Autor Tema: octavia fl AMBIENTE vs ELEGANCE, zvucna izolacija  (Pročitano 7771 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže bamaZapočeo temu

octavia fl AMBIENTE vs ELEGANCE, zvucna izolacija
« poslato: 05. Mar, 2014. 11:11 »
Do pre par dana sam imao octaviu fl 1.9 tdi 2009.god ambiente oprema...prodao sam je i kupio isto takvu samo sa elegance opremom

obe su kupljene u autocacku i sa istim motorima 1.9tdi 105ks oznaka BXEC...

e sad ono sto sam hteo sa vama da podelim sto me je jako iznenadilo i zacudilo je (NE VEZANO ZA OPREMU I RAZLIKU KOJA JE OCIGLEDNA) je zvucna izolacija kod automobila.octavia sa ambiente opremom je bas bila bucna i nekao to mi je bio trn u oku.medjutim octavia sa elegance opremom je jako tisa u kabini i razlika je ogromna

nije mi jasno i da li neko uopste zna da u paketima opreme postoji i razlika u toj zvucnoj izolaciji automobila...
« Poslednja izmena: 05. Mar, 2014. 20:52 pedja »

Van mreže nebojsar

Odg: octavia fl AMBIENTE vs ELEGANCE, zvucna izolacija
« Odgovor #1 poslato: 05. Mar, 2014. 11:23 »
Pazi, ja sam imao Fabiju 1.2htp 2005, imala je plasticni poklopac na motoru, izolaciju na haubi itd. Zeni smo uzeli 2009 noviji model koji to isto nema. Ako su isto godiste ne bi trebalo da bude razlike ali ako su makar godinu dana razlike moze da se desi jer je skoda pocela da stedi na mnogo cemu. Ja sam imao oktaviju 2008 sa tim motorom, motor je fantastican, problem je taj menjac, tj. sklop korpa lamela itd koji vrlo brzo crkavaju.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Filip

« Odgovor #2 poslato: 05. Mar, 2014. 11:31 »
što se tiče buke jedino u čemu bi mogli da se razlikuju to je izolacija motora, onaj tapacir s unutrašnje strane haube, da li ga je imao tvoj stari ambiente? trebalo bi svaki dizel da ga ima jer su bučni, na benzince se izolacija uopšte nije montirala
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže nikolaj

« Odgovor #3 poslato: 05. Mar, 2014. 12:07 »
Ako je manja buka pri samoj vožnji, možda se razlika u decibelima javlja zbog različite marke i kvaliteta pneumatika.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Na mreži hakkler

« Odgovor #4 poslato: 05. Mar, 2014. 14:52 »
Ako je manja buka pri samoj vožnji, možda se razlika u decibelima javlja zbog različite marke i kvaliteta pneumatika.
nema to veze..tj. ima ali nije tolko do guma koliko do obloga koje su na elegance paketu opreme malo kvalitetnije izvedene nasuprot clasika..ambitiona ili toura.
nije samo do one na haubi.

sent from my palac  

Van mreže bamaZapočeo temu

« Odgovor #5 poslato: 05. Mar, 2014. 15:39 »
znaci obe octavie imaju iste gume tj.profil i zastitu na haubi

moje misljenje je definitivno da je elegace,pored svega sto ima bolje,odradjena i ta zvucna izolacija bolje nego kod ambienta...sto mi nema neke logike ali je izgleda tako

Van mreže Turbo

« Odgovor #6 poslato: 05. Mar, 2014. 16:03 »
Pazi, ja sam imao Fabiju 1.2htp 2005, imala je plasticni poklopac na motoru, izolaciju na haubi itd. Zeni smo uzeli 2009 noviji model koji to isto nema. Ako su isto godiste ne bi trebalo da bude razlike ali ako su makar godinu dana razlike moze da se desi jer je skoda pocela da stedi na mnogo cemu. Ja sam imao oktaviju 2008 sa tim motorom, motor je fantastican, problem je taj menjac, tj. sklop korpa lamela itd koji vrlo brzo crkavaju.

