vbucevac, Goran2, Lignjoslav i 45 gostiju pregledaju ovu temu.
Poštovanje Stevo,u tdi (bez dpf-a) od 74kw da sada sam koristio Mobil esp 5w30 i zadovoljan sam. Sada sam dobio preporuku za Total quartz ineo long life 5w30 koje je takođe vw507, ali ~30% jeftinije. Koliko je total ineo ll lošiji od mobila esp?Inače ne prelazim puno, ali uglavnom gradska vožnja, ulje menjam na 10-12000km ili na 1.5 god.
Možete nastaviti sa istim uljem nema nikakvih problema. "Oil Finder" izbacuje mnogo opcija što je dobro (ni sa jednom nećete bitno pogrešiti). S obzirom na cca. 250k km i da nemate DPF, bilo koje SAE 5W-40 dolazi u obzir (i smanjuje troškove). Ako cena nije problem (a nije s obzirom na LL ulje, koje ste do sad koristili) neko ulje sa značajnim udelom PAO baznih ulja bi bilo veoma dobro rešenje.Npr. VST.
Ako uzima petrol(taxaco) nek uzima litarska pakovanja,ista je cena kada se preračuna svakako su svezija pakovanja.
Hvala puno na odgovoru, znaci razlika izmedju SMP i VST je sto je drugo full sintetika? Hteo bi najbolje za motor posto automobile retko menjam.U drugo vozilo 1.9 tdi ASZ oznaka, 96kw sipam RAVENOL VMO SAE 5W-40, kilometraza je tu negde oko 250.000, nadam se da je to ok.
Pozdrav Stalker, ako moze preporuka, koji Ravenol da sipam u M47 2003, nema dpf, ima kat, 247.000km na satu.Malo sam zbunjen jer mi oil finder izbacuje svasta. Do sad sam sipao 5w30 SMP.Bmw 320d 110kw, zamene ulja i filtera radim na 10.000kmHvala!
VST je sintetičko ulje sa velikim udelom PAO baznih ulja, te ako cena nije problem - preporučujem.