Autor Tema: DCC Amortizeri Skoda Superb  (Pročitano 59 puta)

4 članova i 14 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži NikolaIdaZapočeo temu

• Registrovan
  • Ugled: 0
DCC Amortizeri Skoda Superb
« poslato: danas u 09:21 »
Kupio sam Skodu Superb 2021 godiste sa pređenih 170k i receno mi je da bi zbog kilometraze trebalo da se zamene u narednom periodu. Moja pitanja su sledeca:

1. Da li je neko stavljao Monroe iz originala koji je oko 150e po amortizeru i koliko je losiji od orginala?

2. Da li neko ima iskustva sa Bilstein B6 damptronic posto oni odgovaraju za VAG grupaciju i Skodin DCC. Da li je auto tvrđi, jer ja generalno to ne zelim.

3. Ovlasceni servis mi je dao ponudu za originalne amortizere na cca 250.000,00, da li neko ima informaciju da li se originalni(OE) delovi mogu kupiti u inostranstvu za manje novca nego u nasim servisima?

4. Preporuku za dobrog majstora za vešanje i oslanjanje, koji ce da mi sve to uradi i da me posavetuje?

Motor je 2.0tsi 272hp LK.

Hvala puno!
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tsi 272hp 4x4

Na mreži Warlock

• RallyeSport
  • Ugled: 6
Odg: DCC Amortizeri Skoda Superb
« Odgovor #1 poslato: danas u 09:27 »
Monroe jeste meksi ali brzo i stradaju. Sa Bilstein imam dobro iskustvo samo moras po oznakama naci ekvivalent za tvornicke amortizere. A zasto bi ih menjao uopste? Jel ima nekih problema sa njima? Nus pojava i slicno?
  • Vozi: Fabia

Na mreži sebekkg

• RallyeSport
  • Ugled: 3
Odg: DCC Amortizeri Skoda Superb
« Odgovor #2 poslato: danas u 12:42 »
Kupio sam Skodu Superb 2021 godiste sa pređenih 170k i receno mi je da bi zbog kilometraze trebalo da se zamene u narednom periodu. Moja pitanja su sledeca:

1. Da li je neko stavljao Monroe iz originala koji je oko 150e po amortizeru i koliko je losiji od orginala?

2. Da li neko ima iskustva sa Bilstein B6 damptronic posto oni odgovaraju za VAG grupaciju i Skodin DCC. Da li je auto tvrđi, jer ja generalno to ne zelim.

3. Ovlasceni servis mi je dao ponudu za originalne amortizere na cca 250.000,00, da li neko ima informaciju da li se originalni(OE) delovi mogu kupiti u inostranstvu za manje novca nego u nasim servisima?

4. Preporuku za dobrog majstora za vešanje i oslanjanje, koji ce da mi sve to uradi i da me posavetuje?

Motor je 2.0tsi 272hp LK.

Hvala puno!
Kod nas najjeftinije da uzmeš bilstein ti je oko 400-450 komad. Monroe je oko 300 ako se ne varam ali on je lošijeg kvaliteta. Baš je skoro uzimao jedan dečko za kodiaqa isto el. amorti monroe (made in spain) kao i oem što su. Sve je to ok ali kaže nisu isti ni pod rukom u odnosu na bilstein.