Autor Tema: Zeder, Igla, Alarm, Kasko... ili šta? Diskusija  (Pročitano 74523 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže nkteam

Odg: Zeder, Igla, Alarm, Kasko... ili šta? Diskusija
« Odgovor #75 poslato: 20. Apr, 2016. 16:08 »
Većina lopova uglavnom cilja nezaštićene ili slabo zaštićene automobile. ... što znači da će se 99% lopova usmeriti na drugi auto koji ima ili jednu ili nijednu zaštitu.

Bas tako. Svrha zastite je da odvrati lopova od pokusaja. Taj koji pokusa i pored zastite, zna sta radi i tu nema mnogo spasa.
Meni su u ACu ugradili zeder pre preuzimanja, ali se stalno pitam da li bi i samo zeder nalepnica bila podjednako efikasna :)
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže Beli82

« Odgovor #76 poslato: 20. Apr, 2016. 23:21 »
Ja zeder UVEK zaključavam. I zbog ne daj Bože, i zbog sticanja navike. Meni nije cimanje da i ispred firme, i ispred prodavnice gde svraćam skoro svaki dan, ali i uveče kada parkiram u dvorište zaključam zeder. Đavo nikada ne spava, a mnogo znači kada odem u grad i slično i pritom ne moram da razmišljam da li sam zaključao zeder ili ne. Ako vas mrzi da zaključavate zeder-nemojte ga ni ugrađivati, ali nemojte ni kukati kada ostanete bez auta. Lopovi prate "trendove" i nije isključeno da će da "čukaju" kola koja imaju nalepnicu zedera jer znaju da ima lažnih nalepnica, ali i to da ima veliki broj ljudi koje mrzi da zaključaju zeder. Koliko li se glupo oseća čovek kojem su maznuli auto jer je platio zeder 300e ali mu je bilo smaranje da se cima da zaključa isti?
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #77 poslato: 21. Apr, 2016. 09:47 »
Ima tih slucajeva. Bar 20% i vise njih ne zakljucava zeder. A voze dobra kola. Konkretno, drugarica vozi golf 6 kupljen sa zederom. Ima ga nekih godinu ipo dana, kaze za taj period nije 4 puta zakljucala zeder. Kaze ja nikako ne zakljucavam... Tako je to i zemlji srbiji...
Ali zato ja svaki put zakljucam z iako seat nije toliko trazen ali hocu mirno da spavam. Skupo me kostao auto i ugradnja zedera. Sve odvajano iz mojih usta. I nije mi tesko da ga zakljucam kod mene u garazi iako imam multi lok bravu.

Van mreže nkteam

« Odgovor #78 poslato: 21. Apr, 2016. 10:20 »
Lopov koji vidi da auto ima zeder ce ili preci na susedni auto bez zedera ili ce nastaviti sa tim ukoliko je spreman na resavanje zeder zastite.
U tom slucaju, kada lopov udje u auto znajuci da ima zeder i kada je vec spreman da ga provali, nisam siguran da pravi veliku razliku da li je zakljucan ili ne...
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže djordje48

« Odgovor #79 poslato: 21. Apr, 2016. 10:40 »
To je ono sto mi nemamo kulturu: mrzi me da se cimam, ma nece valjda mene. Alarm obavezno, zeder ili igla obavezno, izmestanje OBD-a i zaklucavanje menjaca fabricko kod skode (insistirajte kod dilera jer ih to apsolutno ne zanima, a moze se fabricki poruciti, 300 evra je cena mislim)

https://www.youtube.com/watch?v=ZC49shqrsYA

Van mreže Beli82

« Odgovor #80 poslato: 22. Apr, 2016. 10:03 »
Sudeći po iskustvima kreatora Zedera, a u korist tome ide i naš mentalitet i gorenavedene loše navike naših ljudi, iz Zedera tvrde da nijedan auto sa ZAKLJUČANIM Zederom nije ukraden. To što naši ljudi nemaju naviku da ga zaključaju uvek kako bi im postalo rutina nije problem servisa koji ugrađuje zaštitu. Čitao sam negde da su imali slučajeva gde su ljudima ukradena kola i da su došli da se žale, a da su pritom ili lagali da su zaključali zeder, ili su tvrdili da jesu ali se posle nekoliko rečenica nisu mogli zakleti da su 100% baš taj dan zaključali zeder.
Ne mogu da tvrdim da se ne može obiti Zeder  ali sigurno nije ni lako ni jednostavno tj brzo, a i ne bi bio toliko dugo popularan. Pogledajmo realno, da meni ne daj Bože ukradu auto, iako sam ja psihopata po pitanju svega, ne bih mogao 100% da tvrdim da sam zaključao Zeder baš tada kada je auto nestao, osim ako se baš ne setim trenutka, a svi znamo one momente tipa "da li sam zaključao ulazna vrata kuće/stana jutros?"...gde pokušavamo da vratimo film ali se baš tada nikako ne vraća slika gde vidimo sami sebe kako stavljamo ključ u bravu. To je cena brzog života, stresa, rasejanosti i razmišljanja o više stvari u isto vreme. Tako da svakome može da se desi da ne zaključa stan, kuću, zeder,...samo je pitanje karme da li će baš tada da se neki lopov nađe na pravom mestu u pravo vreme.

