Autor Tema: Fabia MK1, VCDS, Fault Code?  (Pročitano 1861 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurgZapočeo temu

Fabia MK1, VCDS, Fault Code?
« poslato: 26. Feb, 2014. 17:23 »
Drugari uzeo sam dijagnostiku vcds 11 11.
Uradio komplet scan na fabiu mk1 i dobio sledece greske
Abs brakes
Fault found
16347 controle module eeprom error
014 defective

Centr elects
Fault found
01598 drive batery voltage
07-10 signal too low - intermittent

Airbags
Foult found
00532 supply voltage b+
07-10 signal too low - intermittent

moze li mi ko pojasniti sta mi je raditi da nemam te greske i koji su problemi. Hvala

Послато са SM-N9005

Van mreže DUTJA ZP

Odg: Fabia MK1, VCDS, Fault Code?
« Odgovor #1 poslato: 26. Feb, 2014. 17:33 »
Nemoj me pogresno razumeti ali moj savet ti je da ne radis apsolutno nista ako vec nisi obucen za to. Kad sam kupio kolaa imao sam pogresno kodiran motor,u ovl servisu ne znaju sta je,,odem kod Draska i posle sat vremena cesljanja naravno nadje. Neko je petljao igrao se i ucio na kolima i uspeo je da kodira motor za auzomatski menjac umesto za manuelni. Sto jedan nestrucan moze da za**be to 10 majstora ne moz' da ispegla. Ili idi na neki kurs za to ili koristi dijagnostiku cisto da se informises ako te bas nesto zanima ali ne cackaj sam. Nadam se da se neces ljutiti na komentar ali eto razmisli sta ces dalje.... i sto manje gresaka ti zelim.

Послато са LT18i користећи Тапаток 2

Van mreže Turbo

« Odgovor #2 poslato: 26. Feb, 2014. 18:01 »
moze li mi ko pojasniti sta mi je raditi da nemam te greske i koji su problemi. Hvala

Odevezeš se do majstora, da se ne bi sledeći put šlepao do istog.

« Odgovor #3 poslato: 26. Feb, 2014. 18:42 »
Neljutim se naravno.

@turbo ako ne znas sta pametno napisati suzdrzi se ziv bio. Niko obde nije da bi sakupljao postove i citao otidji kod majstora. Pitam ljude ko bude znao napisace. Ne mislim da cackam sam nego cisto pitam. Hvala

Послато са SM-N9005

Van mreže dulefontana

« Odgovor #4 poslato: 26. Feb, 2014. 19:27 »
Za abs pogledaj ona tri osiguraca na akumulatoru. Jedan je za abs, barem je tako na Oktaviji. Ukoliko nijedan nije crko ocisti ih i izrotiraj. Ponisti gresku i vidi da li ce je opet javljati. U 90% je to resenje. Meni je prijavljivao kvar abs-a i svetleo mi je abs na tabli. Vec par meseci ne prijavljuje tu gresku. Na netu kazu da dosta servisa to koristi kao izgovor za zamenu abs sistema, koji kosta, doduse na stranim forumima. Svi bi trebalo da su od 30A

Van mreže milosgranice

« Odgovor #5 poslato: 26. Feb, 2014. 19:39 »
Za abs pogledaj ona tri osiguraca na akumulatoru. Jedan je za abs, barem je tako na Oktaviji. Ukoliko nijedan nije crko ocisti ih i izrotiraj. Ponisti gresku i vidi da li ce je opet javljati. U 90% je to resenje. Meni je prijavljivao kvar abs-a i svetleo mi je abs na tabli. Vec par meseci ne prijavljuje tu gresku. Na netu kazu da dosta servisa to koristi kao izgovor za zamenu abs sistema, koji kosta, doduse na stranim forumima. Svi bi trebalo da su od 30A

tako se pise na forumu, svaka cast i svima koji tako odgovaraju
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže bugarin

« Odgovor #6 poslato: 26. Feb, 2014. 20:05 »
za pocetak: sve tri greske moze prouzrokovati slab akumulator.

ako aku zadovoljava, stanje je sledece:

sto se tice ABS-a, ako je u pitanju BOSCH 8.0 modul, skodini servisi imaju update koji otklanja ovu gresku. losija varijanta je da mora da se zameni ABS kontroler-modul

druga greska se odnosi na napajanje: kabl sa alternatora ili los aku. a posto smo iskljucili aku, proveri stanje alternatora i kablaze koja vodi do njega. evo link za forum gde je covek imao isti fault code http://www.briskoda.net/forums/topic/231863-vcds-scan/
a sledeci je link za stranicu gde je problem fault coda i ESP lampicu uzrokovao prekinut kabl  http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=209472

treca greska ukazuje na problem u kablazi AIRBAG-a. losi kontakti ili los aku.

ja ipak pucam na los aku, ili alternator koji ne puni kako treba.

eto sad znas odakle da krenes.

ps: meni je octavia po kupovini izbacila gomilu gresaka zbog slabog akua. zamenjen aku, resetovane greske i nikad se vise nisu pojavile.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #7 poslato: 26. Feb, 2014. 21:17 »
Probacu sutra aku kakvo je stanje. Varta je ali ne znam koliko i star....pali jos uvjek kao bomba...mozda i klema popustila...jer nemam ja sa abs nikakav problem...kao ni sa airbag...sve radi...

Послато са SM-N9005