Autor Tema: Škoda forum na "BG Car Show 2014"  (Pročitano 822 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

Škoda forum na "BG Car Show 2014"
« poslato: 18. Mar, 2014. 23:15 »
Kako je i najavljeno ovde,
http://forum.skodaforum.rs/susreti-clanova/skup-bg-car-show-16-03-2014/
skup članova Škoda foruma održan je na manifestaciji BG Car Show, na beogradskom Sajmu, 16.03.2014. Ovo je kratak izveštaj kako je sve prošlo.

Ovaj sajam automobila je bio za članove Škoda foruma idealna i logična prilika da se skupimo i na jednom mestu pogledamo šta to trenutno nudi Škoda, naša omiljena auto marka.  U Beogradu, ovakva prilika je jednom godišnje, pa se nije smela propustiti. Nedelja, 10:00 prepodne, MAKS i ja prvi stižemo, a u roku od pola sata i ostali. KaSSaD je stigao zadnji jer bio zadržan na rampi ali se čekala i njegova plava RS Octavia kako bi svi forumaši seli (3 Octavia-e) u auto i ušli u krug sajma. Ušli smo odmah u veliku halu br. 1, a od ulaza levo (kao i prošle godine) pored VW bio je štand omiljene nam marke - Škoda.

Samo trenutak "nepažnje" je bio dovoljan i već nismo svi bili na okupu jer su svi pohrlili da vide neki od automobila. Iako je bilo 10:30 prepodne, gužva na škodinom izložbenom prostoru je bila već neočekivano velika, ali recimo - podnošljiva. G-din Cincar iz marketinga Autočačka nas je odmah uočio i poželeo nam dobrodošlicu. Lep gest. Sledeći potez je bilo slikanje, grupno, za uspomenu i za Škoda forum. (ja nisam slikao, pa molim one koji imaju još neku fotku da je pošalju na skoda@skodaforum.rs). Članu MAKS je uručen Škoda duks koji je bio jedna od nagrada sa nedavno završene nagradne igre Škoda foruma.
http://forum.skodaforum.rs/uputstva-pravila-novosti/nagradna-igra-!/

Na štandu Škode bilo je izloženo: CitiGo, Fabia, Rapid, Rapid Spaceback, Octavia, Octavia combi RS, Yeti i Superb. Skoro svi automobili bili su sa dosta dodatne opreme, međutim malo je bilo čudno i primećeno od članova foruma, da Spaceback, koji je bio premijera nije imao neke lepše (alu) felne. Auto je inače sjajan, kompaktan, i čuo sam komentare nekih članova da bi upravo taj model rado posedovali i vozili. Još jedna, uslovno rečeno, premijera bio je novi Yeti, u 4x4 izvedbi, za koga važe oprečna mišljenja po pitanju novog izgleda. Neki su oduševljeni fejsliftom a neki ipak smatraju da su okrugle maglovke morale da ostanu i da su one zaštitini znak ovog modela. Novi i osveženi Superb izgleda zaista moćno, u crnoj boji, sa punim kožnim paketom unutra, mesta na pretek... Promena zadnje i prednje svetlosne grupe je po meni pun pogodak. Zaista ne znam kako je VW ovo odobrio. :-)

Na redu je bila akcija - 5 forumaša ulaze u CitiGo!

Kada se pogleda spolja - mali je, kada se otvore vrata - nema puno mesta, međutim, ja sam krenuo i ušao prvi, seo, smestio se dok su drugi u neverici govorili - nema šanse petoro! Ulazi zatim u dulefontana (ko ga zna, poznato mu je koliki je čovek) i smestio se do mene. Mesta na zadnjoj klupi skoro da nije ostalo, kolena su nam već bila na prednjim naslonima a znali smo - još jedan mora da uđe pozadi! Malo smo se "ukosili u sardina položaj", i onda je krenuo i vlada320 koji je umalo zapeo na pola puta. Momcilo82 mu je pomogao i jedva vratio suvozačevo sedište u svoj položaj. Vazduha je već nestajalo iako su sva vrata bila otvorena. Da, nisam napomenuo ovo je CitiGo sa troje vrata! Spuštanje i vraćanje prednjih sedišta na svoja mesta nije bilo moguće lako izvesti, kolena su "smetala" a mi pozadi smo se morali pomiriti sa činjenicom da će ovo ipak kratko trajati. Nekako, čudom, i prednja sedišta su vraćena na  svoja mesta, teže nego što inače idu, i mala zamerka: ne vraćaju se sama? (a i kako da se vrate :-)) Uglavnom, KaSSaD i momcilo82 seli su napred, zatvorili vrata i test je - završen. Pet ljudi ipak može da stane u CitiGo, tako da oni koji u to ne veruju imaju dokaz, sve je snimljeno. :-) Dok sedim na zadnjoj klupi, sa leve strane primećujem jednog od domaćina sa štanda Škode koji verovatno u neverici pokušava da shvati - šta mi to radimo?! :-) Realno, mali je to auto za 5 odraslih osoba, ali - može da posluži za neku (vrlo) kratku relaciju. Dvoje odraslih napred i deca pozadi, e to je već primerenije ovom škodinom mališanu.
Zix je sve ovo odlično ispratio i snimio, snimak je postavljen na forumski Youtube kanal.

https://www.youtube.com/watch?v=fSy17h2eZEo

Po izlasku iz auta, mi i ostali članovi Škoda foruma bili smo gosti u Škoda caffe-u, dobili najnoviji Škoda Magazin, i malo predahnuli. Predstavniku marketinga smo moderatori i ja uručili simbolično jedan okvir za tablice "skodaforum.rs", jer za sada, samo to imamo. :-)

Da malo skratim, poseta Škodi na BG Car Show bila je vrlo lepa akcija, verujem da su svi zadovoljni, a našim domaćinima smo beskrajno zahvalni. Sve ovo trajalo je malo više od sat vremena, nakon čega smo se pozdravili do nekog sledećeg viđanja. I još nešto, kako da prođe ovaj report a da ne spomenem devojke sa štanda, popularne promoterke?! Za njih čista petica! Pogotvo za devojku pored Superba koja nam je "objasnila" kako se otvaraju 5. vrata. :-) sram nas bilo, mi nismo znali.

Treba reći da je ulaznice za sve članove Škoda foruma obezbedio Autočačak PJ NBGD.
Drago nam je što je marketing zastupnika Škoda za Srbiju prepoznao Škoda forum kao nezavisnu grupaciju ljudi čija je sfera interesovanja takođe Škoda. Kako mi je rečeno u kratkim kontaktima, drago im je što ovako nešto postoji jer svakako je svima u cilju da brend Škoda bude promovisan što više i na pravi način. Nadam se da je to dobra osnova i za buduću saradnju.

Evo i slika koje su snimili forumaši:

https://www.youtube.com/watch?v=hyjs4K7u7po

Ranije spomenuto iznenađenje koje sam napisao da nas čeka na Sajmu, nažalost nije bilo tamo, međutim stiglo je u BG i ovih dana ću ga preuzeti. Nadam se do sledećeg redovnog mesečnog skupa u BG (svake prve nedelje u mesecu), koji je kod Arene, 06.04.2014. Dobrodošli!

Kratka ANKETA o poseti štandu Škode, popunite: https://docs.google.com/forms/d/1DMT5tpWeHW3xjGnykuytqbHqUvIBYZv0SjmQVuyuLCQ/viewform

Škoda forum tim.
« Poslednja izmena: 19. Mar, 2014. 09:51 pedja »
  • Vozi: Yeti

Van mreže beodex67

Odg: Škoda forum na "BG Car Show 2014"
« Odgovor #1 poslato: 20. Mar, 2014. 21:44 »
Sve pohvale za izveštaj sa sajma (čitao sam ga u jednom dahu) i naravno video izveštaje. Drago mi je da je bilo lepo druženje. Očekivao sam da će Bugarin biti treći dobrovoljac na zadnjoj klupi Citygo-a.  ;) Koliko sam shvatio, zastava Škode nije stigla na sajam
  • Vozi: Felicia 1.3 GLX 1997. god.

