Autor Tema: Zamjena instrument table i BC fabia mk1  (Pročitano 2637 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurgZapočeo temu

Zamjena instrument table i BC fabia mk1
« poslato: 03. Mar, 2014. 09:49 »
Drugari recite mi ovo da li postoji mogucnost zamjene ova dva dijela bez posljedica i nekog majstorisanja? Uzeo bi iz zadnjeg modela fabije 2007god. Tj ovo bi radio ako ima svrhe tj. Da li na novijim fabijama ima vecih mogucnosti stimanja preko vcds a opcija. Ako nema ne bi mjenjao BC. Instrument tablu bi mjenjao zbog indikacije kada su ukljucene maglenke jer sam ih naknadno ugradjivao. Da ne bi pravii partizaniju mislim da je ovo najlakse. E sad kako rjesiti pravilne brojke predjenih km. Hvala unapred na idejama

Послато са SM-N9005

Van mreže dulefontana

Odg: Zamjena instrument table i BC fabia mk1
« Odgovor #1 poslato: 03. Mar, 2014. 10:14 »
Sto se same plastike tice, verujem da tu ne mozes nista da zeznes, jedino sto ces sve morati u sitna creva da rasturas, i DEBELO da vodis racuna gde je koja zica isla. Najbolje je da sve slikas kako skines, i da lepis krep traku i na njoj da napises sta je sta, cisto kao podsetnik. Sto se sata tice, da bi na drugom dobio brojke koje ti hoces, to mora da se prepravlja. Postupak ne znam ali verujem da sam to ne mozes da uradis. Mozda ovi sto prepravljaju kilometrazu mogu to da rese ali sigurno kosta. Eventualno ako menjas sat zbog cajgera, onda da koristis svoju stampanu plocu a da pakujes sve ostalo drugo, ali znajuci na starim Skodama, cesto ni kucista nisu bila ista. Za tablu mozes sam, a ovo ostalo sacekaj da ti jos neko nesto napise, ali mislim da je posao i po.

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #2 poslato: 03. Mar, 2014. 13:08 »
ako zelis da promenis cajger mislim da to mozes samda uradis bez nekih posledica... Na cajger pozadi idu dva razlicita konektora i ne mozes da pogresis gde koji ide. neznam sta ti je "BC"? ako mislis  na kompjuter auta ili ti ECM to vec moze da bude problem... treba videti u ekti koji ECM moze da ide u tvoj auto i naravno treba ga setovati preko vcds sto nije jednostavna stvar.  ako zelis da menjas celu kontrolni tablu  to je vec velika operacija za koju ce ti trebati bar 12 sati rada sobzirom da nikad nisi to radio... gomila konektora zica i kojecega...Moras zestoko voditi racuna i zicama, ako neku prikljestis moze svasta da se desi... Ne zaboravi ako skidas tablu da ce morati da ispustis i gas iz klime...

SRECNO!!! ;D ;D
« Poslednja izmena: 03. Mar, 2014. 13:29 pedja »

« Odgovor #3 poslato: 03. Mar, 2014. 16:25 »
A komplikacija sunce ti ... ima li jos sta komplikovanije....ja sam mislio da je istrument tabla iskopcam jednu skopcam drugu i rjesen problen...a da km cita sa BC (board  computer)
 al morali su malo zakomplikuju. A sta sad i maju veze crijeva od klime? Uostalom da li cu ja ista dobiti zamjenom ovog....imam fabiu 2004 a mjenjao bi sa fabiom 2007..da li ona uopste ima ista vise opcija. Da malo upotpunim sta mene zanima. Recimo vrata kad su otvorena da mi to pokazuje. Pa da ima senzor kopcanja pojasa. Itd ima ti nekih sitnica al veoma dosta...
Послато са SM-N9005

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #4 poslato: 03. Mar, 2014. 16:28 »
ne razumemo se mi nikako!!! Dali zelis da menjas cajger ili celi kontrolnu tablu  kontrolna tabla je sva ona plastika koja se nalazi ispred vozaca i suvozaca i na njoj se nalazi cajger??? druga stvar je dali hoces da montiras cajger iz fabija II u fabiju I ili  noviji cajger fabije I umesto starijeg cajgera fabije I ??? moras biti malo detaljniji  :D

« Odgovor #5 poslato: 03. Mar, 2014. 19:09 »
Druze ne znam sta jr cajger :) istrument tablu bi da mjenjam ne citavu plasticnu konzolu. Napisao sam da zelim u 2004 da stavim 2007 mk1 naravno

Послато са SM-N9005

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #6 poslato: 03. Mar, 2014. 19:53 »
ok onda...  onda to sto zelis da menjas  mozes da uradis... samo treba preko vcds da je konfigurises tj da se adaptira  za tvoj auto :D

« Odgovor #7 poslato: 03. Mar, 2014. 21:04 »
A hocu li dobiti funkcije koje mi nedostaju?

Послато са SM-N9005

Van mreže bugarin

« Odgovor #8 poslato: 03. Mar, 2014. 21:54 »
dobices ono sto ti kontroler podrzava, i ono za sta postoji instalacija tj senzori-prekidaci itd.

znaci ne ocekuj recimo lampicu za pojas na tabli ako nemas prekidac u samom pojacu, odnosno kopci pojasa.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #9 poslato: 03. Mar, 2014. 23:00 »
i ono sto podrzava moraces da ukljucis preko VCDS  mnoge od opcija se ukljucuju

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #10 poslato: 04. Mar, 2014. 15:47 »
dobices ono sto ti kontroler podrzava, i ono za sta postoji instalacija tj senzori-prekidaci itd.

znaci ne ocekuj recimo lampicu za pojas na tabli ako nemas prekidac u samom pojacu, odnosno kopci pojasa.

Upravo sam ovo i ja htjeo da kazem. Npr on spominje lampicu za otvaranje vrata, ja to imam na instrument tabli iz 2004 (Elegance) npr, i mnostvo drugih tipa lampicu za naispravnu sijalicu naprijed ili pozadi, za posudu za tecnost za brisace i slicno, a na takvoj istoj instrument tabli auta istog godista ali sa Classic opremom nisam imao. Dakle nema veze sama tabla nego ugradjeni senzori i kontroleri.

Usput ja cekam da neko objasni koja je tacno procedura kod zamjene instrument table, jer cu ja to nekad odraditi zbog neispravne zujalice. Da li iko zna precizno objasniti sta i kako, tj ima li sanse da se to DIY uradi ili valja autoelektricaru?
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #11 poslato: 04. Mar, 2014. 19:02 »
Ti mozes samo zameniti instrument tablu ( i to je pitanje da li ces izlomiti zabice,zakacke i ostalo pri demontazi),ostalo nemoj pokusavati jer ces garantovano nesto sjebati.Ako nemas senzore nista nedobijas kao sto ti je receno.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #12 poslato: 05. Mar, 2014. 08:44 »
Opuštena zamena cajgera na YT,sigurno ima i za Fabiju mk1.

2 Busy from Sony Miro

« Odgovor #13 poslato: 08. Mar, 2014. 11:41 »
Hvala ekipa...i kod mene je elegance oprema....al ne znam zasto to sve nema na njoj....pih skoda i njena oprema....bice je udati!

Послато са SM-N9005 користећи Тапаток 2