Autor Tema: problem sa EGR ventilom  (Pročitano 204 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SpaletiZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
problem sa EGR ventilom
« poslato: 26. Dec, 2025. 12:36 »
Zdravo od juče imam problem sa EGR ventilom u pitanju je škoda Rapid 1,4 tdi 2016 god.U dilemi sam da li da ugradim novi EGR ili isključim EGR,da li je neko imao sličnih iskustva.Molim za savet auto je prešao 265 000 km. Unapred hvala.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.4 Ambition

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
Odg: problem sa EGR ventilom
« Odgovor #1 poslato: 26. Dec, 2025. 13:47 »
Nema šta neki pacijent koji ne zna da radi svoj posao na tehničkom da nabija gas nepotrebnom turažom. Od jednog turiranja ništa mu ne smeta posebno, daleko da mu prija. Auto se produvava najbolje na autoputu u maksimalnom stepenu prenosa konstantnom vožnjom. Dizeli nisu za turiranje jer im šteti više od benzinaca. Meni niko nije merio izfuvne gasove turiranjem do blokade. Ukoliko je limitiran na 2500 obrtaja u praznom hodu, utoliko bolje. Nisam probao.

U ovoj obecanoj zemlji . Da bi odradio gasove  temperatura motora mora da bude najmanje 80 stepeni i broj obrtaja ide oko 2000-3000. Tako da ta konstatacija mozda i neide.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži vlado985

• Laurin&Klement
  • Ugled: 4
« Odgovor #2 poslato: 29. Dec, 2025. 09:02 »
Zdravo od juče imam problem sa EGR ventilom u pitanju je škoda Rapid 1,4 tdi 2016 god.U dilemi sam da li da ugradim novi EGR ili isključim EGR,da li je neko imao sličnih iskustva.Molim za savet auto je prešao 265 000 km. Unapred hvala.

Pozdrav, takodje imam problema povremeno sa egr na fabiji 1.6tdi, svi savjetuju da se gasi softverski plus blindiranje i navodno si rjesio dugorocno problem, nema dimova na auspuhu itd, dpf se savjetuje da se ne dira ako je u dobrom stanju i radi posao.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.6 tdi,66kw,CAYC

Na mreži hakkler

• Laurin&Klement
  • Ugled: 78
« Odgovor #3 poslato: 29. Dec, 2025. 10:55 »
To sam ja napravio i onda je dpf bio pun za tjedan dana..
Onda je i dpf odletio van..

Daljnjih 500km je bilo mir..posle auto prodan.

Van mreže SpaletiZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
« Odgovor #4 poslato: 29. Dec, 2025. 16:35 »
Predpostavio sam da nije najbolje resenje, raspitao sam se malo detaljnije i ipak resio za zamenu EGR ventila.Hvala.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.4 Ambition