Autor Tema: saobracajni prekrshaji  (Pročitano 13904 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže krcaerdoglijaZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
Odg: saobracajni prekrshaji
« Odgovor #15 poslato: 25. Mar, 2014. 21:24 »
e pa sam je kriv shto se nije lepo vezao!!!ali tu si u pravu ako se zainati naci ce neshto sigurno!! O0
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #16 poslato: 01. Apr, 2014. 22:36 »
Akcija blokiranja lisicama točkova vozila sa stranim registarskim tablicama čiji vlasnici nisu platili najmanje dve dnevne parking karte, počela je danas. U JKP "Parking servis" poručuju da postupaju po Odluci o javnim parkiralištima i da se akcija sprovodi kako bi oslobodili više od 500 parking mesta koja "stranci" zauzimaju.
U "pokaznoj vežbi" radnika "Parking servisa" danas je na parking mestu pred ulazom na stadion "Tašmajdan" "uhapšena" zlatna "škoda" stranih registarskih tablica.

Pored "lisica" stavljenih na točak automobila, vozilo je i vidno obeleženo, kako vozač ne bi pokušao da pokrene automobil i time ga oštetio.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/454309/Parking-servis-Poceli-da-stavljaju-lisice-na-vozila-sa-stranim-tablicama
  • Vozi: Yeti

Van mreže nikolaj

• Laurin&Klement
  • Ugled: 20
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže krcaerdoglijaZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Poslednja izmena: 24. Jul, 2014. 23:56 pedja »
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #19 poslato: 24. Avg, 2014. 20:11 »
Slušao sam danas Mirka kako priča sa načelnikom saobraćajne policije o ovom sporazumu sa policijom po kome će se plaćati minimalna kazna i neke stvari su me bunile. Rečeno je da će sporazum morati da se potpiše u mestu gde je prekršaj učinjen, zbog čega će učinilac morati opet da dođe u to mesto, što će značiti da ne može odmah da se potpiše sa policijskim službenikom. Ako je učinjen van mesta prebivališta, neko bi trebalo da ponovo dolazi u mesto gde je prekršaj učinjen. Nadalje, sporazum mora da se potpiše u sudu, na naknadno zakazanom ročištu da bi bio punovažan, što će značiti neko mora dolaziti drugi put. I sve ovo da bi neko bio minimalno kažnjen, a i onako su kazne uglavnom minimalne. Pri tom će učinilac morati da plati i sudske troškove za ovu radnju. Takođe, sporazum se može praviti samo za lakše prekršaje, za koje već postoji prekršajni nalog po kome se kazne mogu prepoloviti bez troškova postupka. Na kraju ne znam šta je tu povoljnije za učinioca prekršaja?

Van mreže SuperB

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
  • Bivši vlasnik modela Superb mk1 i mk3
« Odgovor #20 poslato: 24. Avg, 2014. 21:02 »
Da li ste za velike novčane kazne za sve koji izvrše prekršaj  uz takođe pojačanu kaznenu politiku za korumpirane policajce i njihovu češću kontrolu jer pomisao da mora da plati veliku kaznu odvraća lice od vršenja prekršaja ili za ovu varijantu oko dogovora, opraštanja itd koja mogu da  podstiču na vršenje prekršaja pod parolom " kako ćemo - lako ćemo" ?

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #21 poslato: 24. Avg, 2014. 21:19 »
Ne za velike, nego za ogromne kazne jer mi smo takav narod (da ne kazem javno kakav) da ne moze nista da nas dovede u red sem da nas udare po dzepu.
Mogu da razumem da neko vozi manje ili vise neispravan auto jer nema novca da ga dovede u savreno stanje. Ali da isti taj nece da veze pojas, upali svetla ili telefonira dok vozi (a nista ga ne kosta da to ne radi) treba debelo da bude kaznjen jer je to njegov nemar i bezobrazluk.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #22 poslato: 24. Avg, 2014. 23:59 »
Poenta je šta je sa sporazumom bolje nego što je do sada bilo u redovnom postupku? Da ne kažem da je i dalje prekršajni nalog najpovoljnija opcija za iste prekršaje za koje važi pravilo o sporazumu.

Na mreži Karlheinz

• Administrator
« Odgovor #23 poslato: 25. Avg, 2014. 09:58 »
Ne za velike, nego za ogromne kazne jer mi smo takav narod (da ne kazem javno kakav) da ne moze nista da nas dovede u red sem da nas udare po dzepu.
Mogu da razumem da neko vozi manje ili vise neispravan auto jer nema novca da ga dovede u savreno stanje. Ali da isti taj nece da veze pojas, upali svetla ili telefonira dok vozi (a nista ga ne kosta da to ne radi) treba debelo da bude kaznjen jer je to njegov nemar i bezobrazluk.
Ovo isto sam ja hteo da napišem, ali evo pretek'o si me :-)
  • Vozi: Yeti

Van mreže bugarin

• Global Moderator
« Odgovor #24 poslato: 25. Avg, 2014. 21:39 »
malo apropo prica o placanju pola kazne, dogovorima itd:

nakon tri simpaticna dogadjaja koje cu kasnije opisati u svojoj garazi, pri povratku sa posla kao zadnjeg magarca me navuku presretaci. obzirom da je na ibarskoj dozvoljeno 80, i da ZNAM da tolerisu do 100tke, ja mudro nastelujem tempomat na 105. svi znamo da cajger laze 5-10% i samim tim ostajem u granicama od 100km/h.
bez dodavanja gasa krenem da preticem kamion, i odjednom mi beli bmw iskace u retrovizoru. zatamnjena stakla, ali ja preokupiran nekim problemima ni ne pomisljam da je u pitanju presretac. i dalje mi se nabija u dupe, ja udarim po gasu, preteknem kamion, pustim gas, brzina se vrati na 105km/h po cajgeru i bmw me pretekne.
naravno, vozio je ispred mene sledecih 2-3 minuta dok nije ugledao zgodno mesto za zaustavljanje, popalio bljeskalice i upozorenje: policija pratite nas.
uparkiram se, ugasim motor, znam sta sam zgresio, psujem i sebe i bmw-a, naravno i organe reda.
izlazi 1 sa zadnjeg sedista, trazi dokumenta, uljudno otpozdravljam sa dobar dan, dajem dokumenta.
-ZNATE ZASTO SMO VAS ZAUSTAVILI?
-ZNAM, PREKORACENJE BRZINE.
-ZNATE DA STE ISLI 106.5 KM/H?
e tu resim da se pravim blesav, iako znam kada sam postigao tu brzinu.
-NEMOGUCE, TEMPOMAT MI JE BIO NAMESTEN NA 105, STO JE REALNO ISPOD 100KM/H
-HOCETE DA POGLEDATE SNIMAK?
-NECU DA GLEDAM SNIMAK, ZNAM DA NISAM VOZIO 106.5
-JESTE, VOZILI STE, IMAMO SNIMAK, HOCETE DA POGLEDATE?
-NECU DA GLEDAM NIKAKAV SNIMAK, NISAM VOZIO 106.5.

odustane covek od ubedjivanja, ode u sluzbeni beli bmw 530d, reg oznaka BG-591-SĐ.
izlazi posle 15 minuta, jebem li ga sta je radio toliko, ja u medjuvremenu upalio auto da me klima rashladi, srfovo po netu, slikao njihov auto

ali, ne izlazi sam. sa prednjeg-suvozackog sedista izlazi jos jedan uniformisani, i ostaje da stoji kraj vrata znacajno me pogledujuci s vremena na vreme.
kontam ne gleda me zbog radi lepote, i pitam njegovog kolegu koji prilazi mom prozoru:
-A JEL KOLEGA IZASAO DA ME PLASI, AKO NECU DA POTPISEM ZAPISNIK? MSM, RECITE MU DA SEDNE U KOLA, MNOGO JE VRUCE. DA SAM HTEO DA BEGAM, NE BISTE ME STIGLI, OVO JE MOJ KRAJ, ZNAM SVAKI PUTELJAK, A DA SAM HTEO DA SE BIJEM TREBAO BI VAM I VOZAC. sve vreme se smejem, i uniformisani pocne da se smeska :)
-ALEKSANDRE, NA KOJOJ ADRESI STE PRIJAVLJENI?
-IMATE SVE NA CIPU KARTICE, ZAR NEMATE CITAC?
-PA, ZNATE NE ZADUZUJU SVI CITACE KARTICA.
-ALI ORUZJE, BMW I ELEKTRONSKIH UREDJAJA ZA CIRKA 50 SOMA JURA SU VAM DALI. NISU IMALI 10 JURA ZA CITAC KARTICA. E NEKA, SAD CU JA DA PLATIM KAZNU, PA CE MOZDA BITI I ZA CITAC KARTICA.
i izdiktiram sve ono sto ima na licnoj, al jbg nema citac.
-JEL IMATE NEKU PRIMEDBU? DA UPISEMO U ZAPISNIK?
tu mi covek vec postaje simpatican, jer je krajnje smireno odreagovao na neke moje mozemo reci i bezobrazluke.
-NEMAM, DAJ DA POTPISEM AJDE
-NE, AKO IMATE PRIMEDBU SLOBODNO RECITE, DA UNESEMO U ZAPISNIK.
-NEMAM BRE COVECE, DAJ DA POTPISEM PA DA SE SKLONIS I TI SA OVE VRUCINCINE.
-SAMO DA ZNATE, KAZNA JE INACE 5000RSD, ALI AKO PLATITE U ROKU OD 8 DANA 2500RSD, SMATRACE SE DA STE PLATILI KAZNU.
- 8 DANA? A AKO MI KASNI PLATA?
-NAMA SU REKLI 8 DANA, PA SAD.........................
jbt, coveku bi krivo. kunem vam se, u ocima mu se videlo.
da rezimiramo:
za placanje pola kazne nisam nista potpisivao, samo sam morao da ispostujem rok. mozda ima veze to sto moj prekrsaj nije povlacio kaznene poene i oduzimanje dozvole na odredjeni rok......................................

ps: izvinite na duzini, hteo sam da predstavim sve aspekte prekrsaja i susreta sa policijom.
« Poslednja izmena: 23. Nov, 2015. 21:26 bugarin »
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #25 poslato: 25. Avg, 2014. 21:45 »
E izem im posao, ali stvarno, tebe da jure a ove sto se bahate po gradu ne smeju da pipnu. Sad bih opsovao ali zbog foruma necu. Usput svaka ti cast na opisu dogadjaja :)
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže SuperB

• Laurin&Klement
« Odgovor #26 poslato: 25. Avg, 2014. 23:08 »
E bugarin, jbg zbog kazne, ali svaka čast i tom policajcu na živcima, profesionalno je odradio sve to ( smireno, kulturno). Kada se upali snimanje u tom autu nema niko mogućnosti da izbegne kažnjavanje, i policajci plaćaju kazne inače ( kada upravljaju svojim vozilima) tako da čovek nije mogao da ne napiše kaznu. U svakom slučaju nisi bio razočaran pristupom policajca i samo tako policija može da vrati svoj ugled među građanima pa makar to nekada građane i zaboli po džepu  :(

Van mreže bugarin

• Global Moderator
« Odgovor #27 poslato: 25. Avg, 2014. 23:23 »
znao sam da ce SuperB da se javi povodom mog pisanija :)
i sam sam napisao da je momak odradio svoj deo posla i vise nego korektno.
ali, za sledecu priliku kacim kamere i napred i nazad. pa cu da pokazem snimak na kom se vidi da se meni u gepek zavlaci presretac, i da me prisiljava da povecam brzinu :)
inace, tih dana je vec pocela frka oko onog kantrimena sa brankovog mosta, i na vrh jezika mi bilo da ih oteram u tri lepe i kazem im da traze ubicu sa mosta a ne mene da zajebavaju zbog 106.5, koje usput ne priznajem :)))).
onda sebi rekoh: koje bre oni veze imaju sa tim, idu ljudi tamo gde im se naredi.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže SuperB

• Laurin&Klement
« Odgovor #28 poslato: 25. Avg, 2014. 23:32 »
@bugarin

Ma znaš me, moram nešto napisati u vezi te teme :)

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #29 poslato: 26. Avg, 2014. 09:25 »
@bugarin

Ma znaš me, moram nešto napisati u vezi te teme :)

Jel to znaci da si ti jedan od tih uniformisanih  ili :)
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI