Autor Tema: Karoq 2,0 TSI iskustva  (Pročitano 815 puta)

Mario, hakkler, Nenad78, punisher, sds21 i 53 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži punisherZapočeo temu

Karoq 2,0 TSI iskustva
« poslato: 12. Jan, 2026. 19:50 »
Pozdrav svima, planiram da uzmem novog Karoq-a, pa me zanimaju par informacija ako neko ima identican auto. U pitanju je motor 2.0 tsi sa 190ks, 7-stepeni dsg menjac, 4x4 pogon, kakva su iskustva ljudi koji poseduju takav auto, da li ima nekih vecih problema i koliko je pouzdan i kakav je sa potrosnjom goriva (znam da ce trositi vise nego dizel i da nece biti malo ali me interesuju realne brojke okvirno) i takodje sto se tice ulja da li nema problem sa trosenjem. Nisam uzeo u razmatranje 1.5 tsi zato sto nema 4x4 varijantu. Auto bi se vise vozio lokalno i par puta mesecno van grada pa zato i nisam razmisljao o dizelu, okvirno prelazim oko 10-15 hiljada km godisnje, citav zivot vozim dizel, pa sam resio da promenim.
  • Vozi: Karoq

Na mreži Warlock

Odg: Karoq 2,0 TSI iskustva
« Odgovor #1 poslato: 13. Jan, 2026. 13:48 »
Imao sam prvu verziju karoqa. Kod njega je bio menjac dq381. Menjac koji je jako pokvarljiv. Cim je izasao iz garancije crkla mehatronika. Motor je odlican, ne troši ulje preterano. Negde oko 0.7 na 15000km. Auto ide kao metak. Stabilan. Kod mene je bio sportline. Potrosnja grad oko 10 11 litara. Zavisno od rezima voznje, ali taj auto trazi da ga stisnes jer bas se ispaljuje kad mu das gas. Sto se tice 4x4 klasicno odrzavanje. Nisam ga negde uterivao u blato, zimovanje i planina sa snegom ide. Radi posao, ne moraju da budu gume neke skupocene. Malo nek ima sare neces osetiti sneg.

Mana potrosnja
Mana taj dsg menjac. Posle zamene mehatronike imao sam opet problem sa udarima. Ulje sam porucivao iz Nemacke, menjao na 50000. U servisu mi rekli da se menja ma 120000. Mnogi kazu da je crkao jer mu je menjano ulje, a neki kazu da ne sme mašinski da se menja.
Nadam se da sam ti pomogao.

Ja bi uzeo 1.5 tsi ako bas nemas potrebe za 4x4.
Ja ga uzeo iz radoznalosti i pokajao se.
  • Vozi: Fabia

« Odgovor #2 poslato: 13. Jan, 2026. 15:32 »
Hvala na odgovoru i informacijama, takodje i ja planiram sportline plus paket, sto se potrosnje tice, onda se nece nesto mnogo razlikovati od mog trenutnog auta, nego sam mislio mozda ide koji litar manje. Drago mi je da cujem da je problem sa uljem resen vecinski. A sto se menjaca tice koliko sam video isti menjac se ugradjuje i ovoj poslednjoj seriji.

Na mreži Warlock

« Odgovor #3 poslato: 13. Jan, 2026. 19:10 »
Pokusaj uzeti rucni menjac. Potrosnja moze i vise. Kad ga stavis u S i ispucavas. Auto stvarno uzivancija za voziti.

« Odgovor #4 poslato: 13. Jan, 2026. 21:03 »
Razmatrao sam i tu opciju, ali nema u ponudi 4x4 sa manuelnim menjacem. Ispucao bi ga nekad cisto za moju dusu, ali ovako bi bio vozen regularno, pa kontam da bi se vrtela potrosnja oko 10

Na mreži munja23

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 17
« Odgovor #5 poslato: 14. Jan, 2026. 09:54 »
Ako uzimaš novi Karoq, ja se ne bih preterano opterećivao oko menjača.
Uzmeš produženu garanciju na 5 godina, i nakon isteka još godinu dana ga održavaš u ovlašćenom i imaš "kulanc", odnosno dobru volju fabrike da i u toj 6. godini ako crkne menjač, oni ti zamene sa novim. Ne samo menjač, nego i sve ostalo što bi bilo pokriveno garancijom. Nije bajka, desilo se jednom kolegi sa foruma i platio je valjda samo ruke 300 EUR, a menjač bio preko 3k EUR.
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

« Odgovor #6 poslato: 14. Jan, 2026. 10:02 »
To uzimam pod obavezno, smesna para, oko 260eur a opet moze mnogo da znaci. Hvala na odgovorima momci

Na mreži Warlock

« Odgovor #7 poslato: 15. Jan, 2026. 16:43 »
Najveci problem je sto se ne zna sta spada pod garanciju! Od servisa do servisa druga pravila. Moze se i na samom forumu procitati kakve sve nebuloze ljudi dozive! A to za placanje 300e, pa majku mu ako je garancija sta imam da placam ruke, kvar je u garancijskom roku i kupac sa tim nema sta da se opterećuje finansijski. Ali ovo je cmar sveta. Po meni mozda uzeti auto u nekoj od zemalja iz Eu. Svakako pametno i polako. Sa srecom.

