Autor Tema: Letnji pneumatici sezona 2014  (Pročitano 14059 puta)

0 članova i 13 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Karlheinz

Odg: Letnji pneumatici sezona 2014
« Odgovor #45 poslato: 09. Mar, 2014. 20:05 »
energy ..ni bi stavljao na oct
zašto?
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže nikolaj

« Odgovor #46 poslato: 09. Mar, 2014. 20:43 »
energy ..ni bi stavljao na oct..osim ako je cijena über povoljna.
I ja se pitam zašto ?
"Ekonomična guma: Michelin Energy Saver +
Porodica ekonomičnih guma pojavila se na tržištu davne 1992. godine, sa modelom Michelin Energy MXT, a dvadeset godina kasnije, peta generacija ove porodice ponosno je predstavljena u vidu gume Michelin Energy Saver+.
Porodica Energy Saver tokom svoje istorije bogato je nagrađivana na raznim testovima i takmičenjima, a sa novom generacijom uvodi se nova smeša materijala. Novina je i 10 odsto veća površina gazećeg sloja i novi unutrašnji sloj za kontrolu toplotne energije koja se oslobađa pri vožnji. Sve ove novine utiču na nove rezultate na polju ekonomičnosti i otpora pri rotaciji – Energy Saver+ štedljivija je od prethodnice.
Da bi dokazao da nije dobar samo na rečima, već i na delu, Michelin je 2012. godine naručio testiranje koju je sprovela nezavisna organizacija DEKRA. Pet automobila marke Volkswagen Golf poslato je na evropsku turneju dugu 30.000 kilometara.
Guma Michelin Energy Saver+ suočila se sa jakim brendovima kao što su Continental Eco Contact 3, Bridgestone Ecopia EP150, Goodyear EfficientGrip i Pirelli Cinturato P1.
Michelinova guma pokazala se kao najbolja na svim poljima. Gazeći sloj bio je najmanje izrabljen, gorivo je najmanje potrošeno, a na testu kočenja, Energy Saver+ ostvario je najbolje rezultat.
Procenjeni vek trajanja ove gume je 47.108 kilometara.
Michelin Energy Saver+ u odnosu na svoju prethodnicu uštedeće 60 litara goriva na godišnjem nivou. Nova EcoNGrip tehnologija redukuje pregrevanje gume, a polimeri u smeši smanjuju otpor pri rotaciji i redukuju potrošnju goriva."
« Poslednja izmena: 09. Mar, 2014. 20:48 nikolaj »
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže zero cool

« Odgovor #47 poslato: 09. Mar, 2014. 21:14 »
Dunlop SP Sport 01,

Dunlop Sport Fastresponse,

Dunlop SportMax RT.

Odlična iskustva sa sve tri gume.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #48 poslato: 09. Mar, 2014. 21:29 »
jesu odlicne,meni su sport fastresponse,i mnogo sam zadovoljan!!!kad ih budem potroshio obrnucu turu!! :)  :)  :)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Na mreži hakkler

« Odgovor #49 poslato: 09. Mar, 2014. 21:33 »
zašto?

eto..to je ok guma za manju dimenziju 13" i 14" dok kod ovih večih i težih auta...ne čini mi se baš nešto.

imao sam je u manjoj dimenziji ..bila ok. Stari ima na fabiji..isto neki michelin energy. OK je za neku prosječnu vožnju.
Guma koja vrti 50kkm..pa i više.

Ne znam..nisam baš pročitao da su korisnici iste nešto super zadovoljni s njom tijekom eksploatacije.
možda je placebo..al eto..ja je ne bi uzeo za oct.

ovo citiranje nekih novinara sa nekog portala..bla bla... marketing... itd mi nije vjerodostojan podatak.
više volim pročitati na nekim forumima što  ljudi kroz svoju exploataciju napišu kakva je guma.

Van mreže zero cool

« Odgovor #50 poslato: 09. Mar, 2014. 22:11 »
Ova Fastresponse Dunlopova, kao i svaka Dunlop guma, ako se auto vozi penzionerski - može da traje dve sezone, i to kvalitetno. Ukoliko se najaruje - sezonu ekstra, sezonu "sa rezervom". Ja to tako brojim, a jok kilometre  ???

