Autor Tema: Potresi u leru i pri kretanju (zamajac)  (Pročitano 63 puta)

8 članova i 14 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži azimuth90Započeo temu

• Style
  • Ugled: 1
Potresi u leru i pri kretanju (zamajac)
« poslato: danas u 15:57 »
Zdravo svima. Imam Superb MY2020 2.O TDI 110 kW, manuelni 6 brzina, sa pravih 160k km na satu, nije mu radjen zamajac sa setom kvacila. Od pre nekih 10ak hiljada km sam primetio da u leru imam malo vibacija kad pustim kvacilo, a kad stisnem kvacilo vibracije se umire. Takodje, nekad pri paljenju auta se cuje kao neki metalni zvuk. Po recima majstora, to su naznake za zamajac, pogotovo zbog vibracija.
Nakon predjenih tih 10 hiljada, evo bas juce, poceo da mi trese kad krecem iz mesta, ne puno ali osecam podrhtavanje.
Sta mislite, da li menjati ili voziti jos, koliko to moze da gura tako? Malo i iritira, pa ako nista drugo, to ce me naterati da zamenim to sve. :D
  • Vozi: Skoda Superb MK3 (2020 god)

Na mreži Bingodalton

• Laurin&Klement
  • Ugled: 19
Odg: Potresi u leru i pri kretanju (zamajac)
« Odgovor #1 poslato: danas u 17:27 »
Ovo zvuci kao zamajac, plus kao kvacilo na osnovu tog podrhtavanja. Koliko jos moze, to je pitanje.
Moze svasta nesto jos da strada u medjuvremenu.

Sasvim normalno je da ljudi odgadjaju odredjene popravke, ali ovu recimo nema smisla ostavljati za kasnije.
Popravis sada i miran si bar 100.000km, a verujem da neces jos toliko ostaviti auto kod sebe.
A ne da ga vuces do 190.000, da razmisljas da li ces te ostaviti na putu, pa onda zamenis kvacilo/zamajac i prodajes auto sa 220.000 sledecem vlasniku (primer dajem).
Bukvalno si popravio auto za nekog drugog, a ti se vozio u autu koji vibrira i stalno u rebusu sta ce biti i kakve jos kvarove moze da napravi ili te ostavi na putu.

Na stranu sto od vibracija strada sve ostalo po malo, nosaci, menjac, poluosovine,...
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Na mreži azimuth90Započeo temu

• Style
  • Ugled: 1
« Odgovor #2 poslato: danas u 17:55 »
Pa sta znam,ja sam ga kupio sa 140 hiljada. Vozicu ga sigurno 5,6 godina. Evo malopre vozim,nista ne drhti kad krecem. Kaze mi majstor da hoće to tako na pocetku,zavisi kako se namesti. A te vibracije,nisu toliko strasne,kapiram da ne bi nista oštetilo drugo...Nije da izbegavam popravku,nego eto,razmisljam kad sta.
  • Vozi: Skoda Superb MK3 (2020 god)

Na mreži Bingodalton

• Laurin&Klement
  • Ugled: 19
« Odgovor #3 poslato: danas u 20:29 »
Ako nije strasno, onda teras.
Po prvom postu se cinilo izrazenije i da se pojavljuju i drugi simptomi.
Kazem samo ne bih cekao da se "raspadne" potpuno, pa onda da se menja.
E sad, svako ima drugaciji taj prag tolerancije, nekom je to skroz ok da tera jos 150.000km, neko bi menjao odmah. Sam ces proceniti spram sebe kad je dosta.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4