Anketa

Škoda: Benzin ili Dizel?

Benzin
62 (51.7%)
Dizel
58 (48.3%)

Ukupno glasova: 120

Autor Tema: Benzin ili Dizel, pitanje je sad? +anketa  (Pročitano 20160 puta)

0 članova i 70 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže bugarin

Odg: Benzin ili Dizel, pitanje je sad? +anketa
« Odgovor #90 poslato: 23. Jun, 2014. 21:32 »
Ovo je tehnicki sajt i ne treba nasedati na licne provokacije. Ako imas neko svoje iskustvo napisi.

ako si moj post shvatio kao provokaciju izvinjavam se, ali i dalje tvrdim da su izjave porodice alvirovic u 99 posto slucajeva gomila gluposti izaslih iz usta osoba koje nisu ni skolovane a ni tehnicki potkovane za posao kojim se bave.
sa starijim clanom porodice alvirovic imao sam i licne kontakte koji su samo dokazali moje misljenje o njemu: covek koji ne poznaje tematiku kojom se bavi. jos neki clanovi foruma mogu da potvrde neznanje i karakterne osobine patre familias alvirovic. mozemo da otvorimo i novu temu u kojoj mogu daleko detaljnije da objasnim i dokazem sve sto sam napisao o vlasnicima sat media grupe.

sledeca stvar koju treba pojasniti je "tehnicki forum". ovaj forum je vise zamisljen kao forum ljubitelja skoda vozila. tehnicki je utoliko sto neki imaju manje a neki vise znanja o tehnikalijama. naravno i jedni i drugi su vise nego dobrodosli na forum, jer zato smo ga i napravili : da pomognemo jedni drugima koliko god mozemo. ali, i dalje smo vise forum ljubitelja nego forum tehnicara :)

ali da se vratimo na temu:
dizel ili benzinac.
na starom forumu sam pisao o svojim iskustvima i sa jednim i sa drugim agregatima. u vlasnistvu imam fabiu mk1 benzin (bez plina) i octaviu mk2 dizel.
sve se svodi na licne afinitete i potrebe, ali mene najvise nervira cinjenica da 90% onih koji ce glasati za benzinca, ustvari glasaju za benzinca sa TNG.
meni sa godisnjom km od preko 30.000, i posla kojim se bavim treba dizel. zasto? zato sto mi rezervni tocak ne zauzima mesto u gepeku, vec stoji tamo gde i treba da stoji, i imam gepek koji sam platio da mi sluzi kao gepek. istina, u gepeku oktavije rezervni tocak moze i da se zagubi, ali ne i kod mene koji u istom tom gepeku vozim brdo alata i materijala.
fabia je od prvog dana bez plina, i tako ce ostati. ne zato sto ne volim da ustedim, nego zato sto joj je u gepek jedva stao vufer. a i ne mogu da se mlatim sa nasim plinadzijama: proda ti odlican plinski uredjaj, pa posle shvatis da je odlican samo isparivac ili ne daj boze nalepnica.

da smo mi zivi i zdravi, nek vozi kome je sta volja...........ova tema ionako nece promeniti niciju odluku pri kupovini, vec ce samo ostati kao podsetnik na neke trenutne trendove.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže WEST 014

« Odgovor #91 poslato: 24. Jun, 2014. 00:08 »
Dizel nov.
Benzinac polovan.
Plin za nas sirotinju.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #92 poslato: 24. Jun, 2014. 00:15 »
ma nije plin za sirotinju nego svako gleda da sa shto manje kinte predje vecu kilometrzu!!!a shto se tice benzina ili dizela svako prema svom shvatanju motora(slobodan izbor)!!!!
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #93 poslato: 20. Sep, 2014. 17:41 »
da dodam i ja nesto na ovu temu:

do sada sam vozio samo benzice  neke sa plinom neke ne. uglavnom su to bile jace masine pocevis od bmw 320 pa g2gti,  g3 gti,  passat vr6...

svaki od odvih benzinaca me je sahranio sa odrzavanjem ali bukvalo...
 moj rezon je takav ako sam kupio benzinsku jaku masinu onda hocu tako i da je vozim...
 ali sa takvom vonjom ide i neverovatno kvarljiva stvar koji se zove benzinac...
 jos ako ima plin pa to je ludnica...
 ako se vodimo logikom da benzinac daje super osecaj u voznji taj super osecaj voznje svake brzine  do 6000+ rpm
 ce kostati neverovatno mnogo... tj ta cena je mnogo veca od voznje nekog tdi
kad kazem kostati mnogo mislim   na sve i na cene popravki koje ce se desavati takvim stilom voznje i na kolicinu utrosenog goriva takvim stilom voznje
 ako na sve ovo dodamo utroseno zivciranje pri svim tim popravkama i maltretiranje sto po mehnicarskim radnjama sto po plinadzijama p mislim da voznja benzinaca uopste nije jeftina 

prvi dizel koji sam kupio je ova fabija tdi koji sad vozim...
 koliko god da neko kaze da je skupa za odrzavanje ja cu reci da nije...
 prvi auto od koga me ne boli glava...
 ok  ne vozim ga kao benzice ali tako se dizeli i ne voze...

ono sto hocu da kazem ako kupis benzica i vozis ga tako da osetis njegove cari sahranice te u najblazem smislu te reci
ako kupis dizela i vozis ga tako da osetis njegove cari  ustedece ti novac :)

to je moje misljenje :)

Van mreže Turbo

« Odgovor #94 poslato: 20. Sep, 2014. 17:51 »
Auto star 20-30 godina te je košta za održavanje? Ajde...

