. 14:27 »
Ima li ko nekih informacija o guardianprotect mehaničkoj zaštiti? Izgleda elegantnije od Zedera, a sličan princip rada.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže nikolaj

« Odgovor #34 poslato: 04. Feb, 2014. 16:52 »
Ima li ko nekih informacija o guardianprotect mehaničkoj zaštiti? Izgleda elegantnije od Zedera, a sličan princip rada.
Imam je ja ugrađenu već tri godine. Za sada funkcioniše dobro, ( mislim, što se zaključavanja i otključavanja tiče ), a hvala bogu nije bilo nekih bar meni vidljivih pokušaja obijanja.
P.S.
A i ko će još Yetia da krade.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Na mreži MAKSZapočeo temu

« Odgovor #35 poslato: 04. Feb, 2014. 19:36 »
Audi RS4, 2005.godište, a ukraden je na Vidikovcu. Sve je čovek uradio kao što uvek radi, jer nije teletabis, a i nije iz Beograda, pa čak i preterano pazi kad zaključava auto. Pored Zedera i Excalibur alarma je imao tu nesreću da mu se ostvare ti snovi. Ako neko baš insistira, mogu da mu dam čovekov telefon, pun je reči hvale za firmu Zeder, kao i za Excalibur alarme. Da bi izbegli dodatna potpitanja, gledajući na mesto gde je bio parkiran auto, mogao je jedino da bude odnet paukom, nikako odguran ili nešto slično.
Zar mislis da nije moguce da je utovaren na slep i odnesen. Za takve automobile ce sigurno naci nacina da ih ukradu. A mozda je i tipovan. Ko zna.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže bugarin

« Odgovor #36 poslato: 04. Feb, 2014. 19:41 »
ako su strane table bile, taj je tipovan jos kad se iskljucivao za auto-puta.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži djordjebg

« Odgovor #37 poslato: 04. Feb, 2014. 19:46 »
Uh za takva kola ce oni uraditi sve sto treba.
Donesu novi stub volana, dovedu slep sa dizalicom.  Plate policiji da zazmuri, na kraju ce ga podici i helikopterom.
Jedino da miniras auto, bar da pobijes nekoliko dusmana kada ce vec oprostis od kola.
« Poslednja izmena: 04. Feb, 2014. 19:53 djordjebg »

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #38 poslato: 04. Feb, 2014. 19:57 »
Donesu novi stub volana...
За такве операције им треба времена, а чисто сумњам да су средили Зедер и још аларм (и то произвођача са реномеом). Скоро па бих смио да се кладим да је једноставно однешен. Слушао сам лично од човјека како су однијели CLS-a испред куће, на крају је пронађен (наравно уз помоћ полиције [читај "дебеле везе"] која мора да зна ко је способан за такве операције) и испоставило се баш то - ПАУК возило, не обичан шлеп...и ћао, дигли за мање од 2 минута и са жутом ротацијом се провозали до одредишта :)

Van mreže Turbo

« Odgovor #39 poslato: 04. Feb, 2014. 22:14 »
ako su strane table bile, taj je tipovan jos kad se iskljucivao za auto-puta.
+100

To sam odmah hteo reći ali sam se ujeo za jezik.

Van mreže Marconi77

« Odgovor #40 poslato: 04. Feb, 2014. 23:34 »

Što se tiče alarma, ne znam ko ga je ugrađivao ali veruj mi, da li je u pitanju excalibur ili neki drugi alarm, deaktivacija odnosno brzina i način onesposobljavanja zavise od toga kako je alarm ugrađen.

Mnogi alarm ugrade za sat-dva i to je kao to ali to je ustvari samo privid. Kvalitetna ugradnja podrazumeva da se centrala, blokada (ili više blokada) dobro sakriju, da se maksimalno oteža pristup uređaju. Obično svi samo nabudže centralu ispod volana ili pored osigurača, i naravno da će lopov očas posla da onesposobi svaki alarm.

Kao i kod ugradnje mehaničke zaštite, i kod elektronske zaštite je jako bitno kako se ugrađuje.

Van mreže zero cool

« Odgovor #41 poslato: 06. Feb, 2014. 17:56 »
Auto je bio ful kasko osiguran od krađe, tako da se čovek nije mnogo potresao oko toga. Auto je bio na našim tablama, a pre toga je sa njim bio cca 50 puta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i svuda po Srbiji. E sad, postoji i video snimak svega toga što se desilo sa autom, i ako on bude rad da ga da, postaviću ga na YT da vidite. Auto NIJE odnešen paukom, već je upaljen i odvežen za manje od 2 minuta. Excalibur alarm nije ugrađivao neki defa, već je ugrađen u Austriji ili Nemačkoj, odakle je i došao auto, a Zeder je ugrađen kod nas. Sad vozi Audi S5 i u security je uložio blizu 6 soma + ful kasko od krađe. Nemam nameru nikoga da ubeđujem da li je bolje ovo ili ono za ugradnju u auto, po mom mišljenju je najbolje imati 3 različita tipa osiguranja, ali ni jedno od njih (kao ni sva zajedno) ne može osigurati auto 100%.

Van mreže Turbo

« Odgovor #42 poslato: 06. Feb, 2014. 18:55 »
Za RS Audi koji god da je, je samo Zeder nedovoljan. Drugar vozi A5 1.8TFSI sa 2000+ eura zaštite, uz 3 sigurnosna šrafa po točku jer vozi OEM 21" felne.  Meni ni to ne bi bilo dovoljno za takav auto. Plus naravno kasko. Ali za Škodu je dobar, ima ih na svakom ćošku i dovoljno da preskoči ovu zbog zaštite, otići će na parking pored 20 metara i ima još par komada istih... To je cela poenta.

Van mreže Neba

« Odgovor #43 poslato: 06. Feb, 2014. 19:32 »
Da bi izbegli dodatna potpitanja, gledajući na mesto gde je bio parkiran auto, mogao je jedino da bude odnet paukom, nikako odguran ili nešto slično.

Auto NIJE odnešen paukom, već je upaljen i odvežen za manje od 2 minuta.

???
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže nightrider

« Odgovor #44 poslato: 07. Feb, 2014. 15:37 »
Nije mi bilo prijatno da gledam ovaj snimak sa zederom posto imam isti  :o
Gledeo sam otvaranja multilocka i ostalih brava na youtube ali zedera nisam,
ne treba zanemariti snimak, a ono sto je bitno je i da ne treba ostavljati kljuc zedera nikom.
Ja ga uvek skinem u retkim slucajevima kada ostavljam auto u servisu.