Phase I druge generacije Fabije je poznat po slabijoj zvučnoj izolaciji, to je ispravljeno u FL modelu od marta 2010.
Što se tiče lamele, dužio sam dve takve godinu dana, jedna prešla 200.000+, druga 100.000+, ni jedna nije imala problema sa lamelom.

Van mreže zero cool

« Odgovor #7 poslato: 05. Mar, 2014. 17:21 »
Ako se auto vozi normalno, ni lamela, ni korpa, ni zamajac nisu problem. Problem je samo do glave onog ko vozi. Ako koristi gas kao "prekidač" - onda je ubrzano uništavanje navedenih delova zagarantovano.

P.S. To je ona čuvena rečenica: "Gledaj kako povuče iz pete na 1500 obrtaja kad mu puknem pun gas!"

Na žalost, takve neznalice su u većini, ali, naravno - svako ima pravo da radi sa svojim autom šta hoće  8)
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

Na mreži hakkler

« Odgovor #8 poslato: 05. Mar, 2014. 18:46 »
znaci obe octavie imaju iste gume tj.profil i zastitu na haubi

moje misljenje je definitivno da je elegace,pored svega sto ima bolje,odradjena i ta zvucna izolacija bolje nego kod ambienta...sto mi nema neke logike ali je izgleda tako

točno..vozio se u obje i elegance je na uho..puno tiša
normalno na dizelske varijante mislim :))

sent from my right thumb  

Van mreže nebojsar

« Odgovor #9 poslato: 05. Mar, 2014. 19:31 »
Ako se auto vozi normalno, ni lamela, ni korpa, ni zamajac nisu problem. Problem je samo do glave onog ko vozi.

Gledaj niti mi je prvi dizel, niti drzim nogu na kvacilu stalno, niti sam zlostavljao vozilo. Jednostavno na 70k km auto je prilikom otpustanja kvacila poceo polako da trese da bi na 120k km doslo do toga da moram da odradim zamenu. Zet je kupio Golf V sa istim motorom, 9 meseci posle mene, sad je na nekih 100k km i isto prilikom odvajanja pocinje da trese, pitanje je dana kad ce krenuti i da proklizava. Pre nepunih 10 dana bejah u Cirincu na redovnom servisu, covek ostavio oktaviju A5 FL, 105k km kaze nesto trese kad krecem... Pogledaj skoro svaki oglas za taj model sa tim motorom, automobili od 90-130k km - stoji da je odradjena zamena ovih stvari. Moje je misljenje da im je to bila serijska falinka i da se na tome nisu bas proslavili.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Na mreži djordjebg

« Odgovor #10 poslato: 05. Mar, 2014. 20:44 »
Zavisi gde se pravi kilometraza, nije isto napraviti 100 000km pretezno gradske voznje i 100 000 pretezno drumske.

Van mreže zero cool

« Odgovor #11 poslato: 05. Mar, 2014. 23:46 »
Zavisi gde se pravi kilometraza, nije isto napraviti 100 000km pretezno gradske voznje i 100 000 pretezno drumske.

E ima i do toga.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

Van mreže Peja

« Odgovor #12 poslato: 19. Sep, 2015. 21:37 »
Da li ima svrhe u DIY varijanti poboljšati izolaciju krova? (azmafon npr.)
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži zare

« Odgovor #13 poslato: 19. Sep, 2015. 21:59 »
Krov slabo ima uticaja, mada nece da skodi. Ali pregrada do motora ispred nogu, pod, gepek, ispod zadnjih sedista. Tu se najvise zvuk "uvlaci". Odmah posle toga idu vrata.

Van mreže Peja

« Odgovor #14 poslato: 19. Sep, 2015. 22:30 »
Hauba?
"A" stubovi?

Meni najviše smeta šuštanje vazduha na 120+ km/h
« Poslednja izmena: 19. Sep, 2015. 22:39 Peja »
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD