Autor Tema: Problem sa paljenjem po toplom vremenu  (Pročitano 2337 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže 0p3rat0rZapočeo temu

Problem sa paljenjem po toplom vremenu
« poslato: 15. Mar, 2014. 17:29 »
Zdravo svima,evo opet mene i novih belaja sa fabijom :D nakon sto sam prije par mjeseci uzeo nov akumulator sve je bilo uredno do prije par dana kad sam primijetio sledeci problem,ujutro zna bit -1,2 auto normala pali,palio je i na vecim minusima nikakvih problema nije bilo e sad preko dana kad ga ne vozim i kasnije kad pokusam upaliti u toku dana kad auto stoji javlja se problem...nece da upali od prvi puta,pocne da vergla i onda upali nakon nekoliko sekundi verglanja....jel neko imao slicnih problema i zna u cemu je problem? malo sam citao po forumu kazu da bi mogao da bude neki senzor temperature,nisam bas neki strucnjak za to pa vas molim ako neko zna sta bi moglo da bude da pise :)
 hvala  :-\
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI,2002 godiste

Van mreže vule035

Odg: Problem sa paljenjem po toplom vremenu
« Odgovor #1 poslato: 15. Mar, 2014. 18:38 »
Nisam ni ja neki stručnjak ali ovo što ti ispričam možda ti pomogne  :D Ja sam sa mojom Fabijom isto imao problem da ponekad moram da verglam i 5-6 sekunde i to iz par pokušaja da bih je upalio. Onda kad bih krenuo njom ona ne bi imala snagu, trokirala bi i skoro da ne bi reagovala na gas. Takođe sam imao problem sa podizanjem temperature i onom kazaljkom temperature koja je non stop igrala na istrument tabli ili se zakucavala skroz levo na nulu. Kad sam radio mali servis ispričao sam to liku koji je tamo glavni i na kraju pored malog servisa promenio je termostat, zatim senzor temperature što se nalazi na termostatu i biksne na anlaseru. Od tad evo već 6-7 meseci Fabija pali bez problema, nema nikakvih problema sa trokiranjem ili da ne prima gas. Jedino mi je ostalo da promenim proklete lambda sonde koje daju neke pogrešne vrednosti ali to planiram tamo na jesen kad odvojim pare za to. E sad šta je mene zezalo od ove tri stvari koje sam promenio ne znam ni ja sam  ;)
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI 50kW 2002. god.

« Odgovor #2 poslato: 16. Mar, 2014. 13:32 »
Krenut ću od ovog ,hvala ti na brzom odgovoru

« Odgovor #3 poslato: 18. Mar, 2014. 08:55 »
Провери да ли су ти све свећице исправне.

Van mreže tasa

« Odgovor #4 poslato: 20. Mar, 2014. 19:56 »
Tesko da su svecice, vozi dizela. ;)
proveri senzore, i pogledaj da ti bosh pumpa ne curi  :-X
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

« Odgovor #5 poslato: 20. Mar, 2014. 21:43 »
ma valja mi pregledat da se ispita u cemu je problem,evo sad u ovih 2,3  dana pali uredno nema nikakvih problema...od onog dana kad sam pisao na forumu i sledeceg dana je tesko upalio ono ostalo sve normala,al cekam da soldi legnu na racun pa da se moze na servis vuc ,bez tog nista...  ;D