malo apropo prica o placanju pola kazne, dogovorima itd:
nakon tri simpaticna dogadjaja koje cu kasnije opisati u svojoj garazi, pri povratku sa posla kao zadnjeg magarca me navuku presretaci. obzirom da je na ibarskoj dozvoljeno 80, i da ZNAM da tolerisu do 100tke, ja mudro nastelujem tempomat na 105. svi znamo da cajger laze 5-10% i samim tim ostajem u granicama od 100km/h.
bez dodavanja gasa krenem da preticem kamion, i odjednom mi beli bmw iskace u retrovizoru. zatamnjena stakla, ali ja preokupiran nekim problemima ni ne pomisljam da je u pitanju presretac. i dalje mi se nabija u dupe, ja udarim po gasu, preteknem kamion, pustim gas, brzina se vrati na 105km/h po cajgeru i bmw me pretekne.
naravno, vozio je ispred mene sledecih 2-3 minuta dok nije ugledao zgodno mesto za zaustavljanje, popalio bljeskalice i upozorenje: policija pratite nas.
uparkiram se, ugasim motor, znam sta sam zgresio, psujem i sebe i bmw-a, naravno i organe reda.
izlazi 1 sa zadnjeg sedista, trazi dokumenta, uljudno otpozdravljam sa dobar dan, dajem dokumenta.
-ZNATE ZASTO SMO VAS ZAUSTAVILI?
-ZNAM, PREKORACENJE BRZINE.
-ZNATE DA STE ISLI 106.5 KM/H?
e tu resim da se pravim blesav, iako znam kada sam postigao tu brzinu.
-NEMOGUCE, TEMPOMAT MI JE BIO NAMESTEN NA 105, STO JE REALNO ISPOD 100KM/H
-HOCETE DA POGLEDATE SNIMAK?
-NECU DA GLEDAM SNIMAK, ZNAM DA NISAM VOZIO 106.5
-JESTE, VOZILI STE, IMAMO SNIMAK, HOCETE DA POGLEDATE?
-NECU DA GLEDAM NIKAKAV SNIMAK, NISAM VOZIO 106.5.
odustane covek od ubedjivanja, ode u sluzbeni beli bmw 530d, reg oznaka BG-591-SĐ.
izlazi posle 15 minuta, jebem li ga sta je radio toliko, ja u medjuvremenu upalio auto da me klima rashladi, srfovo po netu, slikao njihov auto

ali, ne izlazi sam. sa prednjeg-suvozackog sedista izlazi jos jedan uniformisani, i ostaje da stoji kraj vrata znacajno me pogledujuci s vremena na vreme.
kontam ne gleda me zbog radi lepote, i pitam njegovog kolegu koji prilazi mom prozoru:
-A JEL KOLEGA IZASAO DA ME PLASI, AKO NECU DA POTPISEM ZAPISNIK? MSM, RECITE MU DA SEDNE U KOLA, MNOGO JE VRUCE. DA SAM HTEO DA BEGAM, NE BISTE ME STIGLI, OVO JE MOJ KRAJ, ZNAM SVAKI PUTELJAK, A DA SAM HTEO DA SE BIJEM TREBAO BI VAM I VOZAC. sve vreme se smejem, i uniformisani pocne da se smeska

-ALEKSANDRE, NA KOJOJ ADRESI STE PRIJAVLJENI?
-IMATE SVE NA CIPU KARTICE, ZAR NEMATE CITAC?
-PA, ZNATE NE ZADUZUJU SVI CITACE KARTICA.
-ALI ORUZJE, BMW I ELEKTRONSKIH UREDJAJA ZA CIRKA 50 SOMA JURA SU VAM DALI. NISU IMALI 10 JURA ZA CITAC KARTICA. E NEKA, SAD CU JA DA PLATIM KAZNU, PA CE MOZDA BITI I ZA CITAC KARTICA.
i izdiktiram sve ono sto ima na licnoj, al jbg nema citac.
-JEL IMATE NEKU PRIMEDBU? DA UPISEMO U ZAPISNIK?
tu mi covek vec postaje simpatican, jer je krajnje smireno odreagovao na neke moje mozemo reci i bezobrazluke.
-NEMAM, DAJ DA POTPISEM AJDE
-NE, AKO IMATE PRIMEDBU SLOBODNO RECITE, DA UNESEMO U ZAPISNIK.
-NEMAM BRE COVECE, DAJ DA POTPISEM PA DA SE SKLONIS I TI SA OVE VRUCINCINE.
-SAMO DA ZNATE, KAZNA JE INACE 5000RSD, ALI AKO PLATITE U ROKU OD 8 DANA 2500RSD, SMATRACE SE DA STE PLATILI KAZNU.
- 8 DANA? A AKO MI KASNI PLATA?
-NAMA SU REKLI 8 DANA, PA SAD.........................
jbt, coveku bi krivo. kunem vam se, u ocima mu se videlo.
da rezimiramo:
za placanje pola kazne nisam nista potpisivao, samo sam morao da ispostujem rok. mozda ima veze to sto moj prekrsaj nije povlacio kaznene poene i oduzimanje dozvole na odredjeni rok......................................
ps: izvinite na duzini, hteo sam da predstavim sve aspekte prekrsaja i susreta sa policijom.