Autor Tema: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke  (Pročitano 110686 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži zare

Odg: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke
« Odgovor #180 poslato: 29. Mar, 2015. 13:39 »
Sve zavisi koliko ti stvarno treba navigacija. Ako je to cesto onda ce ti to reci neko iskusniji ko ima iskustva sa fabrickim navigacijama. Ako ti treba povremeno ja bih pre kupio klasicnu navigaciju (ili tablet pa instalirao IGO) a za ostatak para otisao na letovanje :)

Van mreže Filip

« Odgovor #181 poslato: 29. Mar, 2015. 14:46 »
nisi rekao koji motor hoćeš da pazariš :)

ambition je sasvim dovoljan!

zadnje senzore i tempomat lako ugradiš kasnije, za ksenone to već nije slučaj... proceni, ako dosta voziš noću to ima smisla

obe navigacije su preskupe!

najbolje kupi neku posebno ako puno putuješ pa ti baš treba

od dodatne opreme... opet stvar želja i mogućnosti, svakako metalik boja :B=) a ostalo vidi, pitaj konkretno... i ne zaleći se s kupovinom ;)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži varicakZapočeo temu

« Odgovor #182 poslato: 29. Mar, 2015. 15:02 »
Subjektivan osećaj u Ambition i Elegance, po meni ne može da se poredi i Elegance vredi svaki EUR, to je bar moje mišljenje. Iz mog jednogodišnjeg iskustva, ako si u mogućnosti doplati grejanu posudu za tečnost za stakla i grejanje šroferke, mnogo pomaže. Ja sam uzeo onu gumenu pokrivku gepeka i ne razmišljam. Metalik boju i Bolero sigurno možeš da se iscenkaš. Pokušaj da dobiješ povoljnije zimske gume i čelične felne. Ovo sve što pišem je iz mog ličnog iskustva. Ne mora da znači da je to i tebi prioritet. Ja bih navigaciju batalio. Sada svaki iole bolji telefon može da ti posluži za muvanje po gradu, a za duži put GPS uređaj.

Van mreže makarije

« Odgovor #183 poslato: 29. Mar, 2015. 17:49 »
Motor 1.6 TDI. Do sada sam vozio benzince, i jos uvek vozim Megan 2 1.6, ubi me tromost :) Motor je fantastican, ali trom :) a i ume da ''povuče gorivo''... Pa sam rešio na malo ekonomičnosti da pređem, znači em manja potrošnja em laksa voznja (dizel motor)..

Naravno zelja je bio 2.0, ali onda vođen i novčanikom i daljim ''troškovima'' (registracija i za nijansu veća potrošnja), odlucio sam da bude 1.6... Iskreno, zeleo sam golfa, ali i sam klot golf košta previše, a kamoli sa boljom opremom.

Iskreno, kad kupim nov auto, ne bi nista dograđivao na njemu... bolje sad da doplatim... i na svom autu sam svasta ugrađivao (farovi sa led svetlima, xenoni, parking senzori) i ni sa jednim nisam bio 100% zadovoljno (bilo sa strane montaže ili sa strane funkcionisanja). Zato kažem, ako uzmem Ambition MORAM doplatiti zadnje senzore i tempomat (to mi je must have), pa onda fabrički xenon (uvek sam ga zeleo), onda sam po cifri već kod Elegance.

Što se tiče navigacije, iskreno, nije da putujem nešto puno, ali mi je muka od stavljanja i skidanja navigacije.Ovako bi stalno bila 'tu'. Ne znam nisam pametan :)

Šta mislite, da li ima smisla da pozovem i pitam sve ostale dilere u Srbiji koju cenu bi mi ponudili za to vozilo sa svom dodatnom opremom koju bi hteo? Pa ko ponudi najbolje... :)

Bio sam do salona u Novom Sadu i onako, čovek ladan ko spricer, reče mi, ne mogu postici koliko je interesovanje za Oktaviju, pa i nije voljan (neće) za koriguje cenu, a plaćam u gotovini! Posle razmisljam, jbt, ko je ovde lud...