« Odgovor #2 poslato: 21. Mar, 2014. 12:58 »
Da, bilo je iznad očekivanja! Bugarin je za to vreme pravio fotke, što je bio mudriji potez :-)
Zastava Škode je od danas u gepeku moje O2, biće prezentovana na sledećem Škoda skupu, 06.04.2014.
Hvala za: Marija, Dušan, Aleksandra, iz AutoČačak-a.

Fotke su uradili: dulefontana, fabian, dusko zemun, zix, bugarin...
Evo još nekih fotki sa skupa:

EDIT: Google album: https://goo.gl/photos/ipuZ1odv4RiWPYzb8
« Poslednja izmena: 10. Apr, 2016. 00:59 Karlheinz »

Na mreži hakkler

« Odgovor #3 poslato: 21. Mar, 2014. 23:44 »
pohvale za video..tj za izbor glazbe ko got da je radio.

Na drugom videu odlično mi drmaju sluške ali fali fade out..(na kraju pjesme)  ;D

vidim..vesela ekipa..odlična zajebancija.  :)

čudi me da kolega Filip nije več spomenuo da mu je visina taman kad je pet ljudi unutra 

On topic..kakav je to bijeli rapid? elegance? plastik fantastik?

jest primjetili da im se drugo svjetlo/za čitanje za putnike na zadnjoj klupi ne pali kad otvorite vrata..može samo ručno

Van mreže Filip

« Odgovor #4 poslato: 23. Mar, 2014. 19:40 »
Pozdrav svima, evo i ja da se oglasim posle posete sajmu.

Pre svega bih želeo da se zahvalim Peđi na dve karte koje mi je sačuvao i poklonio.

Hakkler, visina napunjenog Citigo-a je taman, ali samo pozadi.  :P

Beli Rapid je Elegance i primetno bolji od Spejsbeka koji je bio u Ambiente paketu, ali BEZ felni, što je po meni nedopustivo za sajam.

Inače je Rapid lošiji od Oktavije po plastikama, a Oktavija Elegans je po materijalima lošija od Golfa Trendline i tako... ali cena je cena. Inače većina proizvođača nudi kvalitetnije materijale od Škode...

Evo slika sa sajma od susreta dva člana, vnov i ja:

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže vnov

« Odgovor #5 poslato: 23. Mar, 2014. 20:04 »
I ja da se zahvalim Pedji na kartama :)
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

Van mreže nikolaj

« Odgovor #6 poslato: 23. Mar, 2014. 21:16 »
Posle jučerašnje posete Bg Car sajmu, evo da se i ja u svoje i u ime kolege Zak-Zaka zahvalim na ulaznicama Auto Čačku i naravno Peđi, koji je sve inicirao.

U principu se slažem sa dosadašnjim napisanim komentarima i utiscima. Ono što može biti interesantno budućim vlasnicima Yetia FL sa motorom 1.2 TSI, je to da je on sad malo modifikovan i sa zupčastim kaišem umesto lanca ( kao kod Golfa VII ). Izvor informacije je menadžer AČ Krnjača V.N.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže ljusasd

« Odgovor #7 poslato: 24. Mar, 2014. 19:56 »
Evo nešto mojih slika nakon koje sam uspeo da slikam nakom rastanka sa forumašima na Škodinom štandu.

Da opet napomenem drago mi je da sam Vas upoznao i nadam se daljem druženju!!
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

« Odgovor #8 poslato: 26. Mar, 2014. 10:14 »
Super kratka anketa u vezi naše Škode na BG Car Show, je ovde:
https://docs.google.com/forms/d/1DMT5tpWeHW3xjGnykuytqbHqUvIBYZv0SjmQVuyuLCQ/viewform
i ako neko želi da je popuni, može to još danas/sutra da uradi.
Rezultati će biti ovde, u petak najverovatnije.

