0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.
Procentualno su manje, od nepremijuma, u apsolutnom iznosu su sigurno veće.
Koliko misliš da vredi tvoj auto sada, tj. za koliko para bi mogao da ga prodaš u roku od par dana?
u neku ruku razumem njihovo ponasanje. pored svih flotnih vozila koja im se vrate nakon 4 godine, ono sto im najmanje treba je jos polovnih vozila na placu. novo vozilo prodaju uglavnom iz proizvodnje, jako malo sa lagera. znaci ne rade sa svojim parama, vec sa nasim-vasim.a polovna im stoje na placu, gube na vrednosti, a "placena" su iz dzepa dilera.
a ako nije bio njihov, tj ako su ga otkupili, razlika se sigurno penje na 50%, a mozda i vise.i to je na kraju otprilike ista prica kao sa skodom.
Pa sam si objasnio matematiku i izubio si tu negde nit, 38k prema 60k ( da dodamo par hiljada za taj m paket) je nekih 63%, nek je i 60. Drugo vecina proizvodjaca a ja se sa njima slazem da je redovna eksploatacija reda velicine do 36k km godisnje (100-150k km za 5 godina), ovaj auto je duplo toliko presao, da ovaj auto ima na brojacu 65k km cena ne bi bila ispod 45k evra. Dakle kod BMW-a je to prilicno jasno. Ako pricamo o mom vozilu i primenimo recepturu na 60% koliko vrednuju ovaj bmw sa 140k km ekvivalent prodajne cene bi za moj auto bio 16500eu, dodaj tu 500-1000 na konto da je presao manje km od ocekivanog i dolazis na neku trzisnu ali i dalje od realne cifru od 17-17500eu. Dakle imali su prostora da uracunaju i lezanje i vrednost novca i da ponude vecu cifru... Jednostavno politika im ne valja...
Vozila koja su vracena se skidaju sa lizinga, i prelaze u vlasnistvo autocacka, a nova vozila prelaze u vlasnistvo lizing kuce.
ps: da ne zaboravimo najbitnije, vozila koja prodaju lizing kuce su uglavnom vozila onih nesretnika koji nisu imali da placaju ratu pa je lizing kuca zaplenila ista.
530Xd ima cenu od 58.000 u osnovnom paketu.
Ja bih voleo da vidim bilo koga da proda bilo koji auto vrednosti preko 10k evra u par dana, to moze da se uracuna u cenu, cena kostanja novca, svako ko se ozbiljno bavi poslom a kontam da su to distributeri takvu matematiku mogu da imaju.
Ako pricamo o mom vozilu i primenimo recepturu na 60% koliko vrednuju ovaj bmw sa 140k km ekvivalent prodajne cene bi za moj auto bio 16500eu, dodaj tu 500-1000 na konto da je presao manje km od ocekivanog i dolazis na neku trzisnu ali i dalje od realne cifru od 17-17500eu. Dakle imali su prostora da uracunaju i lezanje i vrednost novca i da ponude vecu cifru... Jednostavno politika im ne valja...
i sve je to nebitno na kraju krajeva, jer MI mozemo samo da pristanemo ili ne pristanemo na njihova pravila igre.