Autor Tema: Zeder, Igla, Alarm, Kasko... ili šta? Diskusija  (Pročitano 74215 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Zeder, Igla, Alarm, Kasko... ili šta? Diskusija
« Odgovor #135 poslato: 17. Maj, 2017. 22:18 »
Dakle, Zeder je sigurica? :-P

Sent from my LG-H815  

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #136 poslato: 17. Maj, 2017. 22:18 »
Ja imam samo excalibur alarm , onaj sa malim displejem koji se pali kad mi neko pipka auto ili kada se upali alarm , i ima domet oko 300m u gradu sto je ekstra , uzeo sam ga jos 2010 kad sam mercedes vozio i dao silne pare na njega , sad i nije tako skup .

A za OBD su mi rekli momci koji bmw rade da prvo to stavljaju kao zastitu . E kad bi znao gde sam nalazi te prekidace kad rasturam kola , ja ne znam ni vlasnici kako su znali gde su  =))
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže muki

« Odgovor #137 poslato: 11. Jul, 2017. 20:37 »
Kako da te kontaktiram Frodo?

Van mreže frodo

« Odgovor #138 poslato: 11. Jul, 2017. 22:00 »
Kako da te kontaktiram Frodo?
http://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=7418.0

Sent from my Samsung Galaxy S7 via Tapatalk

• Vozi: Audi A4 B8

Van mreže Gohu

« Odgovor #139 poslato: 12. Jul, 2017. 10:57 »
Suština je da se oteža kradljivcima što više posao da bi odustali. Generalno ako pikiraju neki auto nema te sile koja će ga sačuvati.
Moje mišljenje mehanička zaštita + ODB + alaram (makar da pišti i da ima diodu) + nalepnice da ima zaštitu i to je to. Kasko naravno nisam u zimao u razmatranje jer je must have.

Čisto da pomenem, možda znate. Momak je vozio O2 službenu 4 god i posle toga otkupio auto od firme za sebe. Odluči da ga prodaje, stavio u oglase, dodju neki momci iz čačka da ga vide, i te noći auto bude ukraden. Inspektor kaže da je to ekipa koja radi po tom modelu, auto je bio službeni 4 god bez zaštite samo kasko, čim je stavljem u oglas došli tipovali/videli da nema žaštitu da je dobar komad, i odradili posao preko noći. Zato vodite računa kada dodje do trenutka prodaje, čudno vreme vlada!

poz,
  • Vozi: OCTAVIA-ja 2011 1.9 TDI PD - kao tenk :)

Van mreže Skorpion

« Odgovor #140 poslato: 12. Jul, 2017. 23:06 »
Danas se raspitivao u Skodi za ugradnju zastitu kod auto pod garancije.

Sto se tice alarma za da vazi garancija mora da se ugradi u Skoda ovlasceni servis u suprotno svako cackanje po elektronika auto znaci i gubenje garanciju.
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

Van mreže frodo

« Odgovor #141 poslato: 13. Jul, 2017. 00:29 »
Pa da li je neko očekivao da će reći da smeš slobodno da ugradiš zaštitu gde želiš, a oni konačno zaposlili električara i odlučili da otmu neku kintu od preplašenih ljudi koji ne znaju svoja prava, ne razumeju se u taj posao i lako im je napričati da će da ti ukinu garanciju na auto jer ti je neko drugi radio zaštitu.
Oni moraju po zakonu tačno da objasne kupcu na šta se odnosi garancija i u kojim okolnostima će prestati da važi garancija.
Dakle ovako stoje stvari, garancija se ukida samo na delove automobila koji su "prepravljani" van ovlašćenog servisa i samo u slučaju da se utvrdi da je do kvara određenog dela došlo zbog nestručne ugradnje alarmnog sistema.
Znači niko ne sme da ukida garanciju na vozilo, već samo na deo za koji se utvrdi da je otkazao zbog ugradnje alarma.
Svi drugi pokušaji pretnji i obmana su protivzakoniti.
Niko ne sme da ukida garanciju na auto koji radi bez problema i ima ugrađenu zaštititu koju je ugradio neko van ovlašćenog servisa.
Ja prvi garantujem za svoje radove 2 godine i pokrivam svaku štetu nastalu na kolima zbog posledica loše ugradnje.
Do sada sam morao da pokrijem ukupno nijednu štetu jer to kada se uradi kako treba, nema tu šta da crkne ili otkaže.
Da imam vremena da se zezam sa njima, pozabavio bih se pitanjem monopola i prevare koju oni sprovode.
To što oni rade je čista zloupotreba položaja ovlašćenog servisera na tržištu i monopol, a znamo da je to zabranjeno.