Van mreže djordje48

« Odgovor #9 poslato: 26. Mar, 2014. 16:34 »
Zao mi je sto sa celom grupom nisam mogao otici na sajam. Sto se skode tice na mene su utisak ostavili oktavija rs i superb (prvenstveno rs zbog bele boje). Nazalost sistem farova kao na fabiji i rumsteru pre FL ima samo oktavija rs. Nemaju cak ni superb ni FL jeti sto me strasno razocaralo. I na kraju skodine devojke... ::) ::)

« Odgovor #10 poslato: 29. Mar, 2014. 10:00 »
Rezultati ankete, 24 odgovora:

moguće ocene (loše, dobro, vrlo dobro, odlično)

1. Utisak o štandu i rasporedu vozila: vrlo dobro 61%, odlično 22%...
2. Obučenost osoblja na štandu: vrlo dobro 43%, dobro 39%...
3. Ljubaznost osoblja na štandu: odlično 61%, vrlo dobro 26%...

4. Najlepša Škoda na štandu - spolja:

- O3 combi RS 43%
- Superb 22%
- Yeti 17%
- Rapid Spaceback 9%
- Rapid limo 4%
- Fabia 4%
- ostali (O3 limo, CitiGo) 0%

5. Najlepša Škoda na štandu – unutra/kabina:

- O3 combi RS 36%
- Superb 32%
- Yeti 14%
- O3 limo 9%
- Rapid limo 5%
- Fabia 5%
- ostali (Rapid Spaceback, CitiGo) 0%

6. Kakve su cene auta, da li ste zadovoljni:

- primerene 48%
- nije jeftino 22%
- nije skupo 22%
- skupo 4%
- jeftino 4%

7. Koju Škodu sa Štanda biste kupili i SA KOJIM MOTOROM

- O3 combi RS - (4xtdi, 2xtsi, 1x?)
- Yeti (3x2.0tdi, 2x1.4tsi)
- Rapid+Spaceback (4x1.2tsi, 1x1.6tdi, 1x?)
- O3 limo (1x2.0tdi, 1x1.4tsi, 2x1.6tdi)
- ostali po 1-2 (CitiGo, Fabia RS...) ili nijedan (Superb)

8. Zamerka na eksterijer/enterijer neke Škode

- 7x ništa
- ostalo (Rapid spaceback - felne, bez aluminijuma je bas neugledan, fabia, spaceback u activ opremi nije za sajam, kao ni Fabija, sve u crnoj boji enterijera, boja kao pomorandžina kora, Jeftina plastika svi sem najjacih paketa, felne na rapidu spaceback, predlažem na svim vozilima kao standard maglenke, lajsne na vratima, migavce u retrovizorima, grejane retrovizore, mogli bi za iste pare da ugrađuju kvalitetniju plastiku, Na vratima može malo tekstila, citigo, pri vracanju sedista iz preklopljenog polozaja ne vraca se u poziciju u kojoj je bilo, kosine oko zadnje reg.tablice na oktaviji, Ružne ratkapne na Rapidu spacebek, Rapid Ambiente je užasan sa materijalima unutra, Spejsbek je morao da ima felne, sve Škode su previsoke...)

9. Najzgodnija ILI najlepša promoterka

- Yeti 22%
- neka druga 22%
- O3 limo 17%
- Fabia 13%
- Rapid Spaceback 9%
- Superb 9%
- CitiGo 4%
- Rapid limo 4%
- O3 combi RS 0%

Van mreže dulefontana

« Odgovor #11 poslato: 09. Apr, 2014. 10:42 »
Evo jos jedne slike:

Van mreže bugarin

« Odgovor #12 poslato: 12. Apr, 2014. 22:13 »
evo jos jedne. dugo smo je cekali i trazili :)

• Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #13 poslato: 12. Apr, 2014. 23:24 »
Da, te dve sam tražio ali evo ih tek sada, slika sa Dušanom iz AČ i slika nas pre ulaska u halu, a tu je i RS od kolege kassada.