Autor Tema: Razvodnik paljenja za Feliciu 1.3  (Pročitano 8504 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže olajkrisZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
Razvodnik paljenja za Feliciu 1.3
« poslato: 05. Maj, 2013. 20:57 »
Jedan problem koji me je mucio vec neko vreme. Blaga trzanja pri obrtajima preko 2500 do nekih 3000,3500 i poskakivanjem obrtomera ( nekad po 2000 obr./min skoci gore pa se vrati i tako). Resio sam ga zamenom razvodnika. Ali nije mi bilo dosadno skinuo sam taj novi i prethodni koji sam kupio tu u kikindi sa kojim sam imao problema ( mislim da je kineski) i uporedio. Dosao sam do sledecih zakljucaka.
Par slika i objasnjenje...

Kod ove slike sto vidite oznaceno sa crvenim sve podmazete sa kapljicu ili dve ulja.

Na ovoj slici isto gde je oznaceno sa crvenim isto ako kanete jednu kap je dovoljno to je poluga vakuma.

Na ovoj slici gde je oznaceno sa crvenim na kucistu ima jedna rupica sa navojem u njoj i malim sraficem. To odvrnete i podmazete do 5 kapljica ulja dovoljno. Interval podmazivanja ove tacke se vrsi na svakih 30,000km po knjizi.

Na ovoj slici gde je oznaceno to jest mesto gde nailazi razvodna ruka podmazete to jest kanete do 3 kapi ulja.

Na ovoj slici sto je oznaceno crvenim je zazor koji je i pravio najveci problem kod mene bio je nejednak i neki su cak i dodirivali jedno drugo.
Znaci izmedju rotora( nju mozete videti na slici 2) i rotirajuce ploce(nju mozete posebno samu videti na slici 1.) znaci zazor izmedju dve tacke treba biti od 0,2mm do 0,5mm ali u knjizi preporucuju da bude gornja granica od 0,5mm. Posle ove popravke vratio sam taj kineski nazad i cuda li radi i sa njim auto bez problema, ne trza ne poskakuje obrtomer lepo dize skazaljku kako treba.
Nadam se da ce ovo pomoci nekom...   
Da umalo zaboravih evo i snimak sa novim zazorom...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ef6akVApfQc

Van mreže rulentije

• Registrovan
  • Ugled: 0
Odg: Razvodnik paljenja za Feliciu 1.3
« Odgovor #1 poslato: 18. Jul, 2013. 09:37 »
Pozdrav od Vladimira iz Smedereva.Imao sam problem sa razvodnikom paljenja(bar je tako majstor rekao) 2 puta za nepunih 2 godine je menjan(polovan) pa me interesuje koji razvodnik(tip ili marka proizvođača) da kupim nov.

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #2 poslato: 18. Jul, 2013. 10:09 »
Jedno od resenja naci razvodnik u originalu koji je negde oko 100e i proveriti lanac i lancanike koji najvise uticu na rad razvodnika izmedju ostalog.
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže rulentije

• Registrovan
  • Ugled: 0
« Odgovor #3 poslato: 18. Jul, 2013. 10:19 »
Ajde videću to da proverim,ali pazi šta mi majstor kaže u vezi novog razvodnika:kao neće lepo da vuče auto,pa koliko mu to treba vožnje sa novim raz.pa da se razradi.Neznam,nisam siguran ali sve mislim da mi je promenio samo razvodnu ruku a naplatio i ceo razvodnik(3000 din razvodnik polovan,ruka 500 din).

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 18. Jul, 2013. 15:44 »
Ima dosta parametara ili mozda dodatnih kvarova koje treba isproveravati,ne bih da kazem da sam previse pametan ali za nekog ko ceo zivot vozi,servisira i odrzava skode znam mnogo,treba iskljuciti mogucnost,lanca,bobine i komutatora premeriti dobijene  vrednosti i onda ici dalje a to sto ti je taj majstor uzeo pare a da ti nije resio pbm to vec...

Van mreže brlog04

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #5 poslato: 24. Avg, 2014. 17:46 »
Imam problem sa razvodnikom paljenja. Kada se postavi na poziciju paljenja na 2 stepena koliko je propisano za moj motor 1.3 (135) karburator, motor jedva ide. Kada se postavi paljenje na 20 stepeni motor dobro vuce,ali je mnogo bucan i cinii mi se da to nije u redu. Pre neki dan mi je majstor postavio novi razvodnik i nastelovao ga na sluh. Danas sam proverio na koliko je postavio pretpaljenje i video da je na istoj vrednosti od nekih 20 stepeni. Sta moze biti uzrok ovako velikog stepena predpaljenja?
  • Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #6 poslato: 24. Avg, 2014. 19:54 »
Vrlo lako može da se desi da je rastegnut lanac. Ja sam na Favoritu na istom motoru pomerio prošle godine razvodnik paljenja (ne znam za koliko stepeni, bilo je na sluh) kad mi se rastego lanac, a nisam bio pri parama da ga menjam u tom momentu. Zamenio sam lanac i posle sam paljenje podesio pomoću stroboskopa, i pali i ide kao blesav posle operacije :) Oslušni prvo da li se čuje kako lanac zvecka unutra, ako se čuje onda je za zamenu.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže brlog04

