Autor Tema: Letnje gume, saveti, iskustva. Sezona 2026  (Pročitano 428 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže servuscdZapočeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 6
Letnje gume, saveti, iskustva. Sezona 2026
« poslato: 25. Feb, 2026. 09:48 »
Objavljen je ADAC-ov test letnjih guma za 2026. godinu. Ovogodišnji fokus je na dimenziji 225/50 R17-

Više detalja možete pročitati na: Adac test letnjih guma 2026

• Vozi: Škoda Octavia

Na mreži Sreten

• RallyeSport
  • Ugled: 7
Odg: Letnje gume, saveti, iskustva. Sezona 2026
« Odgovor #1 poslato: 26. Feb, 2026. 23:14 »
Ja montirao danas na superba continental sport contact 7 pa ćemo videti kako će se ponašati. Bas dugo nisam koristio gume tog brenda. U  dimenziji 245/35 r20 nema mnogo opcija osim kineza i premium brendova, a od svih premium, za continental sam dobio najbolju cenu.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 272KS 4X4 DSG

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 104
« Odgovor #2 poslato: 01. Mar, 2026. 19:32 »
Ovogodišnji fokus je na dimenziji 225/50 R17
Umesto ove dimenzije za Yeti ja sam za letnje odabrao 215/55/17, a razmišljam da idem na još udobniju 225/55.
  • Vozi: Yeti

Na mreži nikolica82

• Ambition
  • Ugled: 1
« Odgovor #3 poslato: 05. Mar, 2026. 22:14 »
Koliko god adac bio pionir u ovim testiranjima, sad ima dosta kompanija/sajtova/pojedinaca koji vrlo dobro testiraju gume. Čak, koliko se sećam, mislim da su malo pecnuli adac da favorizuje neke brendove.
  • Vozi: Kamiq

Na mreži sebekkg

• RallyeSport
  • Ugled: 4
« Odgovor #4 poslato: 05. Mar, 2026. 22:46 »
Umesto ove dimenzije za Yeti ja sam za letnje odabrao 215/55/17, a razmišljam da idem na još udobniju 225/55.
https://www.facebook.com/share/p/186Sbw8QqJ/

Van mreže Alex71

• Ambition
  • Ugled: 0
« Odgovor #5 poslato: 06. Mar, 2026. 07:25 »
I ja juče zamenih fabričke pirelli sa novim conti premium. Fabričke mi već oko 2 god postale tvrde i plastične (2018 god ), i ako je šara 4mm, neupotrebljive. Izgubio se osećaj gume kad je pipneš rukom. Inače sam bio prezadovoljan sa njima u svim situacijama. Nadam se da će Conti biti adekvatna zamena.
  • Vozi: Superb 2.0 TDI MY2019

Na mreži sebekkg

• RallyeSport
  • Ugled: 4
« Odgovor #6 poslato: 06. Mar, 2026. 10:30 »
Nema razloga da bude gore. Može biti samo bolje.

Na mreži nikolica82

• Ambition
« Odgovor #7 poslato: 06. Mar, 2026. 10:33 »
Ja sam na proslom autu kupio pireli olsizon koje su bile u top 5, skoro na 7 testova, jer ralno za nase podneblje, skroz radi posao, pritom su mi se dobro pokazele i na ozbiljno
 Snegu
  • Vozi: Kamiq

Na mreži jokszg

• Ambition
« Odgovor #8 poslato: 07. Mar, 2026. 06:51 »
Meni se desila slična situacija kao kolegi gore iznad.
Na jednom novom autu iz salona, dobio sam Michelin tada najbolje ocijenjene gume i bio sam super sretan.
I sve je bilo super prvih par godina, čak i ne previše km odvoženih na njima, možda 35kkm, šara i dalje duboka, debelo iznad 4mm, al gume postale tvrde, plastične, palo malo kiše ja proklizavam, nemoguće za vozit skoro.
Od tada s obzirom na moj način vožnje, a vjerujem i većine vozača koji ne tjeraju gume do samih granica, mislim da su sasvim zadovoljavajuće ove koje se uvijek nađu u nekom srednjem rangu.
Ja tim testovima ne vjerujem baš previše.
Ok, tko može i ima, vjerujem da je ipak najbolja opcija "premijum" guma...al za većinu smrtnika sasvim su dovoljne i ove srednje klase, po mojem mišljenju.
Bitno da su nove, tj da nisu potpuno potrošene, da se redovito mijenjaju kad treba i sve će biti ok.
Vozio sam na Semperit, Uniroyal (najgora guma koju sam ikad vozio), Sava zimske ljetne, u zadnje vrijeme Kumho...i bio super zadovoljan.
Meni se osobno, i još nekima koje poznajem, Kumho pokazao kao super izbor.

Čitao sam da ljudi kod nas polude kad im se isporuči novi auto na kineskim gumama. Neki čak niti ne žele preuzeti auto. To VW radi na nekim modelima.
Al ako su te gume prošle neka njihova testiranja i tvornički ih ugrađuju na aute tipa Tiguan i sl. onda valjda nisu ni one toliko loše.
Ja isto spadam u neke skeptike i rađe ne bi za sad još, uzimao najjeftinije kineske gume.
Rađe malo više platim za neku srednju klasu.
  • Vozi: Škoda Kamiq