Autor Tema: Saveti za motorna ulja. Piše STALKER (vidi prvu poruku!)  (Pročitano 331030 puta)

Mareska, Sekin, Warlock i 110 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Djukaaaaa

Odg: Saveti za motorna ulja. Piše STALKER (vidi prvu poruku!)
« Odgovor #1290 poslato: 29. Jul, 2025. 20:12 »
Hahahh slazem se. O znanju coveka necu ni da komentarisem, to se vidi😊

I ja prvi put izabrao drugo ulje i sad pricam nesto..😂

• Vozi: Skoda Fabia

Van mreže Stalker

« Odgovor #1291 poslato: 30. Jul, 2025. 18:23 »
Ajd' samo na par minuta (inače me stvarno nema par dana).
TOP 5 ulja bi bilo "obojeno" subjektivnošću jer ne posedujem dovoljno informacija, naročito nezavisnih (laboratorija). Osim toga, kao što je neko rekao, treba i malo feedback-a sa "terena", pa iskustva drugih mogu biti korisna (zaista). Naravno, tu tek ima subjektivizma ali kao kod npr. booking-a (ili sličnih) ako imate 5-6 recenzija i nije nešto ali na preko 100 obično bude "tu negde".
I samo da pomenem Eneos. Ne znam (zaista) zašto se ignoriše, kad je odličan brend. Dakako, ide priča da je to EU(ropian) ogranak, pa da nije isto kao u Japanu ... pa nije identično ali je "tu negde". Mora da bude drugačije, jer se koriste druga bazna ulja (Eneos u Japanu dosta koristi SK bazna ulja) ali znanje je isto (centrala-filijala) i plus je program prilagođen(iji) Evropi i vozilima kod nas.
Zastupnik (uvoznik) je o.k.
(i sa njima sam bio u kontaktu, počeli saradnju, nešto sam im prevodio, ako se dobro sećam, ali nismo nastavili (obostrano)).
U svakom slučaju preporučujem a Sustina ("suština" što bi mi rekli) su zaista sam vrh, osim što nisu baš za sva vozila (naročito dizel).
Pozz

Na mreži wkobre

« Odgovor #1292 poslato: 30. Jul, 2025. 20:02 »
Hvala!
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K