Autor Tema: Prebaci na plin a onda posle dve tri sekunde vrati na benzin  (Pročitano 484 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ugljesa50Započeo temu

Priključio sam dijagnostiku. Pokazala je da je pritisak slab 0.4 bara. Odmah sam posumnjao na filtere. Zamenio sam filtere tečne faze (u Tomasetto isparivaču) I filter gasne faze. Pritisak se popravio bio je 0.7 bara ali nedovoljan, Dešavalo se isto.
Auto je morao u garažu. Ispustio sam antifriz I skinuo isparivač. Jedno crevo za  vodu je bilo loše kao I vakum crevo. Narucio sam membrane crevo za  vodu I vakum crevo.
Isparivač je imao minimalno čadji. Neko ga je čistio ali nije zamenio menbrane. Sve su bile krute. Srednja menbrana se lomila kao da je od keramike. Sve metalne delove sam stavio u kutiju od sladoleda I nalio nitro razredjivač. Stajalo je u nitrorazredjivaču preko noći. Ujutru sam četkom i ubrusom skinuo nečistoće.
Šrafovi se stežu na 5 njutna.
Podešavanje
Prvo treba podesiti pritisak isparivača. Pre ubacivanja u auto šraf za pritisak treba zavrnuti do kraja (najniži pritisak) i odvrnuti dva kruga. To je startni položaj
Posle paljenja auta prebacio je na plin i radio dobro. Posle dostizanja radne temperature treba podesiti
Pritisak na 1 do 1.05 bara. Softver je pokaivao 0.85 do 0.. Za to su potrebna dvojica. Jedan voyi a drugi drži laptop i prati parametre9 bara. Odvrtanjem šrafa pritisak sam podesio na 1.05 bara. Onda sam uključio autokalibraciju. To se radi na ler gasu
Sledeći korak je mapiranje. Za to su potrebna dvojica. Jedan vozi, drugi drži lap top i prati parametre. Potreban je dugaćčak kabal. Moj je tri metara. Otvorio sa haubu skinuo deo kedera ka sofer šajbni tu provukao kabal prikljucio na ac Stag drugi kraj provukao kroz prozor, yatvorio proyor skoro skroz. Ostalo je 5mm Zalepio sam široku lepljivu traku da na bi ulazio hladan vazduh. Potrebno je unapred odrediti maršutu, negde gde nema puno saobraćaja i vreme kada treba voyiti na nižim, kada na srednjim i kada na visokim obrtajima.
Prvo se pravi mapa benzina. Vozi se na benzin Kada se završi  mapiranje na benzin vrati se na početni položaj, prebaci na plin i istim putem vozi u istom režimu dok se ne yavrši mapiranje na plin. Završni korak je da se mapa plina softverskim alatima podesi da bude što sličnija mapi benzina.
Auto savršeno radi.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?