Autor Tema: pali se klima kad usmerim duvanje vetra ka soferci!  (Pročitano 2390 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48Započeo temu

Evo nagradnog pitanja za milion rubalja: kada na fabiji mk2 FL gde imam manuelni climatic pustim grejanje i ventilator na bilo koju brzinu, nebitno je, i krenem da menjam pravac cirkulacije vazduha, polako preko duvanja u noge, u prsa, kombino soferka noge i na kraju dodjem do krajnjeg gornjeg polozaja znaci samo u soferku- upali se dugme za AC. Sta je to i da li tada se stvarno ukljucuje kompresor za klimu????  Bas sam se iznenadio jer mi se ovo na staroj mk2 nikad nije desilo  :'(

Na mreži bugarin

Odg: pali se klima kad usmerim duvanje vetra ka soferci!
« Odgovor #1 poslato: 01. Feb, 2014. 19:59 »
prebacuje da bi sto pre odmaglilo soferku.

ako je temp ispod 4-5 stepeni kompresor se nece upaliti svakako, tako da nemas razloga za brigu.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #2 poslato: 01. Feb, 2014. 20:05 »
Ништа необично, тако функционише :) Не знам од кад и како, али на мојој FL 2012. то постоји. Компресор сигурно ради, јер ми се 2-3 пута десило да сам окренуо и заборавио да искључим AC (одмах након што се укључи) па сам то увиђао тек кад почнем да се смрзавам :D
У упутству је објашњено како и зашто па можеш погледати, а ако немаш сутра ћу ја прелистати па ти могу фотографисати.

Van mreže MAKS

« Odgovor #3 poslato: 01. Feb, 2014. 20:10 »
Upravu si . Kad ukljucis ventIlator na duvaljkama na najjace i prekidac ti je usmeren na staklo onda se pali i AC. Kad ti je na menje 1-2-3 mislim da se onda nepali AC. Ja uglavnom iskljucjem AC kad se to desi.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže nikolaj

« Odgovor #4 poslato: 01. Feb, 2014. 20:16 »
Kod mene se na Yetiju isto dešava. Pali se i na prvom podeoku ventilatora. Ode milionče ( doduše rubalja ) Bugarinu.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže djordje48Započeo temu

« Odgovor #5 poslato: 01. Feb, 2014. 21:58 »
hvala drugari. tacno tako, sada vidim na starni 80 u uputstvu
znaci to je normalna pojava?

http://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/sr/Fabia_54/11-2013/Manual/Fabia/A05_Fabia_OwnersManual.pdf