0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Krise, pozdravljam svaki samostalni rad na svom ljubimcu. Mene čeka čišćenje karburatora na mojoj "bakici", nikako da se namolim da krenem. Mada biće potrebe ovih dana za tom akcijom
Evo da se i ja malo nadovezem na ovu temu famoznog karburatora. Kod mene je u pitanju skoda 43 kW (1300ccm) i kao pogon koristim LPG. Usis vazduha u kućište filtera redukovan a ploča - raspršivač je na karburatoru ispod kućišta filtera. Imam problem sto ne znmam da li mi otvara drugo grlo karburatora ili ne. Naime u poslednje vrijeme dešava mi se da moj škodilak do 80 km/h ubrzava sasvim solidno a posle jedva 120 km/h. Kad duže vozim (10-15 minuta) pod većim brojem obrtaja (oko 4000 o/min) onda mi se prosto posle toga "otima" auto i ide bez problema 140 km/h. Isto mi se dešava ako vozim na benzin i na plin. Sumnjam na drugo grlo karburatora. Vizuelno sam gledao dok automobil stoji u mjestu i dodavanjem gasa onaj dio vezan za sajlu gasa što kači plastiku vakuma drugog grla se dodiruje plartiku vakuuuma maltene na max broju obrtaja (na instrument tabli crvena zona full). Sad me zanima kako da ispitam na licu mjesta jel ispravno radi drugo grlo. Jel možda začepljeno neko crijevo vakuma? Ako neko ima slično iskustvo molim odgovor po mogućnosti sa slikom ili da me uputi na neki sajt u kome je riješen sličan problem.Pozdrav!
joj nisam imao vremena ni da pogledam pošteno. Samo sam vido da onaj vakuum radi a kako dalje odrađuje u karburatoru nisam gledao jer nisam imao vremena skidati vazdušni filter i raspršivač plina. Samo sam utvrdio da crijevo vakuma koji ide na razvodnik paljenja pravi veći vakum sa povećanjem boroja obrtaja motora