Na mreži zare

« Odgovor #95 poslato: 20. Sep, 2014. 18:14 »
I sve automobili koji su namenjeni za gas u patos. I hoces da predjes sa njima 300000 bez problema. Malo sutra...

Van mreže Turbo

« Odgovor #96 poslato: 20. Sep, 2014. 18:20 »
Još sa plinom, oće to...

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #97 poslato: 20. Sep, 2014. 19:38 »
au bre momci to je moje misljenje...   =))
cemu ovakav napad  =))

u to vreme kad sam ja to vozio bili su stari  koliko i ova moja fabija sad :D

ja opet kazem ako hoces da osetis to zadovoljstvo benzinca moras da gas pritisnes do kraja
 a to kosta i goriva i kvarova...
 bilo koji benzinac bio on neki tamo GTI ili ne nemoze da izdrzi tu voznju
 nije bitno dal je to novi auto ili ne.
 da se uzme i nova  oktavia rs ili novi gti ili neki novi bmw M, budu li se vozili tako da uzivate u njima nece potrajati dugo a da ne pokleknu i zataraze servis...

Ja sam se toga navozio i zato to pricam...

Verovali vi u to ili ne :D

Van mreže Turbo

« Odgovor #98 poslato: 20. Sep, 2014. 19:55 »
Pazi drug ima Clio RS197 kupljen sa nekih 20.000 na satu, sada je na oko 60.000,  to mu je drugi auto, za uživanje tako da se u 9/10 slučajeva uteruje u blokadu,  i nije mu ništa, auto je 2008.  A kod njega je od 2010. Čak ni trap nema da zucne a ništa nije dirano. S druge strane, kada ga je kupio uradio je veliki servis u ovlašćenom, Sekulić u NS, na 25 hiljada km, a servise radi na 7-8 hiljada km. Tako da takav auto mora da košta. S druge strane taj Clio je dosta ozbiljniji auto od svih pomenutih, motor je mnogo nasviraniji itd itd.
Poenta je da za 4 godine i 40.000km nije imao dinar vanrednih troškova.

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #99 poslato: 20. Sep, 2014. 20:09 »
ok super

drago mi je da imao srece do sada...

mada iskreno sumnjam u sve to sobzirom da je upitanju francuz

polako videcemo kad predje neki 100 i kusur hiljada ...

Van mreže Turbo

« Odgovor #100 poslato: 20. Sep, 2014. 20:30 »
Nije sreća nego auto koji se održava po PS-u. Prodaće ga do tada sigurno.

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #101 poslato: 20. Sep, 2014. 20:33 »
i dalje kazem imao srece... :D

raspitaj se malo kako je drugim ljudima sa takvim ili slicnim kolima do 100000 i nekako a posle  samo se redjaju kvarovi...

poznajme dosta ljudi sa raznoraznim trkalicama... novijim i starijim... i veruj mi taj je imao srece zestoke :D

Na mreži zare

« Odgovor #102 poslato: 20. Sep, 2014. 21:12 »
I bar meni nije jasno zasto kukas a svesno sahranjujes svaki auto??
E sad vozis dizel pa ga vozis penzionerski i on ce da traje.

Van mreže Turbo

« Odgovor #103 poslato: 20. Sep, 2014. 21:48 »
Šta si na primer imao od većih kvarova na tim automobilima?

Van mreže sasacalko

« Odgovor #104 poslato: 20. Sep, 2014. 21:58 »
     U troškove održavanja treba uračunati i registraciju. Ja sam platio 16000 din, a drug za fokus 1.9 dizel, 27000 din, ista su godišta. Svake godine mi ostaje 11000 za gorivo. Automobile smo platili skoro isto, s tim što je moja fabia imala plin. Potrošnja na otvorenom do grčke: meni 7,9l * 88,9din=702 din, njemu 5l*155,8din=779din
      Vozim na plin već 9 godina i nikad nisam imao problema sa plinom - zato što sam na tri vozila ugradio plin u isti - kvalitetni servis. Nikada ne vozim brzo, ne pamtim da sam nekada vozio fabiu preko 4000 obrtaja.
      Sledeći primer - set kvačila je oko 50e za benzinca, a znamo koliko je za dizela sa famoznim plivajućim zamajcem, pa cena dizni, turbo-kompresora. Zatim možemo da uporedimo cenu velikog servisa, koja je za moj motor smešna - jer ima lanac...
      Svaka čast svim vozačima dizela, ali ja nikad to neću da vozim.  :bravo: