Update: Proverio sam SW Train na MIB-Helperu i dobio potvrdu da za moju jedinicu postoji noviji firmware P0369T, pa čak i P0480T. Trenutno sam na P0359T i nemam opcije za promenu glasa. Da li neko od vas ima fajlove za 0369 ili 0480 za Technisat (ZR) jedinicu i da li je voljan da pomogne oko update-a? Takođe, ako je neko radio prelazak sa 03xx na 04xx, da li to rešava problem sa TTS-om na ruskom?
Spreman sam i da platim uslugu ažuriranja softvera (update-a) profesionalcu ili kolegi sa foruma koji ima proverene fajlove i dijagnostiku za moju jedinicu.
Takođe, bio bih neizmerno zahvalan ako bi neko ko već ima noviji sistem (verzije 0363, 0369 ili 0480) na sličnom uređaju mogao da uradi jedan mali test:
Da privremeno prebaci jezik sistema na ruski.
Da proveri u meniju „Настройки голосовых сообщений“ da li mu se tada pojavljuje opcija „Голосовые указания“ (Kratka/Podrobna).
Da pokrene neku rutu u Srbiji i javi da li glas i dalje pokušava da „slomi jezik“ čitajući naše ulice ili se može podesiti da izgovara samo osnovne komande.
Ova informacija bi mi bila od ogromne pomoći da znam da li update uopšte rešava ovaj specifičan problem pre nego što krenem u proceduru.
Hvala još jednom svima na trudu!”