Autor Tema: saobracajni prekrshaji  (Pročitano 13945 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže krcaerdoglijaZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
saobracajni prekrshaji
« poslato: 23. Mar, 2014. 21:06 »
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
Odg: saobracajni prekrshaji
« Odgovor #1 poslato: 23. Mar, 2014. 21:11 »
Brate slatki i mili... Pa tu neki ni nemaju smisla. Ovo je katastrofa. Ne znam dal da placem ili da se smejem sto sam rodjen u ovoj drzavi....

• Laurin&Klement
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #2 poslato: 23. Mar, 2014. 21:18 »
jbg,nismo mi krivi gde smo se rodili!!!STRASHNO   :o  :o  :o,ali najjaca je kazna ako ne zaklucash auto!!!

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 23. Mar, 2014. 21:36 »
Pa to je ono verovatno ako ti ga ukradu pa nije zakljucan. ali meni je najace duga i kratka i obrnuto. ok za duga u naseljenom mestu i za mimoilazenje pa ne ugasis. i sl. al ja ne znam da negde postoji obaveza koriscenje dugih posto pisu obrnuto. ?  :o

Van mreže Neba

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #4 poslato: 24. Mar, 2014. 01:06 »
"Kaznu od čak 50 000dinara možete dobiti ukoliko u trenutku policijske kontrole u automobilu nemate obrazac Evropskog izveštaja ili ako nemate polisu osiguranja. "
Ja nemam obrazac za evropski izvestaj, 50 000 jbte!!!
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 24. Mar, 2014. 03:54 »
A mislim da su ti osiguravajuca drustva duzna da u toku nove polise kada registrujes daju jedan primerak za dz.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #6 poslato: 24. Mar, 2014. 09:42 »
Imam jedno pitanje za poznavaoce. Juce sam drugaru pricao o ovoj temi, i silno smo se smejali, gde je kasnije doslo pitanje da li on ima evropski izvestaj u kolima. Krenuli smo da pretresamo auto i nasli smo evropski izvestaj, ALI NA NEMACKOM.  :o Moje pitanje je, da li se to racuna u imanje, ili nemanje evropskog izvestaja. :D
Inace auto je skoro dosao od preko.

Van mreže BALKANIJA

• RallyeSport
  • Ugled: 4
  • allo
« Odgovor #7 poslato: 24. Mar, 2014. 10:29 »
Kao da ima izvestaj !

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
« Odgovor #8 poslato: 24. Mar, 2014. 12:44 »
Mislim da zakon ne precizira jezik tako da možeš da imaš i na arapskom ako je iz obrasca jasno o čemu se radi :-) tj sve što nije zabranjeno-dozvoljeno je :-)

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #9 poslato: 24. Mar, 2014. 14:02 »
Mislim da zakon ne precizira jezik tako da možeš da imaš i na arapskom ako je iz obrasca jasno o čemu se radi :-) tj sve što nije zabranjeno-dozvoljeno je :-)

Ne precizira taj pojedinačni zakon jezik ali ustav precizira i kaže koji su službeni jezici i službena pisma u Republici Srbiji pa bi svi podzakonski akti i dokumenta koja imaju bilo kakvo pravno-formalno  dejstvo trebala da budu na tom jeziku. Dakle ako ima nemačke tablice, nemačko državljanstvo treba da popuni svoj primerak na nemačkom jer će u nemačkoj da ga naplaćuje ako to radi u Srbiji mislim da mora da ima na srpskom. Nisam pravnik ali koliko razumem materiju trebalo bi da je tako, neka me neko ispravi ako grešim. Zato deklaracije proizvoda moraju da budu na srpskom, uputstva za upotrebu itd.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Neba

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #10 poslato: 24. Mar, 2014. 19:48 »
Jel "pametno" drzati polisu osiguranja u automobilu ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

• Laurin&Klement
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #11 poslato: 24. Mar, 2014. 22:04 »
ma de je pametno ali ja je drzim jer me mrzi da vadim dokumenta svaki put kad izlazim iz kola!!!

Van mreže vlada320

• Laurin&Klement
  • Ugled: 42
  • Škoda - best for money
« Odgovor #12 poslato: 24. Mar, 2014. 23:06 »
Evropski izveštaj je standardizovan i ranije sam negde pročitao i da ga osiguravajuće kuće priznaju i ako je na stranom obrascu. Samo treba da su rubrike pravilno popunjene. Najbitnija je rubrika (mislim) 14, odnosno NAPOMENA, gde onaj ko je krivac treba da upiše da prihvata krivicu, inače teško bez toga do naplate štete.

I meni je najveći paradoks korošćenje dugih i kratkih svetala i svetala za maglu, a kojekakvi idioti nas svakodnevno zaslepljuju kineskim ksenonima i sijalicama, raštelovanim farovima i niko im ništa ne može.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #13 poslato: 24. Mar, 2014. 23:50 »
Evo isecak iz zakona o saobracaju u vezi svetla...

Дању, на моторном возилу за време вожње у саобраћају на путу, морају да буду укључена кратка, односно дневна светла.
Ноћу, на моторном возилу за време вожње у саобраћају на путу, морају да буду укључена дуга светла.
Возач је дужан да уместо дугих светала употребљава кратка:
кад при мимоилажењу са другим возилом оцени да светлом свог возила заслепљује возача возила које му долази у сусрет, а увек на одстојању мањем од 200 m,
ако омета возача испред,
на путу осветљеном уличном расветом,
у тунелу,
ако омета управљача шинског возила или пловила,
за време магле,
када је возило заустављено.
Одредбе ст. 2. и 3. овог члана не односе се на возача возила за које не постоји обавеза уградње дугих светала.
Члан 78.
Позициона светла морају бити укључена све време када је укључено дуго, односно кратко светло, односно светло за маглу.
Ноћу и дању у условима смањене видљивости, на возилу на путу морају бити укључена задња позициона светла.
Светла, односно катадиоптери, за време вожње не смеју да буду заклоњени нити запрљани у мери да су неуочљиви за остале учеснике у саобраћају.
Члан 79.
За време магле, на моторном возилу морају да буду укључена кратка светла, односно светла за маглу или обе врсте светала.
Задње светло за маглу употребљава се само по магли или у случају смањене видљивости.
Члан 80.
Заустављено или паркирано возило на коловозу, ноћу и у условима смањене видљивости, мора имати укључена позициона, односно паркирна, светла.
У насељу је довољно да возило из става 1. овог члана има позициона, односно паркирна светла на оној страни возила која је окренута према средини пута.
На возилу из става 1. овог члана светла не морају бити укључена ако се оно налази на делу пута где је улично осветљење такво да је возило довољно видљиво, на за то посебно обележеном месту.

Na mreži 2 Busy

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #14 poslato: 25. Mar, 2014. 07:37 »
Ja mislim da policajac ako je odlučio da te kazni,on će te kazniti.Može da sve bude po PS-u,od obavezne opreme do tehničke ispravnosti auta,oni će nešto da iščačkaju.Lični sam primer.
Jedan savet.Kolega je prošao sa jednom crvenom prilikom kontrole.Sve je bilo OK,auto nov,PP aparat overen,vožnja po propisu,vezan,ali cvrc.Policajac ga zamoli da izađe iz auta da vidi kako se vezao.A on prebacio pojas.Zicer.

2 Busy from Sony Miro