Van mreže Skorpion

« Odgovor #142 poslato: 13. Jul, 2017. 11:08 »
Verujem da je tako ali najmanje mi treba sutra glavobolje da se dokaze garancija kod novi auto.

U AC su mi dali cenu za neki Italijanski alarm koi oni ugradjuju 18.600rsd + 6.000rsd ruka. Neznam detalje koi i kako pa dal neko ima iskustva sa ugradnjom alarm kod njima?
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

« Odgovor #143 poslato: 13. Jul, 2017. 11:43 »
Na zalost-moze im se...
Ovlasceni servis...
A da mogu da ukinu garanciju to da svakako... Na prvu.
Njihov servis ne prihvata garanciju na lose gorivo a kamoli tek na nesto ozbiljnije.

Послато са GT-I9515  

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #144 poslato: 13. Jul, 2017. 17:28 »
Italijanske alarme kazes . Druze moj ugradjuju one kineske od 20 eura . Ovo ne pricam napamet nego znam . Drobro ti proveri pre nego što izuješ 18 000 din .
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže frodo

« Odgovor #145 poslato: 13. Jul, 2017. 19:17 »
Ne ugrađuju kineski, ugrađuju zaista italijanski, ali to nije bitno.
Po ceni vidim šta će da mu ugrade i kažem, žali bože para što hoće da baci na njihovu ponudu i njihov rad.
Kada neko zna da ugradi, on sa kineskim alarmom od 20 evra napraviti bolju zaštitu nego onaj ko ne zna sa italijanskim ili svemirskim.
Oni ne znaju, a pri tome su bezobrazni.

Van mreže mlax

« Odgovor #146 poslato: 23. Jul, 2017. 11:58 »
Sto se tice alarma za da vazi garancija mora da se ugradi u Skoda ovlasceni servis u suprotno svako cackanje po elektronika auto znaci i gubenje garanciju.
Ovo nije tačno, bar ne u mom slučaju. Superb koji sam kupio od prvog vlasnika ima ugrađen i alarm i mehaničku zaštitu kod potpuno druge firme i garancija važi. Kad sam pitao u ovlašćenom servisu (kod kupovine i provere) da li zaista važi garancija iako alarm nije ugrađen kod njih, rekli su mi da oni imaju spisak svih servisa kod kojih možeš uraditi alarm i mehaničku zaštitu da bi ti važila garancija. Kad sam pogledao taj spisak bio je poduži, maltene svi ozbiljniji servisi u Srbiji
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže frodo

« Odgovor #147 poslato: 23. Jul, 2017. 12:20 »
Ponoviću opet, ne može i ne sme niko jednostrano da ukida garanciju na ceo automobil ako ste nešto uradili, dogradili ili promenili. Automobil je pod garancijom čak i pored ugrađenog alarma. Tek ako se nešto pokvari i utvrdi da se pokvarilo zbog nestručne ugradnje alarma, onda servis može, a i ne mora, da razmotri ukidanje garancije samo na taj deo koji je otkazao. Zato je bitno ko vam ugrađuje alarm, a verujte mi da je praksa pokazala da je do sada zbog alarma crklo NULA stvari u kolima.
Ništa.
Još jedna izvikana priča da bi se ljudi naplašili i ostavili njima pare za ugradnju, a odgovorno tvrdim da su ovlašćeni servisi po pitanju ugradnje alarma ubedljivo najlošiji izbor.

