Autor Tema: Zadnja kamera za skodu fabiu  (Pročitano 1047 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže rekacZapočeo temu

Zadnja kamera za skodu fabiu
« poslato: 10. Jan, 2026. 15:30 »
Pozdrav,

Hteo sam ocu da uzmem zadnju kameru kao poklon, imamo porodicnu Kiu koja vec ima ugradjenu kameru fabricki, a on vozi firminu skodu fabiu 2025. godiste. Skoda ima displej ali nema kamere i senzore. Zanima me da li je moguce ugraditi neku obicnu zadnju kameru, nesto ovako:
https://xenonsijalice.rs/parking-kameramonitor-i-parking-senzori-set-43-inca-model-2/

ima da se uzme i bez senzora. Takodje postoji i ovo:
https://xenonsijalice.rs/parking-kamera-skoda-model-3/

Sam displej nema nikakve ulaze.
Hvala na bilo kakvoj pomoci unapred!
  • Vozi: Skoda fabia 2025

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Zadnja kamera za skodu fabiu
« Odgovor #1 poslato: 10. Jan, 2026. 16:09 »
С обзиром да је Ф 2025о годиште, значи да има SFD2 заштиту, и ако је потребно бар неко кодирање, а вероватно јесте, онда то вероватно није једноставна акција, и то се може завршити или у овлашћеном или код самосталних кодера, али и самосталци да би користили софтвере морају да се каче на VW сервере, и ти приступи због SFD2 се папрено плаћају.
Ориђиђи Шкода камера за Ф, само хардвер, мислим да је око 250е, али ту сад на сцену ступа тај фамозни SFD2, што вероватно диже цену уградње малтене до неисплативости.

Укратко, предлажем да се прво обратиш неком овлашћеном сервису, и извидиш ситуацију и цене, али претпостављам да они хоће да раде само са оригиналним деловима.

Алтернатива је да се интересујеш и код неког самосталца, па тамо видиш ситуацију. Један од њих је и наш форумаш, па му се јави на codegoat.rs

Како год се ово завршило, молим те да поделиш искуство након акције.  bravo2
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #2 poslato: 10. Jan, 2026. 17:09 »
Hvala ti na odgovoru, pazi to vec premasuje planirani budzet dosta, a takodje to je firmin auto tako da se ne isplati cimati se previse.
Ako sam dobro razumeo, ti si opisao scenario povezivanja kamere na postojeci displej, ali mene zanima da li je moguca ugradnja kamere na ovaj eksterni mali displej koji se samo stavi iznad postojeceg? Kao ovo na linku sa oglasa.
Hvala jos jednom.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #3 poslato: 10. Jan, 2026. 17:19 »
Извини, не обратих пажњу.  :(
То све може сигурно, само је посао поразвлачити каблове кроз возило и углавити где шта треба, без дирања фабричких ствари.

« Odgovor #4 poslato: 10. Jan, 2026. 18:23 »
Da to me zanima, da li oni sareni pinovi sto izgledaju kao činč kablovi mogu da se prikopcaju i da li moze da se sprovede kabl bez da se ne znam, skida nebo i buse branici i slicno jer je firmin auto. Cisto da znam da li da trazim onda neki drugi poklon...
Hvala!

Na mreži Warlock

« Odgovor #5 poslato: 10. Jan, 2026. 21:51 »
Moze da se uradi. S tim da mesto gde ide kamera mora da se busi. Kabal se vuče ispod zastitne plastike praga od  napred prema nazad. Nazad mora da se podigne do krova da se uvuče kroz krovni gumeni buzir koji spaja gepek vrata sa karoserijom vozila. Onda se skida tapacir gepek vrata. Busi se rupa pored rasvete tablice tu se fiksira kamera. Napajanje kamere se uzima sa rikverc svetla.
  • Vozi: Fabia

Na mreži sebekkg

« Odgovor #6 poslato: 10. Jan, 2026. 23:08 »
Zašto ne kamera koja je u sklopu ručke?

Na mreži Warlock

« Odgovor #7 poslato: 11. Jan, 2026. 00:18 »
Kontam auto u garanciji. Pa ne sme da se diraju pojedini delovi zbog tog. Ako sme to svakako podrzavam, kao i rasveta za registarsku tablicu.
Ima kamera u kombinaciji sa tom lampom
  • Vozi: Fabia

« Odgovor #8 poslato: 11. Jan, 2026. 13:26 »
Hvala puno. Nista od toga onda, nov je auto nema sanse da sme da se busi bilo sta s obzirom da je firmin. Ne bih da mu uzmem kameru kao poklon pa kad mu dam da mi kaze to isto  :))

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #9 poslato: 11. Jan, 2026. 13:41 »
Не одустај тако лако.
Ако се узме камера која је уграђена у светло регистарске таблице, или у оквиру ручке за отварање гепека, онда вероватно већ постоји место/простор за повлачење/провлачење неке инсталације. Јесте да свашта нешто од облога треба скинути и после вратити, али то је цена повећања способности.
Претпостављам да и за уградњу ориђиђи камерице не треба неко додатно бушење већ само развлачење инсталације.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #10 poslato: 11. Jan, 2026. 14:01 »
Јеси ли можда потражио нешто овог типа, ту би требало бити минимално каблова, бушења, расклапања, ..., :

https://www.amazon.com/Wireless-Monitor-Digital-Waterproof-License/dp/B0FLHZN9GY/
« Poslednja izmena: juče u 08:53 Karlheinz »

Na mreži hakkler

« Odgovor #11 poslato: 11. Jan, 2026. 22:42 »
Jedan u grupi kod nas je naknadno ugradio kameru u ovlaštenom na fabiu 2024. (St/Hr)
Cifra ne mala..600 eura.
Nisam vidio sliku..vjv je low model bez dinamičkih linija.
Deranje samo takvo za neš od 30 dolara na aliu..

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #12 poslato: 12. Jan, 2026. 04:50 »
Ja sam svojevremeno na Fabiu 3 ugradio u ovlašćenom kameru sa Alija koja je koštala fazon 25$ (integrisana u prekidač brave zadnjih vrata). Ugradnju sam platio još oko 8000 din. u ono vreme. Šljakala je kao fabrička godinama.

Na mreži hakkler

« Odgovor #13 poslato: 12. Jan, 2026. 10:48 »
Ovi nisu normalni sa tim cijenama sad u ovlaštenom...

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #14 poslato: 12. Jan, 2026. 11:34 »
SFD2...

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?