Anketa

Škoda: Benzin ili Dizel?

Benzin
62 (51.7%)
Dizel
58 (48.3%)

Ukupno glasova: 120

Autor Tema: Benzin ili Dizel, pitanje je sad? +anketa  (Pročitano 20082 puta)

0 članova i 35 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zix

Odg: Benzin ili Dizel, pitanje je sad? +anketa
« Odgovor #45 poslato: 07. Mar, 2014. 21:10 »
Evo zanimljivog sajta za poređenje aktuelnih modela automobila. Na ovom primeru sam uporedio VW Polo 1.2tdi i 1.2tsi, kao i golf VII 2.0tdi sa 1.4tsi.
 Na papiru izgleda ovako, a tumačite kako vam volja.

Glasam za turbo benzince.

http://www.mojnoviauto.com/compare/specs/?trim_id[]=919&trim_id[]=1935&trim_id[]=3395&trim_id[]=3389
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Na mreži hakkler

« Odgovor #46 poslato: 07. Mar, 2014. 21:59 »
Poredi se po litrazi.
Ti si poredio po snazi. Gde jedan turbo motor sa vecom zapreminom  izvlaci isto snage od atmosferskog motora manje zapremine.

I ja vozim Skodu, veruj mi sa zadovoljstvom i to drugu po redu. Ali dobro znam da se ona ne vozi kao BMW, nazalost ali tako je. Samo sam realan, ne pljujem marku koju vozim, samo iznosim cinjenice.
sa prvim dijelom se slažem...ali
ne možeš uspored 1.8 sa 125ks vs duplo manjih dizelskih 64ks

u čemu je razlika..kako se TO vozi bmw?

cijenovni rang..skuplji dijelovi?

ribice više skaču ili ....?

meni najslađe kad poderem nekog u nekom takvog.. u bmw.eu..sa prijezirnim pogledom tko da je stao kraj nekog smeća. Obično i jesu takvi frikovi sa tim malim motorima..koji misle da imaju zver jer je značka od tri slova na haubi..a ono..pa nejde mi baš nešto.(normalno..deranje je moguće sa tricama 1.6 i 1.8 modelima..makar sam i stare trice 320 znao naprati..nebitno...prošlo me) Još kad im sjedi plavuša ko suvozač..a lik ostane za dvije duljine i ja pitam na sljedećem semaforu..nešto ti nejde taj bemwey  ::)

Admin ili mod...anketa nije vidljiva dok se ne glasa?   :P

tema je ...ma beskonačna..još i plin  ;D

Van mreže Turbo

« Odgovor #47 poslato: 07. Mar, 2014. 22:14 »
Koga si ti prao kad nemaju model koji ide ispod 10s do stotke već deset godina :D :D :D

Šalim se malo, znam taj osećaj, i baš je dobar, doduše by the BMW I don't stand a chance, ali ima drugih marki i paljevina :)

Van mreže Neba

« Odgovor #48 poslato: 07. Mar, 2014. 22:41 »
Ja mislim da bi se mnogo lakse opredelili medju sledecim izborom:

..mada bi i tu neki imali zamerke :P
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Na mreži hakkler

« Odgovor #49 poslato: 07. Mar, 2014. 22:46 »
Koga si ti prao kad nemaju model koji ide ispod 10s do stotke već deset godina :D :D :D

Šalim se malo, znam taj osećaj, i baš je dobar, doduše by the BMW I don't stand a chance, ali ima drugih marki i paljevina :)
kante..316d 318d 116d 316i..324..320d itd..ma bilo ih je.
prije rejsa bacim pogled ..koja im je oznaka na z.haubi :D

Van mreže WEST 014

« Odgovor #50 poslato: 07. Mar, 2014. 23:03 »
Decaci u velikoj ste zabludi....
Citat
.Turbodizelas 1.9 od 74 kw ce oderati benzinca 1.4 od 74 kw, odnos obrtnog momenta je 240 na prema 126 znaci skoro duplo u korist TDI-a veca max brzina itd a odnos potrosnje 4.9 na prema 6.8 u korist dizela naravno (podaci su fabricki). Dakle i performance i ekonomicnost.

