Problem je rijesen prosle sedmice u ovlastenom servisu; skinuli su kompletan tapacirung na vozacevim vratima, neka podloga je stavljena ispod lajsne, cini mi si od gume ili nesto sl. , nisam siguran sasvim. Ja sam predlozio da se podmaze, nisu prihvatili. Sadasnje stanje je puno bolje nego sto je bilo, gotovo i da se ne cuje vise na dodir, nije 100% savrseno ali je ok zadovoljavajuce . Nisam ni mislio da servis moze da rijesi taj problem u potpunosti, jer je rijec o fabrickom propustu. U dogledno vrijeme planiram da uradim istu stvar i sa suvozacevim vratima, mada se na njima i ne cuje toliko puno. Obadvoja zadnja vrata su okbarem za sada, mozda zato sto su zakljucanacijelo vrijeme, otvaram ih sa vanjske strane zbog male dijece. Za vrijeme dok sam ostavio moj auto dobio sam drugu Octavia-u, situacija je ista sa ukrasnim lajsnama na vratima, katastrofalno skripe. Auto je preslo oko 5-6000 km, sto zaista nije puno. Rekli su mi da ce papir sa reklamacijom biti poslat u fabriku, pa je za nadati se da ce ako bude jos zalbi na isti problem, u dogledno vrijeme isti i biti rijesen. Pozivam i druge koji posjeduju novu Octaviju da vide da li imaju isti problem , te da se jave u servis, kako bi pokusali uticati na fabriku da u buducnosti popravi kvalitet te lajsne. Vec sada mogu da kazem, kad bude izaso naredni model i ako bude imao isti problem kao Octavija trece generacije, da ga necu kupovati. Jer to je zaista sitnica, al zna da jede zivce. Kaze mi prodovac pa nije Mercedes, a ja mu odgovorim, nije ali nije ni Dacia , zasto sam onda bacio tolike pare?? Drugih zamjerki za sada nemam , gorivo se cuje, to su vec mnogi utvrdili. Bijela boja (moja) zaista najljepsa od svih koje sam imao da izaberem , al za pranje katastrofa. Sinoc sam ostao 3 sata na pranju, asfalt se lijepi nenormalo na nju. Savjet onima sto planiraju da kupe bijelu, da dobro razmisle .