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #7 poslato: 24. Avg, 2014. 20:56 »
Lanac se cuje, i majstor kod koga sam bio je rekao da se cuje, ali ga je tako rekao kao da to jos nije za zamenu. Skodu sam kupio sa servisnom knjizicom u kojoj pise da je lanac menjan na 75.000, a ja sada na njoj imam vec 145.000km tako da sve mirise na lanac kao sto i ti kazes. Vidim da si iz Niša i vidim kako si lepo uradio svoju Skodu  i da se razmes u to sto radis, pa ako mozes da mi na PP das svoj broj telefona i ukoliko si u mogucnosti da mi oslusnes lanac pa i da ga zamenis, posto vidim da si u jednoj temi dao detaljna uputstva kako se to radi.
  • Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #8 poslato: 24. Avg, 2014. 21:47 »
Imaš PP ;)

Lanac bi u teoriji trebao da traje bar 150.000 km, ali iz mog iskustva zamenski lanci traju mnogo kraće, meni je posle generalke lanac trajao 15.000 km dok nije počeo da se čuje. Ja sam ga zamenio odmah, a ovaj novi ima već 12-13.000 i još se ne čuje, mada sam u prodavnici uzeo skuplji, a koliko je kvalitetniji to ćemo da vidimo :)
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 14. Okt, 2014. 09:15 »
Imaš PP ;)

Lanac bi u teoriji trebao da traje bar 150.000 km, ali iz mog iskustva zamenski lanci traju mnogo kraće, meni je posle generalke lanac trajao 15.000 km dok nije počeo da se čuje. Ja sam ga zamenio odmah, a ovaj novi ima već 12-13.000 i još se ne čuje, mada sam u prodavnici uzeo skuplji, a koliko je kvalitetniji to ćemo da vidimo :)

samo jedna ispravka da ne bi dovodili vlasnike favorita i felicija u problem
teorija i praksa je rekla sledece
fabricki lanac je na skodama prelazio oko 70.000km a zamenski polovinu te kilometraze...
doduse sve zavisi od rezima voznje ... i moze da bude do 50procenata ovaj iznos uvecan  ili umanjen ...

neblagovremena zamena lanca utice na mehanicku ispravnost razvodnika i moze da vas odvede u trosak kupovine movog razvodnika, koji i dan danas u originalu kosta poprilicno, a zamenski u kopiji nisu se nikako pokazali kod vozila koja se voze na TNG...

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
LANAC I LANCANICI SKODA FELICIA
« Odgovor #10 poslato: 21. Okt, 2014. 06:36 »
Zdravo drugari ...
ovo jos nisam video do sad na skodi fav/fel 1.3
 u pitanju je lanac tj lancanik posle 4500km od ugradnje ...
u pitanju je lanac za koji je vlasnik verovaoda je original ... (tako se bar VIKA)

Van mreže Bacteria

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #11 poslato: 20. Mar, 2016. 16:24 »
Jel mozda neko zna kako da proverim ispravnostkomutatora, auto trza sve vise i vise i cuje se da negde puca struja ali ni u mraku se nevidi gde.
Sve je pocelo kad sam promenio lanac i kad je majstor pomerio razvodnika prema storbom auto radi kad na 4 kad 3 2 klipa haos,umesto da bude bolje ono u.......

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #12 poslato: 20. Mar, 2016. 17:01 »

Ja mislim da je najlogicnije da se vratis kod tog majstora i da reklamiras problem...Vrlo je moguce da nije dobro uzupcio lanac...Prvo to treba proveriti... hearcut
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Bacteria

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #13 poslato: 21. Mar, 2016. 07:12 »
Ma radila je ko curica dan dva dok nije podeseno paljenje sa storboskopom, pocela je malo da trza pa je reko da sad i plin moram podesiti sto je normalno, ali ovo pickanje na struju koje se cuje da auto trzne to nije plin

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #14 poslato: 21. Mar, 2016. 10:24 »
Kupi komutator i zamjeni, bar on nije skup. Imao sam iste simptome na golfacu i upravo je on bio problem
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