Van mreže nebojsar

« Odgovor #184 poslato: 29. Mar, 2015. 18:20 »
Evo ti moj utisak, ja imam superba 2012 i imam Columbus koji ima navigaciju. Pre superba sam koristio prestigio navigaciju koja ima mape cele evrope. Columbus a mislim i sve fabricke skode imaju mapu samo polovine evrope - istok i zapad. Ti ces fabricki dobiti istok, dakle zapad moras da doplatis/dokupis. To je glupost nevidjena jer ti navigacija onda radi samo pola posla (nema francuske, nemacke, svajcarske itd). Iskreno prestigio koji imam  je mnogo precizniji i sa boljim mapama, boljim grafickim obelezavanjem za iskljucivanje sa auto puta... Kod fabricke navigacije ti je update mapa nocna mora jer treba 32 gb podataka preko sd kartice da skines pa prebacis na auto. Dakle iz licnog iskustva nedovoljno od strane fabricke navigacije, bar za moje potrebe jer bar jednom ili dva puta mesecno putujem preko i bitna mi je prilicno precizna navigacija.

Sto se tice Skodinih dilera i njihovog ponasanja, ponasaju se zaista kao da su nekoga "uhvatili za nesto" , razumes me. To je brend koji se prodaje sam od sebe pa im se moze. Morao sam da ostanem zbog kompanijskih pravila na tom brendu inace zbog stava i poslovne politike bih vec uveliko presao na nesto drugo.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže makarije

« Odgovor #185 poslato: 29. Mar, 2015. 19:47 »
^^

Ne znam, nisam pametan... znam da su skupe navigacije ovako... ali... sacekacu da se javi neko sa Amundsen-om...

Gledam sad dodatnu opremu, ako neko može da mi rastumači sta je ova oprema?

Fleet paket
Driving mode selection
Sunset
Simply clever ( dvostrana pokrivka poda prtljažnika )
Driver activity assistant
Paket za loše puteve
Dvostrana pokrivka poda prtljažnika
Sport paket Dynamic
Podna zaštita karoserije
Odeljak za odlaganje u prtljažniku

Za nesto pretpostavljam sta je...a za nesto nemam pojma.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #186 poslato: 29. Mar, 2015. 20:18 »
Columbus ti je isto sto Amundsen samo sto ima veci displej i jos par funkcija (hdd i dvd reprodukciju)
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #187 poslato: 29. Mar, 2015. 21:32 »
Imas sajamski popust superb 2.0tdi 140ks ambition za 20000e stari model.Sigurno bolja investicija od oktavije elegans koja ce te izaci blizu te sume.
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

Van mreže adamGT

« Odgovor #188 poslato: 29. Mar, 2015. 21:36 »
Navedi po cemu je taj Suberb bolja investicija od Octavije?

Van mreže makarije

« Odgovor #189 poslato: 29. Mar, 2015. 21:45 »
Superb mi ne igra, jer je prevelik za grad...i Oktavija mi je na granici prihvatljivosti...

Van mreže Filip

« Odgovor #190 poslato: 29. Mar, 2015. 23:34 »
Navedi po cemu je taj Suberb bolja investicija od Octavije?

pa kako nije, Octavia Elegance je oko 18, a Superb 20, on je viša klasa, plus ima bolju opremu, 2.0 motor, menjač sa šest brzina i multi-link nazad

makarije, nazidaćeš cenu samo tako, najviše se isplati ambiente sa metalikom, naknadno parking senzori koji rade preko blue tootha, nema kupusanja auta, a ručica tempomata je plug&play

mada razmisli i o 1.2 tsi sa 77 kW, on je ispod 15 hiljada, jeftina registracija, niska potrošnja, a ide bolje od 1.6 dizela, ima i šestu brzinu... sve zavisi koju km godišnje praviš, do nekih 15ak hiljada danas nema računa za dizelom, još si ti u NS, sve ravno

Van mreže makarije

« Odgovor #191 poslato: 30. Mar, 2015. 11:12 »
Joooj, ne znam ni sam... Ovako nekako sam se vodio za kupovinu:

Razmišljao sam i o polovnim automobilima, ali niko (il retko ko) prodaje dobar,a ''skoro'' nov auto.. a sama pouzdanost auta mi je najbitnija... ne želim vise da strepim kad odem na more il negde u inostranstvo da li ću se vratiti kako sam i otišao i tome slično...

