Anketa

Škoda: Benzin ili Dizel?

Benzin
62 (51.7%)
Dizel
58 (48.3%)

Ukupno glasova: 120

Autor Tema: Benzin ili Dizel, pitanje je sad? +anketa  (Pročitano 20094 puta)

0 članova i 39 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Turbo

Odg: Benzin ili Dizel, pitanje je sad? +anketa
« Odgovor #75 poslato: 16. Jun, 2014. 17:15 »
Naravno, tačno kao što je i u startu imao veću cenu za 15%, slično će biti i kao polovnjak. ;-)

Sent from my HUAWEI P6-U06  

Van mreže tasa

« Odgovor #76 poslato: 16. Jun, 2014. 20:43 »
Ja sam do fabie vozio sve benzince, i evo posle 4 godine koriscenja dizela, i dalje ostajem na dizelu. Jedna korisna stvar kad vozis SDI-a, u ove 3 godine ni jednu kaznu za brzinu nisam platio ;D , a dok sam vozio benzinca, pa to su samo pljustale  C:-) 
Inace, fabiju sam uzeo sa 120kkm, i sada je na satu 240kkm, i sem redovnih servisa nikakvih problema, radi kao doxa  :)
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže srdijami

« Odgovor #77 poslato: 17. Jun, 2014. 07:29 »
 :)
-Evo malo seljackih poslovica
 Dizel je za oranje, benzin za voznju a gas za grejanje

Pozdrav

Van mreže bugarin

« Odgovor #78 poslato: 17. Jun, 2014. 09:16 »
Ja ne mogu ozbiljno da shvatim coveka kojem je mirko alvirovic izvor informacija.
Reci mi da si se salio, molim te.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže srdijami

« Odgovor #79 poslato: 17. Jun, 2014. 09:43 »
Ovo je tehnicki sajt i ne treba nasedati na licne provokacije. Ako imas neko svoje iskustvo napisi.

Na mreži MAKS

« Odgovor #80 poslato: 17. Jun, 2014. 19:45 »
Evo i mog kometara.
Doduse nikad nisam vozio dizela ali po svakom preracunu ako prelazis malu kilometrazu tipa 10.000 godisnje i manje dizel ti se po mom misljenju neisplati / mislim na nov auto /. Sve je stvar licnog afiniteta. Ali kad sam kupovao auto i kalkulisao. Sa tih oko 2000 e datih vise za dizela ima da se navozas benzincem bar dve tri godine. Naravno opet ponavljam ako prelazis mnogo km stvari se drasticno menjaju u korist dizela.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže djordje48

« Odgovor #81 poslato: 17. Jun, 2014. 20:55 »
delim misljenje sa onima koji kazu da je sve izbor ukusa...ne volim zvuk dizela i nema te sile koja bi me naterala dizel da vozim...besplatno da dobijem najsavremeniji i najprefinjeniji dizel, ne bih uzeo. koliko god benzinac da trosi za mene nema veze... :-X. iako najsavremeniji dizeli pale na -30 bez problema ne zelim ih... >:D

Na mreži bigor

« Odgovor #82 poslato: 17. Jun, 2014. 21:14 »
besplatno da dobijem najsavremeniji i najprefinjeniji dizel, ne bih uzeo.
I ja sam do sada vozio sve benzince ali ne bih potcjenjivao dizelke. Kod nas se uglavnom voze slabije dizelke jer je registracija skuplja ali uzmi dizel od 170hp pa na vise pa da vidis kako brisu,a i zuk je sila pogotovo sestak
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Turbo

« Odgovor #83 poslato: 17. Jun, 2014. 21:50 »
Pa probao sam 525d, i ništa specijalno nije po zvuku, a TSI je uglađeniji. Daleko od toga da ne bih uzeo dizel ako je dobra ponuda, ne bežim od njih. Jedina realna zamerka mi je što im predugo treba da počne grejanje da greje kako treba. Sa mojim kratkim relacijama to bi zimi bio veliki problem.

Brišu jači dizeli, ali benzinci iste snage još više. :-)

Sent from my HUAWEI P6-U06  

Na mreži bigor

« Odgovor #84 poslato: 17. Jun, 2014. 22:22 »
Baci oko, i ja dajem prednost benzincima ali se ne slazem da dizeli nisu nizasta  http://www.youtube.com/watch?v=xsjOjXD8Vik
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Turbo

« Odgovor #85 poslato: 17. Jun, 2014. 23:14 »
Nisam rekao to.

A možemo do sutra da se gađamo sa klipovima sa YT-a, tamo ima svašta, jasno ti je šta znači Remus Duplex Catback + ko zna šta je još rađeno na ovom autu, ja pričam o stock-ovima.

Na mreži BALKANIJA

« Odgovor #86 poslato: 18. Jun, 2014. 10:25 »
Samo dizel !

Na mreži djordjebg

« Odgovor #87 poslato: 18. Jun, 2014. 10:59 »
Svako ima neke preference, ali postoje i objektivna merila. Za to je potrebno vreme, pa tako sada znamo da je kod Skode Felicija sa benzinskim motorom svakako pravi izbor. Kod Fabije je recimo obratno, TDI i SDi su za klasu bolji motori od ostalih koji su isli.
Kod Fabije 2 dok je isao 1.9 motor je verovatno bio najracionalnija opcija, sada sa novim dizelima bas i nije te ovaj 1.2 TSI deluje zanimljivo. Opet tu je pitanje tog lanca, ali sada je i to reseno.

Stoga potrebna je izvesna vremenska distanca, da bi se reklo sta je i zasto bolje.

Nekome i smeta taj zvuk dizela, a meni je bas drag, onako neugladjen i rezak.

Van mreže Neba

« Odgovor #88 poslato: 18. Jun, 2014. 11:23 »
Stoga potrebna je izvesna vremenska distanca, da bi se reklo sta je i zasto bolje.

Nekome i smeta taj zvuk dizela, a meni je bas drag, onako neugladjen i rezak.

Malo je glupo reci dieselas ili benzinac uopsteno!
Mozemo pricati i diskutovati po odredjenom pitanju, kao na primer
1. Zvuk - sto mu opet dodje subjektivno
2. Performanse iz iste zapremine - neko (subjektivno) poredi automobile po istoj zapremini motora
3. Performanse iz iste snage - || - po istoj snazi... neko po obrtnom momentu bla bla...
4. Cena i isplativost po predjenom km - sto opet ima subjektivnu stranu za sta se i koliko koristi automobil
6.
7.
...
Nekome je najbitnija kategorija x i on ce trvditi da je dieselas mnogo bolji izbor, nekome je najbitnija kategorija y i on ce tvrditi da je benzinac mnogo bolji.

Okreni obrni dosta zavisi od subjektivnih stvari.
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #89 poslato: 19. Jun, 2014. 11:29 »
Nekome je najbitnija kategorija x i on ce trvditi da je dieselas mnogo bolji izbor, nekome je najbitnija kategorija y i on ce tvrditi da je benzinac mnogo bolji.
mi mozemo pricati do beskonacnosti o tome koji je bolji,ovde je jednostavno rec o slobodnom izboru motora!ne kazu za dzabe "ako hocesh da se trkah,vozi benzinca a ako hocesh da se vozish,vozi dizela"!!
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000