Na mreži munja23

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 17
« Odgovor #8 poslato: 15. Jan, 2026. 16:55 »
Najveci problem je sto se ne zna sta spada pod garanciju! Od servisa do servisa druga pravila. Moze se i na samom forumu procitati kakve sve nebuloze ljudi dozive! A to za placanje 300e, pa majku mu ako je garancija sta imam da placam ruke, kvar je u garancijskom roku i kupac sa tim nema sta da se opterećuje finansijski. Ali ovo je cmar sveta. Po meni mozda uzeti auto u nekoj od zemalja iz Eu. Svakako pametno i polako. Sa srecom.

Ne, ne, auto nije bio u garanciji kada se desilo to sa menjačem.
Desilo se van garancije, ali je fabrika priznala kulanc (dobru volju) i dala menjač besplatno, a on je platio ruke. Kada mislim da su i ruke bile umanjene jer je nerealno da cela zamena menjača košta 300 EUR.
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Na mreži Mihailo

« Odgovor #9 poslato: juče u 10:30 »
Ja sam vec duze vreme u potrazi za slicnim, doduse polovnim autom, i taman se na oglasima pojavio jedan karoq i par ateca, sad ste me ohladili ovim iskustvima oko menjaca... Doslovno svi 2.0tsi, 4x4 dolaze sa dsg-om, verovatno i svi sa istim menjacem. Jesu iskustva generalno takva ili kako se zalomi?
Ajd potrosnja sam racunao 10-11, ali ako je tako po NS, u Valjevu ce biti minimum 12.
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Na mreži Warlock

« Odgovor #10 poslato: juče u 12:03 »
Vidi taj menjac rikne sam od sebe. Nije merodavno zamena ulja ili ne. Sta je poenta ne znam, ali da je skupa popravka jeste. Da napisem i ovo da dsg dq200 se bolje pokazao i nema problema. Nazalost ide samo uz slabije motore. Prve verzije su imale probleme ali revizija radi kao sat. Ne znam nikog da se pozalio. Kad se potrosi kvacilo zameni i idemo dalje. Jedina mana dq200 je ne voli puzanje. Tu mu se trosi kvacilo jako brzo. Ali opet 150 do 180k traje. Po meni najbolje resenje uzimat jaca auta i u njih ide gorostas dq500.

Na mreži Mihailo

« Odgovor #11 poslato: juče u 15:10 »
Jaceg benzinca ne znam da li ima u kombinaciji sa 4x4, tj ima samo u superbu(mozda kodiaqu)... Znaci ispada da je bolje uzeti 1.5 tsi sa dq200... A meni nesto u glavi da sam ovde na forumu nailazio da se ljudi zale na njega... Mozda se to onda odnosilo na prve verzije kao sto kazes..
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Na mreži kosooki

« Odgovor #12 poslato: juče u 15:30 »
Na papiru taj 2.0 tsi 190ks deluje kao najbolja opcija, novija generacija, štedljiv, pouzdan i pristojno jak.

Čak nalazim i neke videe koji prikazuju potrošnju u domenu naučne fantastike:
https://www.youtube.com/shorts/sHrgEpfOPHI
https://www.youtube.com/shorts/MeYjr2IGi2E
  • Vozi: Škoda Superb 2.0

Na mreži Warlock

« Odgovor #13 poslato: juče u 16:09 »
Jaceg benzinca ne znam da li ima u kombinaciji sa 4x4, tj ima samo u superbu(mozda kodiaqu)... Znaci ispada da je bolje uzeti 1.5 tsi sa dq200... A meni nesto u glavi da sam ovde na forumu nailazio da se ljudi zale na njega... Mozda se to onda odnosilo na prve verzije kao sto kazes..
Motor 1.5 tsi je top motor. Zahvalan. Nema problema.
Na papiru taj 2.0 tsi 190ks deluje kao najbolja opcija, novija generacija, štedljiv, pouzdan i pristojno jak.

Čak nalazim i neke videe koji prikazuju potrošnju u domenu naučne fantastike:
https://www.youtube.com/shorts/sHrgEpfOPHI
https://www.youtube.com/shorts/MeYjr2IGi2E
Na internetu moze svasta da se procita. Taj auto ide dobro. Tu nemam reci. Solidno troši. Kome potrosnja nije strasna dobitna kombinacija za zujalicu. Jedino taj menjac je bas sranje. Malo pre sam sedio na kafi sa drugarom. Njemu se sasuo menjac, odradi sve. Nova mehatronika, novo ulje, sve sredi
Naravno mehatronik ima garanciju 12 meseci, njemu krepala nakon 15 meseci. Nanovo sve radi, prodace ga odmah. Upitanju kodiaq sa tim menjacem. A sad sam pregledao temu od forumasa kojem se sasuo na superbu. Fino covek sve okacio slike. Pregledna tema. Treba ga upitati ima li ikakvih problema posle toliko vremena.

Na mreži kosooki

« Odgovor #14 poslato: juče u 17:29 »
Ma naravno, nema šanse da u realnim uslovima benzinac troši manje. Međutim, taj motor radi u tzv B-cycle ili Budack ciklus i teoretski smanjuje potrošnju. Ali izgleda samo u teoriji jer to dosta zavisi i od stila vožnje. Na Spritmonitor-u prosek proseka za Kodiak-a 2.0 190ks je 7.5, sa 1.5tsi 150ks je 8, taj 2.0tsi od 190ks je 9, a 2.0tsi 245ks je 9.7 (svi sa automatikom, nezavisno od 4x4).

https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/45-Skoda/1575-Kodiaq.html?fueltype=1&constyear_s=2016&constyear_e=2023&power_s=185&power_e=195&gearing=2&powerunit=2
  • Vozi: Škoda Superb 2.0