Autor Tema: Mali servis. Koji filteri?  (Pročitano 5583 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže muludiaZapočeo temu

Mali servis. Koji filteri?
« poslato: 13. Feb, 2014. 14:32 »
Cao drugari

U pitanju je skoda octavia A5 2005 godiste 1.9 tdi 77kw

Sada treba da radim mali servis pa me zanima koje filtere preporucujete ?

Pozdrav
Toma
« Poslednja izmena: 13. Feb, 2014. 22:53 pedja »

Van mreže Turbo

Odg: Mali servis. Koji filteri?
« Odgovor #1 poslato: 13. Feb, 2014. 19:18 »
Hengst, Knecht i Mahle.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže zero cool

« Odgovor #2 poslato: 14. Feb, 2014. 11:24 »
Ja imam dobra iskustva i sa CHAMPION-om. Jedino što bi trebalo naći to kod nekoga ko radi samo taj brend, i onda si siguran da nije "divčibarski". Nisu ni preterano skupi - a kvalitet.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

Na mreži zare

« Odgovor #3 poslato: 14. Apr, 2014. 22:45 »
Svaki je dobar ako je original ;). Ako nisi siguran da je original onda kupi Frad.

Na mreži mtesic

« Odgovor #4 poslato: 12. Jul, 2014. 19:13 »
Više godina stavljam Filtron (proizvođač iz Poljske), sa logikom da su korektne cene i da sigurno nisu falsifikat pravljen po kojekakvom podrumima.

Kontam, treba imati u vidu svrhu:

1. filter kabine sprečava upumpavanje koječega u putniči prostor... Moje iskustvo je da će bilo koji uraditi posao (svaki bude dosta zaprljan lišćem i prašinom - menjaj na godinu dana).
2. Filter vazduha motora nakon godinu dana u mom slučaju bude skoro kao nov (malo nečistoća uopšte i dospe do njega, a ono što dođe on pokupi).
3. Filter ulja motora ne sme biti takav da će da se raspadne, jer to napravi ozbiljne probleme. Ipak, mislim da su takvi slučaji retki. Zbog toga, tu možda može investirati u neki Hengst/Man/Mahle, ali kako znati da nije kopija iz podruma???
4. filter goriva menjam znatno redje (ostale uvek u junu  :-) ).

Sve u svemu - kao što Zare reče: svaki, samo da je original. I menaj na godinu dana - dodao bih ja.
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)

Van mreže Turbo

« Odgovor #5 poslato: 12. Jul, 2014. 20:30 »
Filtron je fabrička ugradnja u Opel.

Sent from my HUAWEI P6-U06  

Van mreže momcilo82

« Odgovor #6 poslato: 04. Mar, 2015. 00:12 »
Znam da je stara tema, ali samo da dodam svojem mišljenje/iskustvo. Do sada sam i na Fabiji i na starim kolima kupovao uglavnom Wix/Filtron, ponekad Clean, ali danas sam pazario Hengst, reko' da vidim šta nude velika imena iz Turbovog komentara, osim što puno koštaju.
Možda padam na marketing, ali odmah sam otrkio zašto košta toliko. Kvalitet materijala se vidi čim se uzme u ruke. E sada, da li je ta razlika u kvalitetu dovoljna da opravda 70% veću cenu u odnosu na npr. Wix, to ne bih znao, ali se razlika vidi. Do sledećeg malog servisa ću znati i to.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Kombi

Na mreži mtesic

« Odgovor #7 poslato: 04. Mar, 2015. 09:53 »
Evo malo konkretnog materijala kao prilog za dalju diskusiju: kupio sam u istoj radnji Hengst i Filtron (koji je duplo jeftiniji) da ih uporedim. Ono što mogu da uočim je:

1. Postoje minimalna odstupanja u dimenzijama, ali ne znam da li je Hengst veći nego što treba, da li je Filtron manji nego što treba, ili su oba dobra s obziron na kućište u kome leže.

2. Filtron mi se čini da je nekako bolje izrađen (urednije i gušće je složen papir).

3. Hengst ima filcani deo na koji naleže, dok je kod Filtrona taj deo od plastike.

Zanima me da li vi možete nešto dodatno da zaključite sa ovih fotografija?
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)