Autor Tema: Prekrsajna prijava....  (Pročitano 6030 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže StefanZapočeo temu

Prekrsajna prijava....
« poslato: 31. Jan, 2014. 16:32 »
Nije vezano za skodu ali nije lose da svi pogledaju,ako nije za ovu temu neka je admin obrise...
Imam jedno pitanje,da li policajac moze da mi posalje prekrsajnu prijavu na kucnu adresu a da mi pritom neda nikakav papir,nista nisam potpisao,samo mi popisao dokumenta u svesku i rekao mi "Vozi i uzivaj"......a danas kad sam dosao kuci imam sta i da vidim,jel to po propisu ili nije,da trazim svoja prava na sudu ili je to regularno???

Van mreže Turbo

Odg: Prekrsajna prijava....
« Odgovor #1 poslato: 31. Jan, 2014. 16:41 »
Mislim da može, samo tamo upiše da si odbio da potpišeš na licu mesta. Znam da se to dešavalo pa je po svoj prilici to i ovde slučaj. U teoriji, verovatno postoji mehanizam za odbranu od ovoga, da se napravi nekakvo suočavanje tebe i pandura, ali čak i da postoji u teoriji, u praksi sumnjam da ćeš uspeti nešto jer sudija po pravilu veruje panduru a ne tebi.

To se često dešava kada ne ispune dnevnu kvotu pa onda uzimaju te podatke iz sveske i dodaju koliko im treba da bi ispunili dnevni minimum.

« Odgovor #2 poslato: 31. Jan, 2014. 17:06 »
Nista on meni nije dao da potpisem,niti mi je rekao da treba da potpisem,niti je pisao na onaj papir sto kasnije iscepi,niti mi je dao priznanicu,samo upisao u svesku i to je to...
A jos jedno pitanje,od kada sa B i C kategorijom ne moze da se vozi traktor,nego mora F?da li je neko upucen u to?

Van mreže Turbo

« Odgovor #3 poslato: 31. Jan, 2014. 17:10 »
Znam da ti nije dao ništa, samo ti je uzeo podatke, sačekao kraj radnog vremena, video da nije ispunio normu za smenu, onda prelistao svesku, i ti samo nisi imao sreće, to im je redovni modus operandi. Srbija Majka.

« Odgovor #4 poslato: 31. Jan, 2014. 17:15 »
E pa to cemo da vidimo na sudu,jer necu ga pustiti tako lako da mi uzme pare...naglasio mi je da je kazna
100 000 dinara....

Van mreže Turbo

« Odgovor #5 poslato: 31. Jan, 2014. 17:28 »
Pa šta si radio? Vozio zaustavnom ili baš mnogo popio? Ne znam za koji prekršaj je tolika kazna? Mislim da nema ništa od toga da se ganjaš s njim, on se neće ni pojaviti... Bolje da nisi to primao pa da juriš zastaru.

« Odgovor #6 poslato: 31. Jan, 2014. 17:41 »
Niti sam vozio zaustavnom,niti sam okusio alkohol...Zaustavi me pandur traktorom i kaze da nemam kategoriju za to,a ja imam B i C,a on mi trazi F...ja kazem da nisam znao da treba kategorija posebna za traktor,znam da moj cale vozi sa B i niko ga ne dira...posle toga odmah odem u auto skolu i pitam za F za polaganje, a oni me tamo gledaju kao da sam ih pitao ne znam ni ja sta,a ne za F kategoriju,kazu ti si prvi u zadnjih 10 godina koji trazi da polaze to i sta ja sad da radim?
Ma ne bih ja to primio,nego moji bili kuci i uzeli,a ja se iskreno nisam nadao da ce poslati pa da im kazem da ne primaju...

« Odgovor #7 poslato: 31. Jan, 2014. 17:44 »
A ako se on ne pojavi 3 puta,jel to znaci da sve pada u vodu i da od toga nema nista????

Van mreže Turbo

« Odgovor #8 poslato: 31. Jan, 2014. 17:47 »
Raspitaj se dobro koje su ti opcije. Mogu ja da pitam drugara advokata šta može da se uradi pa ću da ti napišem, pitaj i ti nekog ako poznaješ. Ne znam kako sada ide to sa suočavanjem i gonjenjem za prekršaje, da li će biti po novom ili starom ZO Prekršajima i koje su razlike. Da li je merodavan početak postupka ili trenutak kada je nastao prekršaj u smislu koji bi se zakon primenjivao novi ili stari.

Van mreže Neba

« Odgovor #9 poslato: 31. Jan, 2014. 17:58 »
Мислим да је у том случају полицајац био дужан да те искључи из саобраћаја.

проучи и сам
www.mup.gov.rs/cms/resursi.nsf/Zakon%20o%20bezbednosti%20saobracaja%20na%20putevima.doc
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

« Odgovor #10 poslato: 31. Jan, 2014. 18:06 »
Vazi,pitaj pa mi javi...a sutra cu i ja da odem do advokata da vidim sta i kako...
Pa nisam ja nastavio voznju posle,dosao je tata i zamenili smo se,ja uzeo auto,a on traktor...

Na mreži bugarin

« Odgovor #11 poslato: 31. Jan, 2014. 18:13 »
ne znam kada si polagao, ali ako si imao vozacku dok je jos bio stari propis i stari obrazac vozacke onda vazi sledece:

svi koji su u staroj vozackoj imali B kategoriju, automatski im se u novu vozacku upisuju sledece kategorije:
AM, B1, B, BE, F i M.

ja sam polagao davne 92ge godine, i to B kategoriju.

kada sam vadio novu vozacku dobio sam upisane sve ove kategorije, a kao datum polaganja upisan je dan kada sam polagao za B kategoriju.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #12 poslato: 31. Jan, 2014. 18:21 »
Polagao sam 2011 godine direktno za C kategoriju....A niko me do tad nije dirao zbog kategorije,zaustavljali me jesu,ali me dirali nisu,pregledaju dokumenta i puste me..
E sad mene interesuje jedna stvar samo,ako se policajac ne pojavi na suocenje 3 puta da li slucaj pada u vodu ili ne?

Van mreže ljusasd

« Odgovor #13 poslato: 31. Jan, 2014. 22:56 »
Meni ni suočenje sa policajcem na Sudu nije pomoglo, jer kako su tad u rešenju na kraju napisali da pošto je gospodin predstavnik Zakona njegova se više važi nego moja. Naravno pošto je kazna bila mala nisam hteo da   angažujem advokata i da se jurim sa njim.
 Prekršaj je bio zbog upaljenih svetala za maglu na auto putu 19.12. te godine kad je bilo uslova za paljenje istih jer je u potezu od SD-a do izlaza za Markovac (gde sam zaustavljen) bila naizmenično magla i sumaglica ali po njegovom nije.  Pored mene zaustavio je još petoricu sa istom pričom. I isto niko od nas ništa nije policajcu potpisao, još da bude luđe to je bila policija iz V.Plane koja ne može da izlazi na auto-put (kako mi je sudija na prvom saslušanju i rekao). Na auto putu operira samo Republička Policija.
Nije ti za utehu ali i to može da se desi.
Imaš li novu vozačku ili onu staru papirnatu. Ako imaš novu i samo C kategoriju onda si na žalost u prekršaju. 
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže olajkris

« Odgovor #14 poslato: 01. Feb, 2014. 03:09 »
Policajac se mora odazvati pozivu inace ce biti kaznjen.