Citat
Ja jos u prvom postu naglasio da poredim turbodizela sa atmosfercem

Citat
Sve sto sam ja htjeo da naglasim je da se ne moze reci cisto benzinac ima bolje performanse od dizele ili turbodizela

Kao sto rekoh isto poredjenje sa peglom i ferarijem. Mislim da ovde ne treba nista dodavati.

Citat
Iskreno, 1.2 čak i da ide ide na kerozin mi je sranje za vožnju, i po mom mišljenju (bez namere da ikoga uvredim) to može da kupi samo neko ko se ne razume u automobile

Pausalna izjava, svako kupuje sta mu odgovara i to vozi. Onaj ko kupi 1.2 tsi ne planira da ide na 402 vec da ima malo startniji gradski auto..

Citat
Ocito nisi nikad vozio nijednu od pomenutih Fabija. Pogledaj bar tehnicke podatke pa ces i sam vidjeti kolika je to razlika. Cisto poredjenja radi, 1.9 tdi imas i u passatu 5 a 1.4 nemas sigurno. Razlog? Zato sto 1.4 bolje ide, nisu htjeli da sa pasata otpadaju dijelovi od ostre voznje...Bolje mu dati tromiji 1.9 tdi da bude siguran.

Ti i dalje poredis atmosferski motor 1.4 sa turbo motorom 1.9. Da nisu za poredjenje govori i to da 1.4 nije ugradjivan u Passat.  Ne znam kako da ti objasnim da je dizel bez turbine hitar kao prebijena baba, dok benzinac i bez turbine moze da ide. 1.8 20v atmo ce obrijati 1.9tdi od 100ks. O 1.8t da ne pricam...

Citat
sa prvim dijelom se slažem...ali
ne možeš uspored 1.8 sa 125ks vs duplo manjih dizelskih 64ks

Jel mi ovde poredimo dizel vs benzin ili babe i zabe? Ako poredimo dizel vs benzin, onda poredimo atmo 1.8 i atmo 1.9.  Ako poredimo tdi poredimo ga sa turbo benzincem iste-slicne zapremine.
Cinjenica je da 1.8 ima 125 ks, a takodje je cinjenica da 1.9 dizel atmo davna proslost, i nesto sto moze da pruzi uzitak u voznji samo nekome ko je sa rolera seo u auto.

Citat
u čemu je razlika..kako se TO vozi bmw?

Izvini, ali ako se po tebi oktavija bolje vozi od BMW serije 1 ili serije 3, i ako ti olako brijes sve te silne bavarce, ja moju necu nikad da prodam, jer nisam znao da je to ustvari tako. Da je skoda postala sinonim za vozacku masinu..
Nije pitanje sta je brze i koji ima jaci motor, cinjenica je da je BMW odavno ime koje zauzima posebno mesto u automobilizmu. Ne planiram da se bavim objasnjavanjem istog jer svi vi to dobro znate. To sto mi vozimo Skode ne znaci da su one najbolje najlepse i najbrze. Treba biti realan.

Van mreže zero cool

« Odgovor #51 poslato: 08. Mar, 2014. 00:17 »
Ma ti si veliki ljubitelj i poznavalac pa si kupio auto, a ovo moje je kosačica za travu. To što ide bolje od 1.9TDI u svakom režimu nije bitno. To samo govori o tvom neznanju i činjenici da nisi provozao ozbiljan moderan motor.

Tu "kosačicu" ima moj brat, i svaki put mu se obraduju u Turbo servisu u Užicu, sad će još malo da ide i treći put da radi turbinu. Pucaju od kvaliteta u garantnom roku. Izbalansiran motor - šta li. Vozio sam ga više puta, i svaki put se oduševim kad se vratim u mog čađavca sa nejakih 154ks.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

Van mreže Turbo

« Odgovor #52 poslato: 08. Mar, 2014. 00:33 »
Evo sjajnog mesta da podeliš sa nama te probleme zbog kojih je već tri puta radio-šta-već sa turbinom? Koji auto, motor, kilometraža, kupljen nov ili polovan itd... Šta traži u Turbo servisu Užice u garantnom roku? Kako se manifestuje to "saće još malo dide" i treći put?

