Autor Tema: Problem sa ključem  (Pročitano 2228 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nebojša90Započeo temu

Problem sa ključem
« poslato: 05. Mar, 2014. 18:39 »
Pozdrav! Naime ispao mi je ključ i pukao mi je ovaj metalni deo kao što se vidi na slici. Ključ normalno radi, tasteri za otključavanje, zaključavanje rade normalno, znači ništa drugo nije puklo sem ovog metalnog dela. Naravno sada je ključ ispao sa kućišta. E sada, da li ima posebno da se kupi ovaj metalni deo, da bzv. ne pravim novi ključ ili da ne stavljam kinesko kućište?  Hvala :)

Van mreže nemanja_vr6

Odg: Problem sa ključem
« Odgovor #1 poslato: 05. Mar, 2014. 20:28 »
mislim da ti je najbolje da potrazis polovan kljuc na nekom otpadu ili kod ovih sto valjaku polovne delove, pa da skines taj deo i zamenis ga.

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #2 poslato: 05. Mar, 2014. 23:11 »
Nisam bas siguran da sam dobro shvatio sta je puklo ali ako jesam mislis na onaj metalni dio koji se u stvari i gura bravu? Ako je to, to ne bi trebalo biti problem jer sam vidjao po radnjama koje izradjuju kljuceve da imaju i takve u ponudi, samo kasnije prebacis u svoj oklop, ionako je sva elektronika u njemu. Ako nisam dobro shvatio onda nista :)
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

« Odgovor #3 poslato: 05. Mar, 2014. 23:55 »
Da, baš taj deo je u pitanju :)

Van mreže bugarin

« Odgovor #4 poslato: 06. Mar, 2014. 00:21 »
ne znam kakva je situacija u ZR sa kljucarima i cenama, ali u BGD bez 25-30E ne bi prosao.
oko 1000-1500rsd su kompletni kljucevi (kineski) plus narezivanje.

moja preporuka je da odes kod kljucara, kupis kineski kompletan kljuc, das mu da nareze po tvom kljucu a onda da u tvoje kuciste prepakuje samo mac - taj deo koji je tebi pukao.

proces prepakivanja nije komplikovan, i ostace ti originalno kuciste, elektronika i transponder.
naravno ostaje ti i elektronika i kuciste kineza za ne daj boze :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #5 poslato: 06. Mar, 2014. 00:26 »
U mom gradu, u kiosku 3x3 ja sam izradjivao rezervni kljuc bez elektronike naravno. Tip koji radi mi nudio obicni nenarezani kljuc ili ovaj metalni ulozak za skakavac. Cijene mizerna nekih 5 eura mislim. Pogledaj po radnjama koje prave rezervne kljuceve, mozda imaju ovo. Sto se prebacivanja maca tice, imas na YT video, da ne citam sad pravila ne znam smijem li postat link, ali nije tesko naci.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

« Odgovor #6 poslato: 06. Mar, 2014. 01:01 »
Hvala na odgovorima :)

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #7 poslato: 08. Mar, 2014. 14:17 »
Imas jos prostije resenje i besplatno je.Posto je mac kljuca od mesinga 99% i isto umetak u koji se kljuc ubacuje.Onda po ovoj tvojoj slici resenje ti je jednostavno ako umes sam uzmi lemilicu i kalaja i jednostavno zalemi spoj gde je kljuc pukao a to je koliko sam shvatio ovaj deo gde ulazi mac.Ako sam dobro video.Tako ces resiti trajno problem samo ga dobrio zatopi kalajem.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

« Odgovor #8 poslato: 08. Mar, 2014. 22:28 »
Imas jos prostije resenje i besplatno je.Posto je mac kljuca od mesinga 99% i isto umetak u koji se kljuc ubacuje.Onda po ovoj tvojoj slici resenje ti je jednostavno ako umes sam uzmi lemilicu i kalaja i jednostavno zalemi spoj gde je kljuc pukao a to je koliko sam shvatio ovaj deo gde ulazi mac.Ako sam dobro video.Tako ces resiti trajno problem samo ga dobrio zatopi kalajem.
Dobar je predlog :) Hvala! :)

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #9 poslato: 09. Mar, 2014. 12:51 »
Tako sam ja resio problem sa mojim.Svaki cas sam morao safcice da dotezem da mi se nepojavljuje luft i onda ga jedan dan dobro zatopim kalajem i vise nemam problema.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god