Van mreže klisko

« Odgovor #148 poslato: 23. Jul, 2017. 14:54 »
Možda si u pravu da ne smeju da ukidaju garanciju ali ako pokušaju, to da smeju ili ne smeju se dokazuje na sudu i traje dugo, a za to vreme automobil stoji, ne vrši svoju funkciju, a vrednost mu u prvim godinama drastično opada.
Na primer, naši „proizvođači“ računara zalepe nalepnicu na kućište i kažu garancija ne važi ako je nalepnica oštećena, pa čovek ne može ni da usisa kućište. Kako im to prolazi? Zašto na hard diskovima stoji da garancija ne važi ako je nalepnica oštećena (to nisu naši izmislili).
Postoji zakon koji možda kaže da si u pravu, ali u praksi su me dva puta zeznuli za garanciju, a samo jednom sam uspeo da izvučem svoja prava pretnjama i to u vreme kada je inspekcija imala veća ovlašćenja nego danas (doduše, to moje iskustvo se ne odnosi na automobil).
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže frodo

« Odgovor #149 poslato: 23. Jul, 2017. 15:34 »
Druže, radim ovaj posao preko 20 godina, veruj mi da znam šta pričam, prošao sam sa njima sve, što bi se reklo "i sito i rešeto".
Oni nisu glupi, ti njima trebaš kao kupac. U čemu je fora da ti ukidaju garanciju na automobil koji treba da održavaš kod njih gde će te klepati po ušima za cene malog servisa i drugih delova?
Drugo, njih uopšte ne interesuje šta si ti sve ugradio na tim kolima dok sve na tom autu funkcioniše, a što se tiče ukidanja garancije, pogrešno postavljaš stvar. Ne treba ti ništa da dokazuješ, oni moraju da dokažu da je to nešto crklo zbog alarma.
Niti imaju znanja, niti stručnosti niti vremena za to.
To je samo pretnja da te uplaše i uzmu ti pare, pa gde prođe - prošlo je.
Alarm kao uređaj ne menja karakteristike vozila, on samo čita neke signale, a radi kao potpuno nezavisan sistem i ne remeti rad komponenti u kolima.
Svi koji kažu drugačije LAŽU, to odgovorno tvrdim i stojim iza toga imenom, prezimenom i iskustvom koje se meri stotinama ugrađenih alarma.
Ja nisam nikakav neozbiljan lik i svakome sam rekao da ću lično finansirati svaku štetu za koju servis dokaže da je posledica alarma.
Nisam imao prilike do sada nijednom, nikada ništa nije otkazalo. Grand Motors Novi Sad je pokušao da prevari mog klijenta, tvrdili su da mu je na novom Fordu crkao kompjuter zbog mog alarma. Čovek me zvao, ja rekao da dolazim odmah u Grand Motors i da ću platiti nov kompjuter, samo da mi objasne kako je crklo od mog alarma. Ako mi ne objasne, ja ću tužiti servis i tražiti nadoknadu zbog uvrede i troškova izgubljenog vremena. Onda se javio šef servisa i rekao da ne moram da dolazim i da nije kompjuter već je spala masa sa anlasera, nije fabrički bila dobro stegnuta i da su mu namestili besplatno u garanciji, a da se ne ljutim, oni su hteli da ga uplaše jer su mu nudili i oni alarm, ali je on odbio jer je hteo ja da mu radim, pa kao da ga nauče pameti.
Mrzim jako ucene i pretnje, za svoju čast i klijenta koji mi je dao poverenje ću oko da im izvadim ako treba, ali i da preuzmem odgovornost ako je do mene.
Generalno bi svi koji se bave ugradnjom alarma trebali da budu takvi i jedinstveni, da zaštitimo branšu od ucena i prevaranata, ali pošto je ovo Srbija i svi gledaju kako da te zajebu i da ti "crkne krava" tako nam je kako nam je i borimo se svako za sebe.