Autor Tema: trzanje na niskim obrtajima i cek endzn fabija mk 2  (Pročitano 2754 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48Započeo temu

U zadnje vreme mi se desava da strasno trza i gusi se neravnomerno ubrzava u drugoj i trecoj. Danas mi se na sred prepune takovske ulice ugasio i poceo da pali cek endzn kao u diskoteci! Mislio sam da cu ostati na jednom cilindru a vec imam jedan manjka :'(  krenuo bih prvo sa zamenom bobine i svecice pa onda da vidimo sta se dalje ddesava. Ovo se zbiva samo dok radi na TNG a dok je na benzinu problema nema. Pre 15 dana sam uradio servis TNG dijagnostika bila ok. Dijagnostika centralne jedinicr motora je isto bila ok. Znam da je najveca slabost HTP motora bobina pa posle 63 000 predjenih verovatno joj je dosao kraj...Bobina Mijenko... O:-)

Van mreže Turbo

Odg: trzanje na niskim obrtajima i cek endzn fabija mk 2
« Odgovor #1 poslato: 29. Mar, 2014. 21:22 »
Da nisu plinske dizne? Ako normalno radi na benzin, tako mi liči. Znam da to često hoće da pravi problem. Možda si sipao negde loš plin i tako...

Na mreži bigor

« Odgovor #2 poslato: 29. Mar, 2014. 21:40 »
Ako normalno radi na benzin, prvo provjeri svjecice. Imao sam isti problem sa fabiom 1.4 sa metanomm, samo sam ubacio nove svjecice i kao nova. Svecica zna biti losa za gas,a da na benzin ide bez primjetnih problema
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

« Odgovor #3 poslato: 11. Apr, 2014. 19:13 »
za sada resen problem, stavljene NGK LPG laserline serija svecica. jedna je kostala 2000 din u lav autu, ali za ljubimca uvek najbolje, ionako imam tri cilindra, pa sam sebi dopuistio luksuz da dam toliko za svecice. sad ide kao sat, trzanja uopste nema... O:-)

Van mreže Turbo

« Odgovor #4 poslato: 11. Apr, 2014. 19:22 »
Ko je uvoznik?

« Odgovor #6 poslato: 19. Jun, 2014. 21:50 »
muke se danas opet pojavile, ali i na plinu i na benzinu!  jedva sam se dovukao danas do mesta da se bezbedno iskljucim iz saobracaja, jer mi se cek endzn opet upalio. sada je bila bobina, sto je na HTP motoru prava boljka. znao sam za to, kupio sam rezervnu i srecom sve je ok posle zamene. strasan osecaj, mislim da sam sa tri spao na 0,5 cilindra!!!  sutra idem u servis da kupim jos dve bobine i za drugu fabiju da imam jer je ovo strasan kvar a zbog gluposti... :'(

« Odgovor #7 poslato: 20. Jun, 2014. 19:46 »
tri bobine sam kupio, zaq oba auta da imam u rezervi. strasan osecaj kad te izda bobina...
 :'(

Van mreže Turbo

« Odgovor #8 poslato: 20. Jun, 2014. 20:31 »
Pa što tako crkava? Jel mogu neispravne svećice da budu uzrok? Ako se dobro sećam tvoja Fabija FL je prilično nova i malo prešla?

Sent from my HUAWEI P6-U06