Autor Tema: 2008 Octavia 1.6 bse  (Pročitano 7036 puta)

0 članova i 60 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Joca2704Započeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 1
2008 Octavia 1.6 bse
« poslato: 30. Mar, 2026. 20:54 »
Cao ljudi,
Potrebna mi je pomoć oko mog auta kojeg imam više od 15g, auto je prešao 430k i i dalje ide bez problema....benzin/BRC plin od kako je kupljen, inace redovno ga servisiram na 10k, ulje i fiteri, takodje menjam i fitere plina...
U poslednje vreme dešava se to da auto nece da upali kako treba,tj prvo paljenje(kada je hladan) upali uz 10og puta, sastavi na pola kljuca i ugasi se posle 5sec, kako nastavljam da palim svaki put isto upali na pola kljuca i ugasi posle nekoliko sec, dok na kraju ne sastavi i radi  kako treba...u toku paljenja oseca se miris benzina...
Kasnije kada se zagreje 40c prebaci na plin i radi kako treba, takodje radi i na benzin kako treba, vuče normalno,trosi normalno....
Kada je motor vruc pali normalno, kao da se ništa ne dešava....
Skoro sam menjao klapnu i dizne (polovne, proverene i očišćene) svećice, kablovi i bobina nova...filter goriva takodje,  pumpa radi kako treba...
Da napomenem da kada upali ujutru dok čekam da prebaci na plin i dodje do neke temperaturu 30-40c čim pipnem gas ugasi se ...
Više ne znam sta bi mogao da kontrolišem i gde da gledam ...
Dobro bi mi došao vaš savet ...
Hvala

Van mreže BALKANIJA

• RallyeSport
  • Ugled: 4
  • allo
Odg: 2008 Octavia 1.6 bse
« Odgovor #1 poslato: 30. Mar, 2026. 21:05 »
Sigurno je nesto vezano oko pumpe/dizni.  Mozda je pumpa oslabila ili nesto sto pali pumpu. Tu su seceni kablovi dizni moze biti i oko plinskog racunara. veoma  moguce da je slab pritisak  benzina u sistemu.

• Active
  • **
« Odgovor #2 poslato: 30. Mar, 2026. 21:35 »
I ja sam.isto.pomislio na pumpu goriva, ali.me.buni to sto kada je motor vruc, prima gas i ide na benzin sasvim normalno....svakako cu proveriti pritisak.
Da li neko mozda zna vrednosti koje bi trebalo da daje pumpa(pritisak goriva) i da li je isti pritisak kada je hladan motor i kada je vruc...
Fiter promenje prošlog vikenda kada sam radio redovan mali servis...inače filter goriva menjam na salvaki drugi mali servis jer se auto vise vozi na plinu nego na brzinu...
Ali pumpu nisam nikada otvarao...moguće je da je oslabila....

Na mreži Warlock

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
« Odgovor #3 poslato: 30. Mar, 2026. 22:03 »
Kalibracija klapne gasa za pocetak. Pogledaj vakum creva, moguce i da falsira zrak. Skini osigurač od plina i vozi malo auto na benzin. Da se mapa formira. Nakon tog kod plindzije da uradi kalibraciju plina i podesi trimove i smjesu.

Sto se tice filtera benzina, treba da se menja cesce bas zbog samog stajanja benzina u njemu.  A i pumpa vrti gorivo i vraca kroz povrat u rezervoar.
  • Vozi: Fabia

• Active
  • **
« Odgovor #4 poslato: 07. Apr, 2026. 14:46 »
Pozdrav ljudi...update
Zamenje fiter auto ima isti problem....
Izmeren pritisak na railu 2.5 bara, dam gas pritisak pada na 1 bar,  treba minimum 4bara...
Zamenjena pumpa u rezervoaru, Bosch...
Auto radi kako treba, nema više problema..
Izmeren pritisak na railu 4 bara konstantno....
 Tako da ako neko ima sličnih problema, da zna gde da traži odgovor ....
Pozdrav

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #5 poslato: 08. Apr, 2026. 11:18 »
Lepo je da si resio i pohvalno da si objavio resenje probleme cime je tema dobila resenje.

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #6 poslato: 09. Apr, 2026. 00:09 »
Bas tako. Mrzim kada nekom potencijalno resis problem, s njemu tesko kasnije da napise kako je i da li je rešio.