Autor Tema: Problem sa upravljacem- volanom  (Pročitano 24286 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivanZapočeo temu

Problem sa upravljacem- volanom
« poslato: 06. Apr, 2014. 23:57 »
Prijatelji pomoc! Pri jutarnjem kretanju sa parkinga, kada moram da okrenem pun krug volana, isti se zakoci- ugasi se servo- upali mi na cajgeru upozorenje :o.  Posle restartovanja motora sve se vraca na normalu. Problem traje par dana.   Posle par meseci normalnog rada, vraca se problem, obicno kada je niza temperatura vazduha (jutarnje paljenje). Hvala unapred!

Van mreže Jesa

Odg: Problem sa upravljacem- volanom
« Odgovor #1 poslato: 07. Apr, 2014. 00:04 »
Ivane, zdravo.

Nemoj rizikovati kad je upravljackim sistem u pitanju.
Oteraj auto u servis.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI elegance 2003.

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #2 poslato: 07. Apr, 2014. 01:16 »
mislim da ti se servo gasi zbog pada napona ili ti jacine struje... Servo pumpa vuce mnogo struje.
ako alternator ne krene da puni odmah pri paljenju auta a to zna da se desava kod fabija . kad krenes da motas volan  pumpa za servo povuce mnogo struje komijuter registruje pad napona tj da nema dovnju jacinu struje koja je potrebna pumpi i ugasi je i tebi na tabli izbaci gresku.

Da bi proverio ovo sto sam ti napisao pri startovanju auta pre okreanja volana sacekaj par sekundu zatim dodaj na kratko gas u leru (ako vozis dizela da predje 2500obrtaja zadriza 3 sekude pa pusti a ako vozis benzinca isto samo preko 4500 obrtaja), pa vidi onda da li ce da ti se desava isto ...

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #3 poslato: 07. Apr, 2014. 06:24 »
Meni se ovo znalo desiti kad mi je bio slab akumulator, cak sam i dijagnostiku isao i rekli su mi da je vjerovatno do toga. Kupio sam novi akumulator i otad nije bilo problema. Sve u svemu, radi se o istoj stvari o kojoj je Nemanja pricao-slabom naponu.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

« Odgovor #4 poslato: 07. Apr, 2014. 14:37 »
Upravo sam proverio stanje ulja u boci serva, na samom dnu je.   
Akumulator- struja je ok.
U svakom slucaju idem kod majstora.
Hvala ljudi!

Van mreže Jesa

« Odgovor #5 poslato: 10. Apr, 2014. 06:50 »

Da bi proverio ovo sto sam ti napisao pri startovanju auta pre okreanja volana sacekaj par sekundu zatim dodaj na kratko gas u leru (ako vozis dizela da predje 2500obrtaja zadriza 3 sekude pa pusti a ako vozis benzinca isto samo preko 4500 obrtaja), pa vidi onda da li ce da ti se desava isto ...

Ne radi ovo hladnom motoru.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI elegance 2003.

Van mreže brano20

« Odgovor #6 poslato: 10. Apr, 2014. 09:36 »
isti problem je imala moja sestra na svojoj Fabiji, zamjenili smo akumulator, bio je slab a servo pupma vuče dosta struje, dosuli malo ulja jer je falilo i sad je sve ok.

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #7 poslato: 10. Apr, 2014. 23:00 »
Ne radi ovo hladnom motoru.

a zasto da ne radi ... sta ce to lose da se desi od jednog laganog dodavanja gasa  na 2500obrtaja...???

Van mreže vlada320

« Odgovor #8 poslato: 10. Apr, 2014. 23:14 »
Ja za dizela ne znam da li mu smeta 2500, ali ako benzincu nabijes 5000 obrtaja na hladan motor čim ga upališ, ima sve zaptivke da probiju od prevelikog pritiska (hladnog) ulja u motoru, naročito ako je ulje viskoziteta većeg od 0w30.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #9 poslato: 12. Apr, 2014. 09:44 »
a zasto da ne radi ... sta ce to lose da se desi od jednog laganog dodavanja gasa  na 2500obrtaja...???
Posmatraj to ovako.Da te neko u 3 ujutro probudi i natera te da napolju odradiš seriju od 50 sklekova.

2 Busy from Sony Miro

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #10 poslato: 12. Apr, 2014. 16:39 »
smem da potpisam da nijednom ni benzicu ni dizelu nece biti apsolutno nista  ako se jedanput to tako uradi. pa sta hoce te da kazete  da svi ljudi znaju da se auto prvo zagrava 5 10 minuta pa onda vozi... pogledajte 90% vozacA svi sednu u sred zime na minus temperaturi upale auto odmah gas i idu pogotovu kad sneg pa kad se zaglave pa pun gas da se isparkiraju I Iskopaju ... i sad po toj vasoj  prici na 90% automobila crkne motor  u toku zime...???  mislim ...SMESNO!!!

Na mreži bigor

« Odgovor #11 poslato: 12. Apr, 2014. 18:45 »
Prijatelji pomoc! Pri jutarnjem kretanju sa parkinga, kada moram da okrenem pun krug volana, isti se zakoci- ugasi se servo- upali mi na cajgeru upozorenje :o.  Posle restartovanja motora sve se vraca na normalu. Problem traje par dana.   Posle par meseci normalnog rada, vraca se problem, obicno kada je niza temperatura vazduha (jutarnje paljenje). Hvala unapred!
Sigurno je u pitanju senzor servo pumpe, ali da bi znao sigurno moras otici majstoru. Ne isplati se kupovati pa probati jer je oko 9000din
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

« Odgovor #12 poslato: 16. Apr, 2014. 23:32 »
Nekoliko majstora se slaze sa tim da je senzor servo pumpe, ostaje mi da odem i proverim..
U medjuvremenu sam radio "mali servis"koji me je kostao 45000din >:(   ( lanac, lancanici.. pumpa za vodu, pk kais, hladnjak..) tako da nemam sredstva da u skorije vreme proveravam servo.. jbg :-X
Inace vozim fabiu 1.2 htp 2005
Presao sam 168000km
Hvala prijatelji!

Van mreže vladimir1980

« Odgovor #13 poslato: 01. Maj, 2014. 13:12 »
pozdrav
da li neko zna neki dobar servis za reparaciju servo pumpe koyo. poželjno okolina niša a može i drugi gradovi.
unapred hvala

Van mreže dabar77

« Odgovor #14 poslato: 18. Maj, 2014. 00:11 »
slican problem sam imao.
Odveo majistoru i naso mi da slabije puni akumulator,  Neki Đžek je bio otisao, koji nije cak ni promjenio nego direktno prespojio.
Nakon toga nikada vise imao slican problem
  • Vozi: skoda fabia combi SDI 2001