Autor Tema: Ukrasna plasticna lajsna na tapacirungu vrata skripi  (Pročitano 2756 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ukrasna plasticna lajsna na tapacirungu vrata skripi
« poslato: 07. Feb, 2014. 20:10 »
Problem sam uocio prije 15 dana, prilikom otvoranja vrata, kad se naslonim rukom na ukrasnu plasticnu lajsnu osjeti se blago skripanje, pogotovo je izrazeno ako se vrata odgurnu laktom, ako se drze za rukohhvat, problem ne postoji; doduse ta lajsna i stoji vise kao ukras, nije bas namjenjena za guranje rukom prilikom otvaranja vrata. Bio sam u salonu i malo gledao svaka Octavia ima taj problem.Dok su vrata nova i ako se lagano pritisce problem ne postoji, ali ako se vise puta pritisne podje da skripi. U voznji nista , sve je ok. Gledao sam na Rapidu-u nema taj problem jer i nema lajsnu, dok je npr. kod Superba (novoga) to izvedeno puno bolje i kvalitetnije. Moje misljene je da je Skoda malo skrtarila na izradi tapacirunga vrata. Sada problem postoji samo na vozacevim vratima , dok su ostala vrata ok. Mozda se malo osjeti i na suvozacevim vratima, ali ne toliko. Na zadnjim vratima nista. Najgore od svega i nova auta koja nisu izvezena jos iz salona imaju isti problem. Dovoljno je samo da se jednom malo jace gurnu vrata i tu je. Zalio sam se na to i dobio sam zakazano vrijeme u utorak, pokusace da naprave da ne  skripi, ako ne bude moglo zamjenice kompletan tapacirung vozacevih vrata. Malo razocaravajuce za auto koje je staro pola godine i preslo 2200 km. Poredjenja radi gledao sam istu stvar na novom golfu i nema problem, doduse ta ukrasna lajsna je puno manja, kvalitet izrade je bolji. Druge marke automobila necemo porediti.  :(
« Poslednja izmena: 07. Feb, 2014. 23:55 pedja »

Van mreže Karlheinz

Odg: Ukrasna plasticna lajsna na tapacirungu vrata skripi
« Odgovor #1 poslato: 08. Feb, 2014. 00:15 »
Znači serijska greška. Lajsna verovatno naleže na neki drugi plastični deo tapacirunga koji je drukčijih karakteristika i prilikom njhovog dodira se stvar škripa. Prilično je široka i duga ta lajsna i verovatno čak i ne naleže najbolje, celom površinom, tamo gde treba. Ja bi nju skinuo i podmazao nju i to mesto gde leži sa nečim pogodnim.
Ne znam kako će pomoći zamena tapacirunga/lajsne kad škripi i na novim autima iz salona.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #2 poslato: 18. Feb, 2014. 20:32 »
Problem je rijesen prosle sedmice u ovlastenom servisu; skinuli su kompletan tapacirung na vozacevim vratima, neka podloga je stavljena ispod lajsne, cini mi si od gume ili nesto sl. , nisam siguran sasvim. Ja sam predlozio da se podmaze, nisu prihvatili. Sadasnje stanje je puno bolje nego sto je bilo, gotovo i da se ne cuje vise na dodir, nije 100% savrseno ali je ok zadovoljavajuce . Nisam ni mislio da servis moze da rijesi taj problem u potpunosti, jer je rijec o fabrickom propustu. U dogledno vrijeme planiram da uradim istu stvar i sa suvozacevim vratima, mada se na njima i ne cuje toliko puno. Obadvoja zadnja vrata su okbarem za sada, mozda zato sto su zakljucanacijelo vrijeme, otvaram ih sa vanjske strane  zbog male dijece. Za vrijeme dok sam ostavio moj auto dobio sam drugu Octavia-u, situacija je ista sa ukrasnim lajsnama na vratima, katastrofalno skripe. Auto je preslo oko 5-6000 km, sto zaista nije puno. Rekli su mi da ce papir sa reklamacijom biti poslat u fabriku, pa je za nadati se da ce ako bude jos zalbi na isti problem, u dogledno vrijeme isti i biti rijesen. Pozivam i druge koji posjeduju novu Octaviju da vide da li imaju isti problem , te da se jave u servis, kako bi pokusali uticati na fabriku da u buducnosti popravi kvalitet te lajsne. Vec sada mogu da kazem, kad bude izaso naredni model i ako bude imao isti problem kao Octavija trece generacije, da ga necu kupovati. Jer to je zaista sitnica, al zna da jede zivce. Kaze mi prodovac pa nije Mercedes, a ja mu odgovorim, nije ali nije ni Dacia , zasto sam onda bacio tolike pare?? Drugih zamjerki za sada nemam , gorivo se cuje, to su vec mnogi utvrdili. Bijela boja (moja) zaista najljepsa od svih koje sam imao da izaberem , al za pranje katastrofa. Sinoc sam ostao 3 sata na pranju, asfalt se lijepi nenormalo na nju. Savjet onima sto planiraju da kupe bijelu, da dobro razmisle .

« Odgovor #3 poslato: 28. Apr, 2015. 21:13 »
Moram ponovo da se vratim na ovu temu; jos prosle godine nakon ponovne zalbe na lajsnu , zamjenjen je kompletan tapacirung vozacevih vrata; jer poslije skidanja istoga pojavilo je se lagano skripanje prilikom prelaska preko neravnina na putu ili ivicnjaka. Objasnjenje iz fabrike je da je takva konstrukcija materijala i da se tu nista ne moze uraditi vise. Od tada je ne dodirujem prstima ili laktom prilikom otvaranja vrata i dan-danas je kao nova; zadnja vrata su zakljucana zbog dijece pa se otvaraju spolja; suvozaceva se ne koriste toliko puno; upozoravam one koji se voze :) vozio sam do sada barem 5-6 novih octavia i imao prilike da pogledam barem 10; nezavisno od nivoa opreme ili vrste motora; cak i RS i scout imaju isti problem; lajsne su drugacije boje u odnosu na Octaviju ali isti je kvalitet ; ostaje da se nadamo da ce Octavia cetvrte generacije imati bolji tapacirung; lajsnu samo neka preuzmu od golfa 7 i bice dovoljno; 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #4 poslato: 28. Apr, 2015. 22:52 »
E šteta, ali dobro da si javio.
Ja sam na O2 primetio škripu između volana u plastike iza njega, prilikom okretanja volana, i to rešio na sledeći "sofisticirani" način: malo mekog sapuna natrljao pozadi na volan i na tu plastiku o koju se češe volan, i evo već 3-4 godine posle tog "zahvata" - ne cvrči ništa.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #5 poslato: 29. Apr, 2015. 21:35 »
Kad auto kosta blizu 25.000 eura i ja volim da im trljam, al nos. Ja sam platio neka placa i fabrika; kroz sate na servisu ; rezervne dijelove; auto na koristenje , itd. I tu plastiku kod volana su mjenjali u septembru prosle godine, pocela da skripi; al da ne otvaram novu temu

Skickat från min iPhone med Tapatalk