Van mreže IGOR 955

« Odgovor #81 poslato: 22. Apr, 2016. 14:11 »
Ako je suđeno da ti maznu auto, možeš ti držati i anakondu na zadnjem sedištu, ili okačiti živog poskoka oko retrovizora...

Džabe...odneće ga kamionom na kraju krajeva... wac1
  • Vozi: Škoda Oktavia A5 1.9 TDI 2004

Van mreže Beli82

« Odgovor #82 poslato: 22. Apr, 2016. 21:36 »
Zaboravio sam ono najvažnije - automobili koji su ukradeni sa zaključanim zederom su nestali samo zato što je ključ za zeder  iskopiran. Da li u auto perionici, servisu ili na nekom trećem mestu, ali se veoma često dešava, čak mnogo češće nego što mislite. Zato, ključeve od auta, a pogotovo ključ od zedera, ne ostavljajte nikome, i ne ostavljajte nigde kada ste van kuće. Svaki put kada ostavljate auto u servis, perionicu i slično, ako im ostavljate ključeve od kola, ključ od zedera OBAVEZNO skinite sa priveska, i nosite ga sa sobom.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #83 poslato: 06. Jul, 2016. 21:34 »

https://www.youtube.com/watch?v=Y-22Q4OVhbE

Demonstracija obijanja auta i inaktiviranja imobilajzera. Interesantan klip, pride u glavnoj ulozi je O1.

https://youtu.be/Dhx8_P0x50I

Kako je jednostavno iskopirati kljuc.

Van mreže bugarin

« Odgovor #84 poslato: 07. Jul, 2016. 07:53 »
E za to sluzi dodatni alarm. Da ovaj mali sa kapuljacom ne moze da ga deaktivira tek tako:)  Ovo sa laptopom se radi samo na zabacenim parkinzima, garazama. Ovakvi strucnjaci bi vec bili obogaceni olovom. Treba im najmanje 10min za auto.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #85 poslato: 23. Avg, 2016. 20:36 »
Podelio bih neka svoja iskustva na ovu temu. Do sada sam od kola imao Skodu 120l, Daciu Logan, Alfu 156, Reno Clio 2 i Chevy Aveo, bukvalno sve automobile osim Chevia su mi obijali, a neke i po vise puta. Daciu 3, a Alfu 2 puta. Sto se tice Dacije, imala je lavlju kandzu iz auta nista nije odneto, a obijena je dva puta cupanjem brave i jednom na staklo. Pretpostavljam da su trazili da slucajno plocicu nisam ostavljao u kolima. Alfa mi je obijena 2 puta, oba puta busenjem lima i jednom mi je dignut akumulator, a drugi put nista. E sad kad sam predstavio svoju tuznu pricu da dam svoj savet sto se tice zastite. Od secikesa i pajdomana, mislim da je dovoljna zastita alarm sa nalepnicom shok senzorom i diodom. Shock senzor podesiti na srednje, posto znaju da prodju i sutnu gumu ili kamencicima da gadjaju auto kako bi testirali da li stvarno ima alarm. Sto se tice ozbiljnih lopova, neke realne zastite osim da spavate na zadjem sedistu sa bokericom i nema, ali u Alfi sam ja to resio ovako: Procesor alarma je postavljen na mesto gde ga ni sam bog ne bi nasao, a zice od alarma su razvalcene u smotuljku gomile drugih kako bi se prikrile. Sirena od alarma nije koristena, vec je alarm prikacen na sirenu od auta, kako po zvuku lopov ne bi provalio da je kinez. Dalje, na skroz uvrnuto, a dostupno mesto sam postavio prekidac koji je prekidao relej pumpe goriva, tako da verglanje ide do sutra i na sve to, dugar koji mi je sve to radio stavio je obd konektor umesto fabrickog i dao mi adapter koji koristim pri dijagnostici. Za akumulator smo koristili metalnu plocu koju smo sa jedne strane zavarili za postolje akumulatora, a na gornju stranu stavili sarku, preko akumulatora je isla druga ploca koja je sarkom spojena sa prvom, pa sarkom spojena i sa trecom koja se srafila u postolje akumulatora sa druge strane i sve to sa ciljem da se onemoguci brzo skidanje i da se pokriju kleme, malo smo morali da iskrivimo gornju posto je na plusu ona plasticna buzda sa vise klema, a celu gornju plocu sam oblepio sa vise lojeva izolirke da sprecim kratak spoj. Eto odprilike to sve mozete da uradite ako vam auto nije u garanciji, a zelite da namucite mamlaza. Sad trenutno na Fabiji ima Zeder za koji sam iz iskustva do sada stekao samo najbolje utiske. Pored toga planiram i da ugradim meta alarm zbog secikesa, ugradio bih i jeftiniji, ali je auto pod garancijom. Najbolji vid zastite je svakako kasko jer samo tako znate da ste bar koliko - toliko sigurni.  Imam i par saveta koji se ticu bezbednog parkiranja, koji mogu samo da pomognu...izbegavati mracna i pusta mesta, birati mesto blizu ulicne rasvete i sa vecim protokom vozila. Izbegavati odlazak vozilom ili parkiranje kod stadiona, bolnica, koncerata i sl. Bolje parkirati negde do 5 minuta hoda, ako postoji mogusnost i juriti parking ispred objelata sa video nadzorom, banke, apoteke i sl. Pozz svima, izvinite ako sam smorio...
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže Amir