Van mreže ljusasd

« Odgovor #53 poslato: 08. Mar, 2014. 00:35 »
Moj prijatelj sa Polom sa 1.2 turbo motorom naravno benzincem ne može da veruje da moj auto (u potpisu) troši manje goriva po gradu nego njegov mali Polo. Auto kupljen nov prošle godine a u ovl. servisu nemaju objašnjenje.

To je čini mi se isti benzinski motor koji se ugrađuje u Škode.

Ja lično volim dizele, iako sam vozio i benzince. Oko održavanja se slažem da su dizeli malčice skuplji, ali evo i benzince gruvaju sa turbinama diznama i đakonijama koje su nekad ugrađivane samo u dizele, tako da će i kod njih održavanje i te kako poskupeti.

To sa kvarom turbina na 1.2 TSI motorima koliko se ja sećam na Škoda Klubu je bila tema. Crkavale su u garantnom roku, a šta kada garantni rok prođe?

Inače ja nisam ljubitelj sada modernih motora koji sa turbinama izvlače iz malog 1.2 motora 105 KS.

Nekako mi se čini da to neće ići na duge staze.

• Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže Vlada Gusar

« Odgovor #54 poslato: 08. Mar, 2014. 00:40 »
Da odgovorim na temu.

Moje misljenje iz pogleda kupca polovnog automobila je, bolje polovan benzinac nego dizelas. A kad bih kupovao nov verovatno bi bio dizelas.

Van mreže Turbo

« Odgovor #55 poslato: 08. Mar, 2014. 00:41 »
Ja ne znam, a pročitao sve što se ima pročitati na internetu na tu temu, pričao sa bezbroj servisera i servisa, i ne znam za turbinu koja je crkla na ovom motoru.
Problem je bio na nekim serijama u agtuatoru wastegate ventila turbine, i onda se ubacivala šajbna od 1 ili 2mm, po potrebi, koja rešava problem. Inače problem se manifestovao tako što auto ode u safe mode, isključi mu se turbina potpuno, ali može da se vozi bez potrebe.
Ja sam od ugradnje te podloške na taj ventil u okviru Škoda servisne akcije prešao 35-40.000km bez problema. Pre toga je auto jednom otišao u safe mode, ugasio ga, upalio. Znao sam odmah šta se dešava, zakazao za sutra servis, uradili mi to, i tako je i danas.

Ne znam kako troši i koliko, zavisi od stila vožnje, ovo moje troši smešno, na magistrali 3.5-4, pri 120kmh 5.5-6.5(zavisno od opterećenja, vetra, nagiba), u gradu prosečna hiljade km unazad nešto iznad 6l. Obično 6.1-6.4l.

Citat
Inače ja nisam ljubitelj sada modernih motora koji sa turbinama izvlače iz malog 1.2 motora 105 KS

Ovo je prošlost, Reno 0.9l-90ks, Ford 1.0-125ks, BMW najavljuje 1.4 sa 200+ks, ali ni to nije ništa specijalno, ne postoji to od juče, tehnologija neminovno napreduje.

Van mreže zero cool

« Odgovor #56 poslato: 08. Mar, 2014. 00:42 »
Inače ja nisam ljubitelj sada modernih motora koji sa turbinama izvlače iz malog 1.2 motora 105 KS.

Nekako mi se čini da to neće ići na duge staze.

Ma jok, odličan je. Za majstore nema boljeg. Ali dok ide - ubija. Moraš samo da paziš kad daješ gas jako da ne zarožeš asfalt.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

Van mreže Turbo

« Odgovor #57 poslato: 08. Mar, 2014. 00:44 »
Tako sam i mislio, pravi odgovor - nisam ni očekivao.

Van mreže ljusasd

« Odgovor #58 poslato: 08. Mar, 2014. 00:50 »
@Turbo  Da li veruješ da njemu auto po gradu troši oko 11 - 12 litara. Čovek je izludeo sa kolima, a u ovl. pošto je u garanciji još nemaju način da mu smanje potrošnju. Čak su ga jednom ismejali kao da folira potrošnju.
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže Turbo

« Odgovor #59 poslato: 08. Mar, 2014. 00:55 »
Prvi put čujem za tako nešto, prosto mi je neverovatno, pa meni na punom gasu pri 190 troši oko 15-16l, trenutna potrošnja po BC.