Pošto ne menjam automobile na 2,3,4 godine, zato sam se odlučio za nov auto koji planiram voziti minimum 5, a sigurno i mnogo više godina... a kad već kupujem nov auto, zelim da ima i izvesnu opremu /klot varijanta mi nije opcija/... Naravno, želja mi je vRS, ali ta želja će ostati za neka bolje vremena.

Isto tako znam da za 15.000-20.000 € može da se kupi i polovni Audi, BMW, Mečku i sl., ali to ne želim, jer se prostirem koliko sam dugačak, svoj auto održavam kako dolikuje i velika sam picajzla. Sve mora da bude po konac i ne mogu da održavam svoj auto kod ''Pere u radionici"...

A večita dilema Dizel Vs Benzin... rasprava može u nedogled da ide... Nikad nisam imao dizela, samo atmo benzince... znam sa kojom se lakocom vozi dizel, obrtni moment, potrosnja,...  a istini za volju, ne prelazim puno max 15.000 godisnje, ali to i više zbog razloga potrošnje sadasnjeg motora, koji u gradu troši do 10, a ume i preko... pa ga u 80-90% vozim samo na otvorenom...

Van mreže Filip

« Odgovor #192 poslato: 30. Mar, 2015. 11:23 »
moderni tsi se vozi kao dizeli, a veliki obrtni je raspoloživ u širokom opsegu obrtaja jer je turbo... najbolje idi na test vožnju i probaj ga, ima i kolega na forumu s tim motorom, varicak konkretno, mislim da su vlasnici u O3 s njim vrlo zadovoljni, tih je, lepo ide, umereno troši, a za NS i vožnju na otvorenom putu s tom godišnjem km ti dizel nije neophodan

Na mreži varicakZapočeo temu

« Odgovor #193 poslato: 30. Mar, 2015. 12:15 »
Mislim da bi pre svega trebalo da se odlučiš koliko novce želiš da daš. Od 15-20k je velika razlika. Tu se može svašta iskombinovati.... motori 1.2 i 1.4 tsi (18,5k € oko 20 sa DSG), dizel 1.6 možda i DSG, oprema, .... Sačekaj malo da prođe gužva oko sajma i lepo idi do BG-a na NBG do uvoznika pa pogledaj konkretne automobile. Imaš spisak dilera (u BG ih ima bar 5-6, pogledaj ko šta nudi za test...) Uz sve ovo računaj da ti je metalik boja i Bolero uvek gratis, znači nekih 700-800€ u opremi. Najveći popust možeš da dobiješ kod uvoznika, jer on i ima najviše mesta za popust.

1.2tsi je benzinska paralela 1.6tdi motoru. Oba su po 105 KS. Razlike u ceni auta, ceni goriva i mala godišnja kilometraža su u tvom slučaju na strani TSI motora. To kako se vozi, ne vredi da prepričavam, moraš da probaš. Ako nema za test Oct (a koliko znam nema) sa tim motorom probaj Golfa, Leona ili A3 (pazi samo da je jači od 105, a ne 86 KS). Kod dizela imaš i zezanje sa PDF (ili kako se već zove) filterom.
« Poslednja izmena: 30. Mar, 2015. 12:23 varicak »

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #194 poslato: 30. Mar, 2015. 12:36 »
Moj je 1,2tsi 105ks motor vuce auto bez ikakvih problema.Jedino moje misljenje da ce benzinac vise izgubiti na vrednosti od dizela posle par godina.
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd