Autor Tema: Velicina Brisaca kod Fabije II  (Pročitano 4588 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže jevttaZapočeo temu

Velicina Brisaca kod Fabije II
« poslato: 26. Mar, 2014. 11:45 »
Da li neko zna koje su tacne dimenzije brisaca kod Fabije II?

Sva tri.

Ukoliko neko zna neka napise mislim da bi nam svima bilo od koristi obzirom da kupujemo ne OEM brisace.

Van mreže Turbo

Odg: Velicina Brisaca kod Fabije II
« Odgovor #1 poslato: 26. Mar, 2014. 13:51 »
Prednji su 53cm. Zadnji ne znam, ali nisam nikad video tako mali frameless brisač u aftermarket varijanti. Plus, veruj mi, OEM brisači vrede svaku paru, jednom sam kupio Ne OEM i nikad više. Par prednjih je 2800 dinara, dobri aftermarket su po 2000 za par. A OEM traju bar duplo duže. Zadnji je oko 900 OEM.

Van mreže djordje48

« Odgovor #2 poslato: 26. Mar, 2014. 16:30 »
Slazem se sa Urosem sa brisace. Stavljao sam papreno kupljeni bosch od originalnog distributera ali nije valjao. Samo originalni. Zadnji se isto moze poruciti u skodi za oko 1000 din. Jedino su fabricke metlice dovoljno fleksibilne da potpuno prijanjaju uz vetrobran. C:-)

Van mreže Turbo

« Odgovor #3 poslato: 26. Mar, 2014. 17:47 »
Jedino su fabricke metlice dovoljno fleksibilne da potpuno prijanjaju uz vetrobran. C:-)

Ovo je suština, a uz to i fabrički bolje brišu, i tiši su, i trajniji.

Na mreži hakkler

« Odgovor #4 poslato: 26. Mar, 2014. 19:56 »
a koje marke je orginalni?

sent from my right thumb  

Van mreže Turbo

« Odgovor #5 poslato: 26. Mar, 2014. 21:02 »
Moji su Valeo, mada sam čuo da ima i od Boscha, verovatno ista priča kao sa gumama, menjaju dobavljača...

Van mreže bugarin

« Odgovor #6 poslato: 26. Mar, 2014. 21:25 »
covek je pitao koje su dimenzije metlica.

lepo je sto ste dali svoja misljenja o proizvodjacima, sigurno ce nekome znaciti, ali...........................

ispade da je boschova ili valeova metlica dobra samo ako je u pakovanju sa skodinim znakom?
znaci u tom pakovanju je bruka, ali ako ima boschov-valeov znak na kutiji onda q#$cu ne valja?

ajd malo ozbiljnosti, mozda ste naleteli na "stare" metlice, mozda ste kupili divcu al vam je trulo da priznate jer ste dali pare kao za original.

a pricu da je OEM najbolje,  razbicu sledecom konstatacijom: pre dve-tri godine u autocacku kupim oem plocice za fabiu. osasave me sa cifrom, a djubre cvili cim se nebo naoblaci. kineski ferodo termoquiet je zver za oem plocice za fabiu. a i jeftiniji je 2 puta.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže hirurg

« Odgovor #7 poslato: 26. Mar, 2014. 21:37 »
Slazem se sa kolegom bugarinom. Inace koristim no name brisace kupim ih na pumpi i rade svoj posao. A ferodo pakne koristim. I nema problema nikakvih.

Послато са SM-N9005

« Odgovor #8 poslato: 26. Mar, 2014. 22:33 »
I koje su dimenzije?  ;D ;D ;D

Van mreže Vlada Gusar

« Odgovor #9 poslato: 26. Mar, 2014. 22:55 »
prednji 530mm  i 475mm , a zadnji 365mm. Ako je to to

Na mreži hakkler

« Odgovor #10 poslato: 26. Mar, 2014. 23:29 »
prednji 530mm  i 475mm , a zadnji 365mm. Ako je to to

nije  ;D to su dimenzije sa fabie jedinice (i na O1 prednji)

Van mreže Turbo

« Odgovor #11 poslato: 26. Mar, 2014. 23:51 »
covek je pitao koje su dimenzije metlica.

lepo je sto ste dali svoja misljenja o proizvodjacima, sigurno ce nekome znaciti, ali...........................

ispade da je boschova ili valeova metlica dobra samo ako je u pakovanju sa skodinim znakom?
znaci u tom pakovanju je bruka, ali ako ima boschov-valeov znak na kutiji onda q#$cu ne valja?

ajd malo ozbiljnosti, mozda ste naleteli na "stare" metlice, mozda ste kupili divcu al vam je trulo da priznate jer ste dali pare kao za original.

a pricu da je OEM najbolje,  razbicu sledecom konstatacijom: pre dve-tri godine u autocacku kupim oem plocice za fabiu. osasave me sa cifrom, a djubre cvili cim se nebo naoblaci. kineski ferodo termoquiet je zver za oem plocice za fabiu. a i jeftiniji je 2 puta.

Ti imaš takva iskustva. Ja sam u prvom postu dao odgovor na temu. I dodao da poštedim čoveka, svoje iskustvo, nijedan ne OEM brisač koji sam kupio nije nalegao lepo na šoferku(možda je problem u Fabiji 2), i to kraj suvozačevog brisača, a pojedini nisu nalegali na na vozačevoj strani. Svi su plaćeni skoro kao OEM, u cilju da se uštedi koja stotina dinara, dva seta sam vratio, a prve koje sam kupio zadržao jer sam odmah bacio račun.

Drugar pre nekih par meseci za E klasu W211 kupi prednje original Bosch u Trigemi(uvoznik Bosch-a), plati oko 3000, original u Mercedesu 9.000 ako se ne varam. I to poznaje ljude iz Trigeme, ne valjaju posle mesec dana linije prave od vode i preskaču(dečko radi u autu pa su takve stvari nedopustive). Ode u Mercedes, iskešira onih 100e, znaš kako rade, milina... Isto Bosch.

Van mreže Vlada Gusar

« Odgovor #12 poslato: 27. Mar, 2014. 00:08 »
nista, moja greska. Ovako sam pronasao za ceo set brisaca, navodno za MK2. Onda ko ima Fabiu II neka ode do svog ljubimca i ako ga ne mrzi da izmeri sve 3 (tri) mere i neka napise ovde  :)

P.S. A za dalju raspravu o kvalitetu brisaca otvoriti novu temu,u ovoj se traze samo mere.

« Odgovor #13 poslato: 27. Mar, 2014. 12:21 »
Ali neko da izmeri ko ima OEM, kod  mene su vec menjani obzirom da je 2007g pa nisam siguran.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #14 poslato: 27. Mar, 2014. 13:25 »
Мијењао сам на претпрошлом сервису предње метлице, остала ми кутија и сад сам ишао да погледам - осим каталошког броја и још неких текстуалних информација димензије не пишу нигдје. Узео сам метар и ситуација је следећа: предње метлице су идентичне, по 53цм, док је задња 40цм (или који милиметар мање) :)