Autor Tema: Сајам аутомобила 2026 Београд - Sajam automobila 2026 Beograd - 18-24.03.2026.  (Pročitano 1158 puta)

0 članova i 40 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Zoran Jevtic

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
Bravo, sve pohvale za ideju i organizaciju!!!!
  • Vozi: Škoda Octavia Mk1, 1.6 sr, 2002.g

Na mreži zzeelljjkkooZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 4
Све улазнице уредно искоришћене!  bravo2
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži zzeelljjkkooZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 4
Захваљујемо се ŠKODA ауто Србија! bravo2
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
Neki utisci sa sajma, ako je neko bio? Kakve Škoda daje popuste?
  • Vozi: Yeti

Na mreži Mihailo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 5
Ima ponuda na sajtu. Nisu losi popusti, kod kineza se cine veci, ali ako me secanje dobro sluzi, kinezima su redovne cene do skoro ipak bile nize nego sad prikazane...
Ja sam bio u nedelju, guzva je bila bas velika, bukvalno je morao da se ceka red ne bi li se selo u neki auto. Pri tom, auti su spolja nesagledivi..
Ja nisam imao nekog kontakta sa kinezima pa sam bio dosta skeptican, ali neki moj utisak je da ce nas preplaviti... Kvalitet mi se cini dosta dobar, usudicu se da kazem bolji od evropljana koji su realno skuplji od 20 do 30%...
Sto se Skode tice, moj utisak se ogleda u sedistu elroqa... 300 i koji km na satu i vozacevo sediste vec nazuljano. Pa makar i svi posetioci da su po jednom seli, nedopustivo je. Oktaviju kad sam video, kao neka korola ili hyundai accent iz 2002god. Tako nekako siromasno deluje... A dosao sam sa idejom da mozda pazarim neku oktaviju.
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
Za mene malo razocarenje sajam ceo. Siromasniji je nego prethodnih godina. Kineza sa svojim brendovima ima ih nezna se broj mozda 10-15 marki automobila i motorcikala   koje sam iskreno prvi put video. Naravno skoda deo je sasvim ok mada tesko je doci i sesti u octaviju ali sam seo u karoga i naravno zelim ga / hahahah /. Bice dana. I naravno veliki akcenat je na elektro pogonima. Kod vecine proizvodjaca.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži lonely_wolf

• RallyeSport
  • Ugled: 9
Ja sam bio u četvrtak, nije bilo gužve pa sam mogao detaljno pogledati većinu vozila.
Nisam bio prošle godine ali na odnosu prošlih godina malo sam pa neću reći razočaran, ali malo je sajam izblijedio. Nekako sam stekao utisak da je malo "na silu".
Prvu halu sa Audijem i BMWeom sam samo prošao bez nekog zagledanja iz razloga što su sva auta bila zaključana, a izvana isto izgledaju samo se razlikuju u omjeru veličine. Stekao sam utisak da po procjeni potencijalnih kupaca dopuštaju unutrašnji pregled (ranije su bili spušteni prozori pa se moglo malo proviriti unutra).
Zatim slijedi beskonačni niz "kineza", elektro, hibridi, benzinci nema šta nema ko na kineskoj pijaci. Stekao sam utisak da svi dolaze iz iste fabrike, enterijer gotovo identičan, exterijer loša kopija poznatih brendova (kopiraju čak i font slova na nazivima brendova). Međutim prijatno sam iznenađen kvalitetom unutrašnjosti, jako fini materijali i ugodni pod rukom, vidi se da su se potrudili i oko detalja, završna obrada na nivou što me je najviše dojmilo (koliko će biti dugotrajni to tek treba da se vidi). Ono što mi se nije dopalo je udobnost vozačevog sjedišta, a sjeo sam u gotovo sve izložene modele. Ja sam tipični Balkanoid 188cm/110kg i 90% sjedišta mi je bilo i karatko i usko tako da se nisam osječao nimalo ugodno. U par modela sam se potrudio da naštimam neki optimalni položaj za sjedenje i nisam uspio da se "namjestim". Jedino ko odstupa od ove matrice su Geely i Cherry, a to je zato što oni imaju pristup Evropskim modelima ali oni i cjenovno odstupaju od iste te kineske matrice.
Japanci na nivou Toyota i Mazda na nivou zadatka (nova RAV4 i CX60 su me baš dojmili, da je u Bosni upola servisna podrška kao za Škodu mislim da bih promjenio dres), Nisana nisam nešto posebno zagledao.
Evropski brendovi žešći odron, vidi se da je kriza udarila u sve proizvođaće. Štedi se na svemu, stari modeli sa pokojom lajsnicom u vidi facelift-a, u unutrašnjosti se bore ko će više flaša od Coca-Cole metnut u vidu reciklaže.
Stellantis pokušava da izvede foru Volkswagena da isto auto preproda 16.000 puta u vidu različitih modela ali nit mogu nit konja za trku imaju, Reno ništa posebno (nije bilo Rafala niti novog Espece-a), novi Clio je OK ali ništa posebno i ako mi je on najdraži model jer je uvjek bio avangarda.
Volvo je zadržao kvalitet ali je i cjenovno iznad ostalih smrtnika. VW je nako, nit smrdi nit miriše, imam osjećaj da su postali bezidejni.
I za kraj Škoda. Po mom skromnom mišljenju Škoda je uradila dobar posao kod razvrstavanja modela po vrsti motora. Postojeći modeli su ostali na SUS-u i blagim hibridima, dok za full elektro prave nove modele. Također i kod njih se vidi štednja (VW-sindrom) pogotovu na jeftinijim modelima, ali koliko god bio subjektivan mislim da su objektivno iznad prosjeka prema ostalim evropskim brendovima (kako sam sročio ovu rećenicu da sam sam na sebe ponosan =)) =)) =))), a to se vidilo i po najvećoj gužvi na njihovom štandu. Ubjeđen sam da će Kamiq u dogledno vrijeme postati bestbuy Škodin model i koliko sam primjetio najviše ozbiljnih kupaca se raspitivalo upravo za njega.

I za kraj da se zahvalim @zzeelljjkkoo za lijepo druženje i ugodno poslije podne.
  • Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6