Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Škoda Felicija 1.9 D 1996g, kocnice su problem
Dole
Autor
Tema: Škoda Felicija 1.9 D 1996g, kocnice su problem (Pročitano 2765 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
R.P.M
Registrovan
Ugled: 0
Škoda Felicija 1.9 D 1996g, kocnice su problem
«
poslato:
01. Mar, 2014. 10:53 »
Pozdrav,
Imam problem sa Felicijom 1.9 D kocnice su problem, dešava se sledeće,
prilikom vožnje kad se blago koči i pusti nožna kočnica auto dalje koči nekoliko trenutaka 1-2sek a nožna pedala se ne vraća inače dobro koči, pedala je normalne tvrdoće i ne propada. Kad je motor pogašen nekoliko puta pritisnem pedalu nožne kočnice ona je i dalje mekana što po mom mišljenju nije normalno ako motor ne radi ali možda griješim, i da napomenem da je 10g stojala u garažu i tek 2012g počela da se vozi motor prešao originalnih 110000 km.
Ako neko zna u čemu je problem bio bi zahvalan
Hvala
«
Poslednja izmena: 01. Mar, 2014. 18:00 pedja
»
dusko zemun
Laurin&Klement
Ugled: 35
Odg: Škoda Felicija 1.9 D 1996g, kocnice su problem
«
Odgovor #1 poslato:
01. Mar, 2014. 16:15 »
treba proveriti vakuum creva od serva...
a sledeci problem koji moze biti su komande(pedale...)
sve najbolje
ps
probajte da kao pocetnik vozac kad zelite da stisnete kocnice prvos stisnete kvacilo... javite se ako primetite razliku
Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...
URKE 80
Laurin&Klement
Ugled: 15
karavani su kul
«
Odgovor #2 poslato:
01. Mar, 2014. 17:31 »
Pošto je auto stojao toliko dugo moguće da je kočiono ulje apsorbovalo dosta vlage.Za početak zamena kočionog ulja,pregled i razrada kočionih klješta, i provera servo pojačivača (hoće da mu strada membrana vremenom). Naravno ovo je čisto amaterska preporuka,pošto ja nisam majstor.
Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY
milan88nis
Style
Ugled: 5
«
Odgovor #3 poslato:
01. Mar, 2014. 20:37 »
po mom misljenju kao sto kaze URKE 80 zamena ulja i provera kocionih kljesta (cilindra) na zadnjim glavcinama, jer od dugog stajanja su verovatno zapekla i ne vracaju, pa ti zato i zadrzi kocenje kao sto si i naveo.... naravno i servo ipak proveri KOCNICE su to...
dusko zemun
Laurin&Klement
Ugled: 35
«
Odgovor #4 poslato:
02. Mar, 2014. 05:30 »
bravo Urke... potpuno si u pravu sa predlogom, ali ako tako covek krene sa pretragama i popravkama imaodmah da se razocara...
mene se doduse na osnovu onoga sto je napisao cini da nije nemoguce da su u pitanju @nerazradjena@crevai kocioni elementi, ali nije uopste slucajno sto sam ja bas onim redosledom postavio pitanje i redosled provera...
jer , veoma cesto se desava da ljudi pristupe problemu sa strane koju si tu pomenuo i onda danima i danima se razoarano vrte oko kocnica, menjaju sve zivo a da i dalje nisu dosli ni blizu resenju problema...
nego, taj diesel s obozirom da je dugo stajao, bas bih voleo da cujem ostale utiske vlasnika vozila...
Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...
R.P.M
Registrovan
Ugled: 0
«
Odgovor #5 poslato:
02. Mar, 2014. 09:35 »
Ostali utisci sto se tiče Felicije su, bučan je motor u kabinu jer je izolacija motora očajna.
Sve mi se čini da Škoda nije vodila računa prilikom ubacivanja VW dizel motora o izolaciji i vibracijama, mada je tad VW kupio Skodu i promjene su tek nastupale, sviđaju mi se Oktavija i Superb a Felicija u onoj fazi razvoja više podsjeća na Yugo ili više na Floridu.
Još je rano da nešto kažem o kvalitetu, ona jeste maksimalno očuvana pogotovo za te godine ali vidjećemo kako će se pokazati
Gore