Autor Tema: zamjena baterije u ključu za daljinsko otključavanje škode fabije  (Pročitano 9535 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže brano20Započeo temu

Imam par pitanja u vezi zamjene baterije u ključu kod škode fabije:

1. da li je teško doći do baterije i kakao se rastavlja ključ (skakavac)?
2. da li se izgube kodovi prilikom zamjene baterije?
3. ako se izgube kodovi da li ključ ponovo treba kodirat, kako to uradit?

kod mene je u zadnje vrijeme tek kad dođem na metar ili dva do auta radi daljinsko otključavanje, u pitanju je skakavac ključ, danas više ni ona crvena lampica ne blinka kada stisnem bilo koju tipku na ključu.

ako neko ima neki savjet za zamjenu i pomoć neka napiše.

Van mreže Nesas

Odg: zamjena baterije u ključu za daljinsko otključavanje škode fabije
« Odgovor #1 poslato: 12. Feb, 2014. 13:41 »
Zamenom baterite ne gubis kodove, bar tako je kod jene bilo. Ja nemam skakavac kljuc vec obican. Koristi rezervji dokmti se neko ne havi, da te ne pocne zezati alarm.

Na mreži bugarin

• Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže brano20Započeo temu

« Odgovor #3 poslato: 13. Feb, 2014. 15:38 »
hvala kolega, za vikend ću promjenit bateriju, valjda nije do ključa već samo do baterije.
javim dal sam uspio to riješit.

Na mreži bugarin

Moj kljuc je isti kao na snimku. Otvorio sam ga skroz, drzao 20 minuta bez baterije, i nije pogubio kodove.
Isti simptomi kao kod tebe, nisam cak ni bateriju menjao, samo ocistio unutrasnjost i kontakte.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Nesas

« Odgovor #5 poslato: 13. Feb, 2014. 15:55 »
Kontakte ocisti gumicom za brisanje. Provereno .

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #6 poslato: 13. Feb, 2014. 19:51 »
Ja sam jednom imao bizaran problem sa slabom baterijom u kljucu. Naime, kad sam kupio auto baterija je bila slaba. Nisam toliko zurio da je mijenjam i jedno jutro kad sam krenuo na posao, otkljucao vrata i sjeo, zatvorio vrata i ubacio kljuc u bravu volana, odjednom je centralna poludjela, otkljucavala se i zakljucavala sama. Nakon nekoliko otkljucavanja i zakljucavanja, stakla na vratima su se spustila i podigla pa opet spustila do kraja. Ja sam bio ubijedjen da je neka greska na kompjuteru ali dok sam bio na poslu jedan kolega mi je savjetovao da zamijenim bateriju kljuca. Uradio sam to poslije posla i vise mi se nikad nije desilo to evo ima godina dana. Kasnije sam isao i na dijagnostike nije prikazivalo nikakve greske.

Eto pa ukoliko se nekome desi, da se ne prepada kao ja sto sam :) Pogotovo kad si tek kupio auto, prodje covjeku svasta kroz glavu...
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže tutinburg

« Odgovor #7 poslato: 27. Jul, 2014. 00:56 »
Menjao sam na svom kljucu bateriju i kodovi se nisu pogubili ! :-\ Tek da se zna ;)
  • Vozi: Skoda Fabia 1,4 mpi