Autor Tema: Problem sa glasovnom navigacijom (TTS) na ruskom jeziku - Amundsen MIB2  (Pročitano 1012 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže TodorovicAZapočeo temu

Pozdrav svima,

Imam specifičan problem sa multimedijom na Škodi Superb 2017 (Amundsen MIB2) i nadam se da neko od vas ima rešenje ili bar staru verziju fajlova.

Problem: Koristim navigaciju na ruskom jeziku. Sa novijim verzijama mapa (trenutno 2025/2026 - 2510), sistem je počeo da koristi TTS (Text-to-Speech) za izgovaranje imena ulica. Kako se vozim kroz Srbiju, ruski glas pokušava da čita naše nazive ulica, što je nerazumljivo i opasno jer odvlači pažnju.

Specifikacije:

Uređaj: 5Q0035864B (H30)

Firmware: 0359

Mape: ECE DL4 2026 (2510)

Glavni problem: U meniju Настройки голосовых сообщений (Glasovne poruke) uopšte nemam opciju da prebacim sa "Podrobne" na "Кратkie" (Brief). Ta stavka jednostavno nedostaje u softveru kada je izabran ruski jezik.

Pitanja za forumaše:

Da li neko ima stariju verziju mapa/glasovnih paketa (iz 2017. ili 2018. godine)? Fabrička verzija koja je došla uz auto nije imala ovaj problem – koristila je samo osnovne snimljene komande bez čitanja imena ulica. Rado bih se vratio na tu verziju ako je neko sačuvao backup na SD kartici.

Da li je neko uspeo da kroz VCDS/OBDeleven "otključa" opciju za promenu detalja glasovnih uputstava u meniju (Adaptation u 5F modulu)?

Postoji li noviji firmware za H30 hardver (npr. verzija 0363 ili novija) koji ispravlja ovaj bug?

Svaka pomoć ili informacija o tome gde nabaviti stare mape bi mi mnogo značila.

Hvala!
  • Vozi: Škoda superb

Na mreži zzeelljjkkoo

Информацију о тренутно доступној последњој верзији софтвера за свој уређај можеш покушати наћи на следећој адреси:

https://mib-helper.com/

Потребно је да унесеш податак за уређај/софтвер како је дато на примеру на тој страници.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže TodorovicAZapočeo temu

Update: Proverio sam SW Train na MIB-Helperu i dobio potvrdu da za moju jedinicu postoji noviji firmware P0369T, pa čak i P0480T. Trenutno sam na P0359T i nemam opcije za promenu glasa. Da li neko od vas ima fajlove za 0369 ili 0480 za Technisat (ZR) jedinicu i da li je voljan da pomogne oko update-a? Takođe, ako je neko radio prelazak sa 03xx na 04xx, da li to rešava problem sa TTS-om na ruskom?
Spreman sam i da platim uslugu ažuriranja softvera (update-a) profesionalcu ili kolegi sa foruma koji ima proverene fajlove i dijagnostiku za moju jedinicu.

Takođe, bio bih neizmerno zahvalan ako bi neko ko već ima noviji sistem (verzije 0363, 0369 ili 0480) na sličnom uređaju mogao da uradi jedan mali test:
Da privremeno prebaci jezik sistema na ruski.
Da proveri u meniju „Настройки голосовых сообщений“ da li mu se tada pojavljuje opcija „Голосовые указания“ (Kratka/Podrobna).
Da pokrene neku rutu u Srbiji i javi da li glas i dalje pokušava da „slomi jezik“ čitajući naše ulice ili se može podesiti da izgovara samo osnovne komande.
Ova informacija bi mi bila od ogromne pomoći da znam da li update uopšte rešava ovaj specifičan problem pre nego što krenem u proceduru.

Hvala još jednom svima na trudu!”
  • Vozi: Škoda superb

Na mreži zzeelljjkkoo

На овој адреси вероватно можеш наћи последњу верзију софтвера за свој уређај (према информацији са претходног сајта):

https://mibsolution.one/

Не знам конкретно напамет за твој уређај, али мало прочачкај по Јутјубету, вероватно има видео упутство како се ради апдејт МИБа, а вероватно има писано упутство и на Шкода сајту.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži Warlock

Meni na skodi grozno zvuci i na engleskom, mogu misliti kako na ruskom izgleda :)
  • Vozi: Fabia