Autor Tema: AD Blue greska koja nece da se skloni  (Pročitano 338 puta)

phenom81 i 25 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži phenom81Započeo temu

AD Blue greska koja nece da se skloni
« poslato: 13. Dec, 2025. 12:55 »
Gospodo
Skoda Karoq 2019 kupljena nova u salonu pre mesec dana izbacuje AD Blue gresku koja nece da se skloni.
Pise domet 2200km , ja kupio tecnos od 10l i dolio tacno 5L,greska i dalje tu.
Auto vozen 130km prosli vikend i evo sad 110km i to preko 130 na sat i greska i dalje tu .auto je presao 24k km za 5.5 godina i pre nekih 10k u servisu su dolili tecnost...sad evo imam ovaj problem a u ovlascenom kazu: moramo da vadim tecnost da cistimo creva da radimo dijagnostiku da sipamo tecnost bla bla..ima da me kosta 50 iljada glupost..
Da li neko zna kako resiti ovaj problem?
Auto radi normalno ne obara obrtaje ne ulazi u safe mod samo tupava greska stoji
Hvala.
Pozdrav.
  • Vozi: Skoda Karoq 2019

Na mreži chile74

Odg: AD Blue greska koja nece da se skloni
« Odgovor #1 poslato: 13. Dec, 2025. 14:58 »
Ako je vozen neko vreme bez ad blua moze da se desi da zapekne instalacija i da je potrebno čišćenje i da zbog toga ne sklanja gresku jer realno i ne moze da protiče ka motoru...jedna od mogućnosti
  • Vozi: a4b6

« Odgovor #2 poslato: 13. Dec, 2025. 15:01 »
Cao druze..nije vozen bez AD blue jednostavno imao je tecnost cija se kolicina smanjila i izbacio gresku dolijte tecnocst domet 2200km...odradio sam sve kao sto sam napisao rezervoar je pun tecnosti ali greska stoji..po meni se ili zaglupeo senzor ili nije neka klapna javila da ima dolivena tecnost...ne znam..ovlasceni moze da.me primi tek iza 22.12 tako da ili da pokusavam nesto sam ili da cekam...zato reko da se konstultujem mozda neko zna...

Na mreži chile74

« Odgovor #3 poslato: 13. Dec, 2025. 20:59 »
Dijagnostikom brisana greska?
  • Vozi: a4b6

« Odgovor #4 poslato: 13. Dec, 2025. 22:10 »
Da vise puta probano al nece da je skloni..
Cuo sam da moze samo fabricka dijagnostika da skloni gresku al znaci to moram da cekam i da platim a bas ne bi ako ne moram
Al evo sta se desilo danas...posle predjenih 115km greska se spustila sa " imate jos 2200km dometa" na "imate 2000km dometa"  sto znaci da senzor radi al sto ne ocitava da ima doliven pun rezervoar tecnosti e to mi nije jasno i dalje...

Na mreži Warlock

« Odgovor #5 poslato: 14. Dec, 2025. 00:35 »
Poz. Imas problem sa adblue kristima. Star adblue imas. Kupi aditiv za Adblue dolij dozu predviđenu za zapreminu tvog rezervoara i zatim nalij pun adblue. Tada mozda resis problem. Ako ovo ne bude imalo svrhu onda ti ne gine cim pre ciscenne kompletnog sistema. Pre tog pokusati ciscenje samog injektora od adblue. Srecno.
  • Vozi: Fabia

Na mreži Mareska

« Odgovor #6 poslato: 14. Dec, 2025. 05:52 »
Sledeci auto tsi i nema brige...
  • Vozi: Superb

Van mreže fobia24

« Odgovor #7 poslato: 14. Dec, 2025. 11:00 »
Dizel sa adblue sistemom obavezno za kilometraze preko 30000km godisnje. Meni potrosi jedan rezervoar na nekih 14-15000km i za to mi treba oko 4 meseca i opet se bojim da se ne uhvate kristali. Meni sam prepozna kada dolijem u sistem ali do sada nisam dolivao manje od 10l koliko ima u kantici. Kod tebe izgleda ne prepoznaje da je doliven. Ne znam da li bi pomoglo da je napunjen. I koliko razumem, nije u pitanju greska vec samo upozorenje da treba doliti tecnost?

« Odgovor #8 poslato: 14. Dec, 2025. 11:42 »
Tako je...greska stoji sta god radio...a doliven pun skoro do vrha sa AD blue..na mom autu (insignia) posle 2km shvati da je doliveno i ponisti gresku.
Dakle sve sto sam nasao na netu kao i pricom sa ljudima je da ili mora fabricka dijagnostika da ponisti gresku  ili je stvarno neki problem a to bas ne bi voleo..inace kao sto sam napisao iznad sad smanjuje kilometre dometa AD blue sa 2200 na 2000km al je problem sto nece da ponisti tupavu gresku a pun je tecnosti...

Na mreži Warlock

« Odgovor #9 poslato: 14. Dec, 2025. 16:44 »
Greska nestane sama ako je sve uredu. Kristali odradili svoje ocigledno. A sto se tice kilometraze i adblue to nema veze. Sipaj u bocu po 3litra i vozi auto. Prazni ga na max i sipati kvalitetetan adblue. To je sad druga stvar sto se kod nas ljudi osecaju domaćinski pa kad tankaju, sipaj bre do cepa nije skupo. Tonse obije o glavu kad tad :)
  • Vozi: Fabia