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #51 poslato: 09. Mar, 2014. 23:29 »
michelin energy. OK je za neku prosječnu vožnju.
Guma koja vrti 50kkm..pa i više.
Upravo za to mi i treba, za prosečnu vožnju, da izdrže još jedno 30-40.000 (moje 3. letnje sezone). Nisam birao, moglo je da se desi da kupim bilo šta (premium) što je 1-2 godine staro, neoštećeno, i malo prešlo, ali uletele baš te Energy Saver. U pravu si, nisu to baš neke sjajne-vrh gume, ali za mene, moj auto, moju vožnju i moj novčanik su više nego odlične.

Uglavnom, opet te ne razumem zašto baš Oktavija nije za te gume??
Zato što su gume suviše loše za staviti na O2 ili obrnuto? (O2 nije dorasla za Mihelin ES)

Moje mišljenje je da je Oktavija (2) samo jedna prosečna ali dobra Škoda ali da je Michelin realno vrhunski proizvođač i ide (fabrički E.Saver) na mnogo bolje aute od Oktavije. Evo npr. Škoda je potpisala ugovor sa korejskim NEXEN-om za Rapid i Oktaviju 3, a to iz verovatno jednog ubedljivog razloga, pored toga što su i verujem dobre gume, a to je što su - jeftinije.
Ovi sa 13" i 14" točkom ne verujem da kupuju Michelin jer su to uglavnom manji auti, lakši, sa manje KS, i ne treba im Michelin već su im savim ok i neke (jeftinije) druge marke.
Za O2, sa 105KS, i prosečnog vozača, mislim da ne treba ništa bolje od neke npr. Fulde/hankooka... isl. ali ako se ima mogućnosti ($) za premium marku onda ne treba štedeti pare.

"Ekonomična guma: Michelin Energy Saver +
Ova moja nema +, ta sa + je najnovija verzija E. savera. i bolja od prethodne (po testovima i karakteristikama) i ide u borbu sa Dunlop Blueresponse i GY EF performance.

• Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Na mreži BALKANIJA

« Odgovor #52 poslato: 10. Mar, 2014. 09:26 »
Michelin Energy Saver + za sve skodine modele nema bolje, a niti treba bolja!

Van mreže fobia24

« Odgovor #53 poslato: 10. Mar, 2014. 14:23 »
Pustio sam porudžbenicu za 4 komada, dobio povrat na mail i sad čekam da me obaveste. Stoji da je raspoloživo 0, pa ćemo videti šta i kako.
Dobio sam odgovor da nemaju na stanju. :( Idemo dalje i čekam bolju ponudu.

Van mreže zero cool

« Odgovor #54 poslato: 10. Mar, 2014. 14:28 »
Sp Sport Blueresponse ;)

Sent from my RM-821_im_mea3_306  

Van mreže vule035

« Odgovor #55 poslato: 10. Mar, 2014. 16:22 »
Dunlop SportMax RT.

Koliko hiljade kilometra ti je izdržala ova guma? Znam da se extra brzo troše ali nadam se da do indikatora mogu terati do 30k km. Inače ljudi je toliko hvale da u svim vremenskim uslovima drži kao da se vozi po šinama.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI 50kW 2002. god.

Van mreže zero cool

« Odgovor #56 poslato: 10. Mar, 2014. 19:41 »
30 hiljada će izdrđati i to da se voze krvnički. Drže po suvom Bože sačuvaj, a po mokrom drže kao po suvom. NEVEROVATNA guma. Što se mee tiče - samo Danlop.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #57 poslato: 10. Mar, 2014. 22:11 »
u potpunosti se slazem sa tobom zero!!!samo dunlop   O0
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže SuperB

« Odgovor #58 poslato: 13. Mar, 2014. 10:00 »
Stiglo vreme da se menjaju gume.... imao sam Tigar HITRIS 205 55 r16, kupio sam ih (nove) 2009. godine i do sada sa njima prešao oko 30.000 km. Krajem prošle godine počele su da treskaju, ali bilo im je i vreme :)
Sada imam nameru da kupim DUNLOP 205/55 R16 BLUE RESPONSE 91V ( Cena: 8.394,60 RSD). Čitao sam da imaju najbolje rezultate u svojoj klasi. Da li neko ima iskustva sa ovom gumom? Hvala na odgovoru

Van mreže vule035

« Odgovor #59 poslato: 13. Mar, 2014. 12:25 »
Izgleda ove godine svi prelazimo na Dunlop  :D To je odlična guma SuperB, uzimaj bez razmišljanja. Pored nje tu je i Dunlop Sport Maxx RT koji je možda malo bolji.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI 50kW 2002. god.