« Odgovor #86 poslato: 23. Avg, 2016. 22:17 »

https://www.youtube.com/watch?v=Y-22Q4OVhbE

Demonstracija obijanja auta i inaktiviranja imobilajzera. Interesantan klip, pride u glavnoj ulozi je O1.

https://youtu.be/Dhx8_P0x50I

Kako je jednostavno iskopirati kljuc.

Sutra idem u HUDINY da im nabijem njihovu varijantu u grlo! Naplatili su mi 650 KM za bravu u vretenu volana a njihov bravar na klipu prezentuje kako iskopirati ključ od slične takve brave!

EDIT: KASKO sa franšizom "0" ne nadoknađuje troškove poreza i registracije!
« Poslednja izmena: 23. Avg, 2016. 22:22 Amir »
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 2003 + TNG

Van mreže Nightsaber

« Odgovor #87 poslato: 28. Jan, 2017. 16:32 »
Da se ne zezamo, ne postoji 100% sigurna zastita. Pitanje je samo koliko vremena lopov ima na raspologanju i da li je auto vredan rizika.
Po meni kao najsigurnija zastita je izmestanje OBD i prekid dovoda goriva, to ih posebno namuci. Al' opet, ako ima vremena i ako je auto negde izolovan i to se da obiti. Kroz pricu sa jednim momkom iz hrvatske, koji je inace profesionalni lopov, sam saznao da izbegavaju auta sa nalepnicama zeder, alarm, kandza i ostalo jer im nije vredno da rizikuju sa tim da l' su nalepnice prave ili lazne. Mada uglavnom kola tipuju duze vreme, ispitaju sve, od navika vozaca pa onda sve ostalo.
https://www.youtube.com/watch?v=5LqDEF9Op-w
Evo koliko je profesionalcima potrebno da oteraju auto, za koji sumnjam da nije imao nista sem fabricke zastite.

A sto se tice ove blokade menjaca, znam za slucaj kad su u Sarajevu obili auto sa ovom zastitom i ovaj jedan sedeo u autu sa stisnutim kvacilom, a drugi se nabio na branik da ga izguraju sa tog parkinga par ulica dalje. Ne znam da li je konkretno ovakva blokada kao sa videa, al' uglavnom je bio blokiran u rikvercu menjac.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

Van mreže mlax

« Odgovor #88 poslato: 01. Mar, 2017. 14:16 »
Da li neko ima iskustva sa šapa sistemom? Zna li neko nesto o tome?
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže adamGT

« Odgovor #89 poslato: 01. Mar, 2017. 14:27 »
Ja imam šapa sistem na supruginom autu,a na svom imam zeder i mogu ti reci da je zeder mnogo praktičniji, šapa je nekako mnogo nabuzdena i meni lično smeta nogama kad vozim, čak sam išao i da reklamiram pa su je podigli malo vislje ali opet to nije to, sad nekako landara kao da će da spadne. I što se tiče zaključavanja/otkljucavanja zeder je mnogo lakši za upotrebu,kad zakljucavam šapu moram bukvalno da cucnem pored auta da bih video gde se stavlja kljuc

Sent from my Redmi 3tSi