Autor Tema: Razvodnik paljenja za Feliciu 1.3  (Pročitano 8499 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bacteria

• Style
  • Ugled: 2
Odg: Razvodnik paljenja za Feliciu 1.3
« Odgovor #15 poslato: 21. Mar, 2016. 11:07 »
Sad sam ja sam pomerio razvodnika i ostavio sam  onamo gde je radila najbolje, a to je otprilike oko 15 + stepeni pretpaljenje.Meni ovo nije jasno mozda neko moze ovo da objasni, mozda je do kvaliteta plina ili mozda do smesu plin i vazduh.
P.S. Vratio se kondez na auspuha tek sad.

Van mreže Nuradin

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
« Odgovor #16 poslato: 02. Maj, 2016. 04:01 »
olajkris     Fotografije koje ste stavili na početku, da bi pokazali mesta gde treba da se podmaže razvodnik, kod mene se nevide. Dali je moguće da ih postavite ponovo. Inače sam nov na forumu. Hvala, olajkrisTopic starter !
  • Vozi: Skoda Felicija LX 1.3 1996

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #17 poslato: 02. Maj, 2016. 11:59 »
U redu je to, ali mislim da nema potrebe za tako detaljnim podmazivanjem, tj., rastavljanjem celog razvodnika...Ja sam skoro podmazao moj razvodnik, koji je jako bio bucan i dosta je "skripao", tako sto sam ga izvadio i sa strane njegovog kucista ima jedan mali sraf...Taj sraf se odvije i ukapa ili nekim spricom ubrizga neka kolicina ulja dok se rupa ne papuni, vratis sraf, malo ga provrtis i vratis...I razvodnik je podmazan, nema skripanja i buke... bravo2
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Nuradin

• Test Drive
  • *
« Odgovor #18 poslato: 02. Maj, 2016. 12:27 »
Po meni treba podmazati mehanizam sa tegovima koji ima funkciju da pod dejstvom centrifugalne sile menja ugao paljenja kod većih obrtaja. Mislim da je kod mene taj mehanizam malo zapekao i ne lizga kako treba već kako kad se pomeri tako obavlja posao. Dali podmazivanjem kod tog šarafa na tu rupici će se podmazati i mehanizam sa tegovima? Mislim da je ta rupica ispod mehanizma sa tegovima.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #19 poslato: 02. Maj, 2016. 13:07 »
 Ne nece se podmazati...Ti ocigledno imas drugi problem...Centrifugalni tegovi hoce da "zapeknu", ali to se desava ako auto jako dugo stoji...Pre sam sklon da pomislim da imas problem u radu vakumskog regulatora paljenja...Prvo pogledaj vakumsko crevo koje ide od usisne grane na razvodnik, tj na vakumski regulator, da tu negde ne propusta...ako ne propusta, treba se pozabaviti vakumskim regulatorom, Mada, dobro, i podmazivanje centrifugalnog nece nista skoditi, a mozda i resi problem...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Nuradin

• Test Drive
  • *
« Odgovor #20 poslato: 02. Maj, 2016. 13:17 »
Kada bih znao dali smem, bez da skidam ceo razvodnik, ja bih skinuo razvodnu kapu i kapnuo ulja negde odozgo i nek samo siđe polako na centrifugalni mehanizam. Ali neznam dali smem tako?

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #21 poslato: 02. Maj, 2016. 14:15 »
Pa nije da ne smes..samo ga neces "pogoditi"...To se radi tako sto se razvodnik izvadi i ceo se lepo rastavi i ocisti i podmaze...Samo treba znati izvaditi razvodnik, i posle ga pravilno vratiti...Kako se to radi? Ukratko: Okreces radilicu da se reper na radilici nadje naspram oznake za GMT, a razvodna ruka na razvodniku je u polozaju ka kontaktu na razvodnoj kapi u pravcu 1. svecice...Oznacis centar razvodne ruke i kuciste razvodnika flomasterom ( neki reper ocrtas)...Sad Olabavis donji sraf ispod kucista, uhvatis kuciste rukom i ravno na gore ga izvuces...Donji deo razvodnika, nogica sa pinjonom ostaje zasrafljena na bloku motora...E sad razvodnik rasklapas po redu kako ide...vodis racuna gde sta stoji i kako se vraca...mozes da fotografises da bi imao predstavu kako ide, i kad dodjes do tegica, mozes ih lepo ocistiti i podmazati, malo rukom razraditi i sl....Takodje, vakumski regulator, mozes njegovu rucicu malo razraditi i podmazati....Kad vracas razvodnik, okrenes razvodnu ruku prema reperu kako si ocrtao na kucisti i ravno na dole vratis razvodnik kako je bio pre skidanja...jedino ytreba da vodis racuna da ti se radilica nekom nepaznjom, ili pomeranjem automobila ne zakrene...I to je to... bravo2

Van mreže Nuradin

• Test Drive
  • *
« Odgovor #22 poslato: 02. Maj, 2016. 14:21 »
Hvala, pajapop, na objašnjenju! Pozdrav!