Autor Tema: Zeder u Octavia 3 (+slike)  (Pročitano 4828 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži varicakZapočeo temu

Zeder u Octavia 3 (+slike)
« poslato: 27. Feb, 2014. 19:13 »
Da li je neko ugrađivao Zeder u O3? Načuo sam da ispod volana nema plastike koja bi morala da se seče pa je tako i manja verovatnoća da se upropasti enterijer pr ugradnji. Zanima me da li se skida volan kad se ugrađuje Zeder. Ako neko ima bilo bi lepo da okači neku sliku.

PT
« Poslednja izmena: 11. Mar, 2014. 22:47 pedja »

Van mreže djordjebg

Odg: Zeder u Octavia 3
« Odgovor #1 poslato: 27. Feb, 2014. 19:47 »
Ugradnja Zedera je slozena, skida se volan naravno, kao i stub volanam uz skidanje svih oplata koje idu uz to.
Da sece se plastika ali taj deo je objektivno nije vidljiv.
Verujem da ti je neprijatno da se nov automobil rastavlja i da su mu se plastike seku, ali to je rutinska operacija i radi se i na mnogo skupljim automobilima od Oktavije, stoga nemas razloga za strah.

Van mreže Vlajko

« Odgovor #2 poslato: 27. Feb, 2014. 22:44 »
Imas u Auto Cacku, mozda i u ostalim ovlascenim ugradnju zedera, 200 evra kosta i sto je najvaznije nema sanse da te zezaju za garanciju.

Sent from my iPhone  

« Odgovor #3 poslato: 28. Feb, 2014. 10:53 »
Ako se odlučim za Zeder, sigurno ću ga i ja raditi kod dilera i pre nego što preuzmem auto. Nekako se nadam da će taj deo oko rastavljanja auta bolje odraditi u Škoda servisu nego u Zederu.

Van mreže djordjebg

« Odgovor #4 poslato: 28. Feb, 2014. 12:48 »
AC se ne bavi ugradnjom Zedera, njima ili dodju majstori za ugradnju ili sami teraju automobil na neku od lokacija gde ste isti ugradjuje.
Da sam na tvom mestu mnogo vise bi me plasila ugranja alarma, ili naknadna ugranja parking senzora recimo, to su dosta komplikovanije operacije gde mogu nastati problemi. Procitaj iskustvo forumasa Iggy-a na tu temu, jer je u pitanju O3 i njegovo iskustvo sa AC.

Van mreže Vlajko

« Odgovor #5 poslato: 28. Feb, 2014. 15:25 »
Ako se odlučim za Zeder, sigurno ću ga i ja raditi kod dilera i pre nego što preuzmem auto. Nekako se nadam da će taj deo oko rastavljanja auta bolje odraditi u Škoda servisu nego u Zederu.
Jel i ti cekas oktaviu? Kad treba da ti stigne?

Sent from my iPhone  
« Poslednja izmena: 28. Feb, 2014. 18:42 pedja »

« Odgovor #6 poslato: 01. Mar, 2014. 09:27 »
Planiram da je naručim u vreme sajma u BG.

@djordjebg
Znam da se auto kuće ne bave ugradnjom Zedera, i znam da majstori iz Zedera dolaze u salone na ugradnju. Pretpostavio sam da majstori iz auto kuće, tj ovlašćenog Škoda servisa rastavljaju auto, što je verovatno bolje nego da ga rastavlja i sastavlja majstor iz Zedera. Parking senzori dolaze sa opremom koju planiram da uzmem, a da li možeš da mi kažeš zašto misliš da je ugradnja alarma komplikovanija?

Uopšte se ne razumem u ovu problematiku pa mi je svako islustvo jako važno.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #7 poslato: 01. Mar, 2014. 11:24 »
AC se ne bavi ugradnjom Zedera, njima ili dodju majstori za ugradnju ili sami teraju automobil na neku od lokacija gde ste isti ugradjuje.
Znam da se auto kuće ne bave ugradnjom Zedera, i znam da majstori iz Zedera dolaze u salone na ugradnju.
Ово је можда случај конкретно са АЧ, али не важи за све сервисе. Јуче сам присуствовао уградњи Зедера у Октавију А7 у Алпросу. Као што неко раније рече то је рутински захват, немој да се плашиш да ће ти нешто оштетити. Оно што је специфично су следеће ствари: конкретан аутомобил који сам пратио је стигао из Њемачке и пун је опреме, да не набрајам, али стварно има све живо. Ту се јавио мали проблемчић јер је имао ваздушни јастук за кољена па је у Шкодином сервису фалила посебна брава и неки алат да би се монтирао, те смо заједно прешли у радионицу Зедера гдје је, напомињем, мајстор из Шкоде уграђивао уз асистенцију људи из Зедера.

Оно што је такође специфично по питању А7: обзиром да је нов модел још увијек немају начин да спријече паљење аутомобила, те се исти може стартовати и покренути са закључаним Зедером па треба водити рачуна о томе. Наравно, волан не може да се окреће... Осим тога, Зедер може да се закључа само у једном положају, и то док су точкови исправљени, тако да не важи онај савјет као за остале да се точкови окрену максимално у страну, према препреци, да се спријечи потенцијално шлепање. Брава се налази врло близу возача, на самом стубу волана те пластике и остало у "доњој зони" нису диране (потрудићу се да обезбиједим фотографију у току дана).

Даље, након враћања свега у првобитно стање на конкретном аутомобилу се упалила лампица за air bag, те смо се вратили у Шкодин сервис гдје је момак рутински рестартовао грешку, утврдио да је све исправно, провјерио још 3-4 пута и то је то.

Следећа ствар - најновију А7 може да очита само једна врста дијагностике, коју су и они у сервису добили прије нешто мало мање од годину дана. Оно што ме највише изненадило - оригинални VCDS са најновијим ажурирањем на верзију 12.12.2 (који они у сервису такође посједују) не може да препозна ово возило! :) То ће се вјероватно ријешити неком следећом верзијом ажурирања. То је та чувена електроника, које је нова Октавија пуна (овај модел који смо довезли посебно).

Оно што је такође занимљиво, сазнао сам да је безбиједност много унапријеђена (писао је Пеђа о томе раније у теми о вијестима, новостима), те је могућност крађе сведена на минимум. Осим тога, сваки витални дио је заштићен и електронски повезан за конкретно возило, по броју шасије, те је тако немогуће рецимо донијети полован дио (читај украден) и уградити у другу Октавију, ни један модул не може да се кодира за дато возило без асистенције фабрике, тј њиховог сервера који је повезан и са Интерполом па сваки нелегални покушај кодирања, копирања или "лупања" кодова који изазива сумњу може да доведе до посјете C:-) сервису у ком се такво кодирање покушава :)
Звучи мало као научна фантастика, али изгледа да је могуће...ипак је то Шкода ;)

« Odgovor #8 poslato: 01. Mar, 2014. 11:54 »
Hvala za konkretan odgovo iz ličnog isustva! Nekoliko sličica bi mi veoma značilo. Hvala u napred.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #9 poslato: 01. Mar, 2014. 12:21 »
Nekako se nadam da će taj deo oko rastavljanja auta bolje odraditi u Škoda servisu nego u Zederu.
Verujem da majstori u ovlaštenom dobro znaju da rastave novu Škodu, ali sam 99% siguran da će iskusni majstori iz Zedera to moći žmurećki i brže da urade iz prostog razloga - to rade svaki dan. Jeste greota rastavljati nov i tek plaćen auto ali, kao što ti neko reče, radili su oni mnogo skuplje i komplikovanije modele od Škode.
  • Vozi: Yeti

Van mreže djordjebg

« Odgovor #10 poslato: 01. Mar, 2014. 13:21 »
Vidi posao ugradnje alarma traje sigurno 3-4 sata, ugradnja Zedera 45min. Verujem da sam ti time dovoljno rekao. Pride se skida znacajno vise oplata i stvari koje generalno mogu praviti probleme ako se ne vrate kako treba.
Kod Zedera se skinuti volan, oplatu oko stuba volana, i donju plastiku koja je locirana iznad nogu. Tu plastiku nikada neces gledati i i veoma brzo ces je i ostetiti i isprljati nogama i nece ti nimalo zanimati za 6 meseci od danas.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #11 poslato: 10. Mar, 2014. 17:18 »
Брава се налази врло близу возача, на самом стубу волана те пластике и остало у "доњој зони" нису диране (потрудићу се да обезбиједим фотографију у току дана).
Hvala za konkretan odgovo iz ličnog isustva! Nekoliko sličica bi mi veoma značilo. Hvala u napred.

« Odgovor #12 poslato: 10. Mar, 2014. 18:38 »
Ako si u prilici, da li može i još koja slika ispod te poprečne plastike ispod volana, negde u visini onog osvetljenja kod papučica? Jedan član sa foruma mi je poslao njegove slike i sve izgleda dosta drugačije....

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #13 poslato: 10. Mar, 2014. 18:50 »
Бих врло радо али аутомобил није мој, а не могу сад баш да цимам човјека који се не бави таквим стварима да поново слика шта и како...једва сам га угањао и за ово, опрости.
Лично мислим да је то што је "другачије" последица ваздушног јастука за кољена. На овом возилу он постоји, и није могао да се помјера и чачка, наравно, па је то ријешено на овај начин. Код мене на Фабији је такође постављена брава испод те попречне пластике (као и на већини модела из VAG-а које сам видио), али овдје није и због тога сам у ранијим постовима и нагласио да ништа од тога није чачкано нити прекрајано (има и цитирано у прошлом посту са сликама). Ако није проблем, и ако власник тог возила дозвољава објави овдје те фотографије да видимо и ми остали како изгледа то друго рјешење за О3, а некоме ће можда и користити.

« Odgovor #14 poslato: 10. Mar, 2014. 19:08 »
Hvala puno i na slikama i na odgovorima! Za slika ću pitati pa će ih neko od nas okačiti ako se vlasnik složi. Pozdrav i hvala.