Autor Tema: U rezervoar od 45l staje 58l?  (Pročitano 8222 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži hakkler

Odg: U rezervoar od 45l staje 58l?
« Odgovor #15 poslato: 22. Apr, 2014. 15:49 »
poslije pola tanka..naglo pada ;D

sent from my right thumb

Van mreže Vlada Gusar

« Odgovor #16 poslato: 22. Apr, 2014. 21:18 »

Van mreže Neba

« Odgovor #17 poslato: 23. Apr, 2014. 10:54 »
Plus od mene za ovo  ;D

I jos jedna stvar je mozda u pitanju (lupam   :D jer nikad nisam video kako izgleda rezervoar) ovi bocni zidovi su verovato u obliku trapeza posto i sama kazaljka neravnomerno opada (od trenutka kada pocne da se spusta)...

Meni je to donekle i razumljivo ako je obican (plovak sistem kao kod yuga) da se tako ponasa, ali ne mogu da shvatim da mi na BC prikaze da imam goriva za jos 900km, s kojim predjem oko 700km, a pri svemu tome vrlo precizno izracuna prosecnu potrosnju na tih 700km (s greskom do 5% sto kad bi uradio rekalibraciju  bilo jos manje).
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže Vlada Gusar

« Odgovor #18 poslato: 23. Apr, 2014. 23:00 »
Da se nadovezem na pricu o BC pokazivanju goriva do praznog rezervoara. Mom drugaru je BC pokazao da ima goriva da predje 80km, i krenuo je u voznju  Valjevo - Divcibare - Valjevo ( visinske razlike oko 800m, a daljine 30km u jednom smeru ) jedva je stigao na odrediste . Znaci da malo utice i stil voznje i opterecenje motora pri istoj. Nije pametno previse se oslanjati na BC ipak je to samo teorija , a prosecnih 10l je moja surova realnost  :).

Na mreži zare

« Odgovor #19 poslato: 23. Apr, 2014. 23:06 »
Koliko ja znam, to sto racunar predvidja je kilometraza koju mozes da predjes sa trenutnom prosecnom potrosnjom. Ako posle toga krenes na brda pa jos nagazis sigurno da ce potrosnja osetno porasti. Jos ako dodas na to verovatno dosta neprecizno ocitavanje preostalog goriva u rezervoaru eto problema, posebno ako si blizu rezerve.

Van mreže jevttaZapočeo temu

« Odgovor #20 poslato: 26. Apr, 2014. 17:14 »
Evo ovako da rezimiram:
presao  sam 1060km sa tih 58l i stao na pumpu jer sam bio na autoputu a ostalo mi je isto pola kocke iznad rezerve kao kad sam  sipao prvi put. Bord mi je pokazivao jos 150km. Znaci sa do cepom punim rezervoarom i tih potencijalnih 60l presao bih 1200km sto je neki prosek od 5l. Bord je oko 5.3l pokazivao.
Da su me pokrali na pumpi potrosnja bi morala da bude ispod 4l sto nije realno jer sam uglavnom vozio 130km/h.
Znaci ipak dosta staje.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #21 poslato: 27. Jun, 2014. 00:02 »
Могуће, могуће :) Просто - одушак. Моја Фабија 2 има резервоар од 45l, ја редовно сипам 55 (када пиштољ сам избаци испустим ваздух, држим тај одушак и сипам још тачно 10). Иначе, када напуним тих 55 литара прва цртица ми спада после 300-400km, у зависности да ли возим по граду, ауто-путу или на магистрали. Са резервоаром од 55l прелазим у просјеку 1100-1200km.

Прекјуче сам оборио сопствени рекорд...ових дана сам много возио, па се десило да сам за 7 дана 2 пута био код куће у РС...елем, у повратку за Бг сипао сам на Петроловој пумпи пун резервоар, али баш до чепа, овај пут сам стварно претјерао...није могла више ни кап да стане...мислио сам да ће Фабија да ми "поврати"  :))

Резултат тога је следећи: када сам прешао 450 километара а прва цртица још увијек није спала, почео сам да фотографишем на сваких 10 километара, да имам доказ :D Фрапирао сам се када је дошло до 490 па сам онда фотографисао на сваких 2-3 (јасно је било да ће убрзо да слети, а возио по ауто-путу ка НС, па ми та акција није била превише ризична)... На крају, иако нисам имао намјеру, успио сам да ухватим тренутак када је спала прва цртица :)

Закључак: у вези са темом - као што сам раније констатовао у резервоар од 45l стаје много више, овај пут цијеним да сам сигурно имао минимално 57 литара (преварих се па не запамтих колико сам тачно насуо јер када сам стигао до 10 после пуног резервоара, тј. 55 укупно записао сам колико је стало итд, због праћења стања, али сам се онда посветио пуњењу до последње могуће капи па сам само ушао и платио, не видјевши колико сам још успио да наспем, због тога само процјена да је било бар 57)...даље, опет сам потврдио да словеначки Петрол има изузетно квалитетно гориво, што показује и ова цифра пређених километара уз мјешовиту вожњу.

Van mreže 2 Busy

« Odgovor #22 poslato: 27. Jun, 2014. 05:00 »
Staje sigurno 55 L kada se pritisne dugme za odušak.Meni je takođe spala prva crta na blizu 500 km.Ali zato od polovine pada sve brže.Razlog,gradska vožnja je zamenila otvoreni put,a i rezervoar je nepravilnog oblika.Gorivo točim na NIS-u isključivo.

Послато са ST15i  

Van mreže Jovica16

« Odgovor #23 poslato: 28. Jul, 2018. 08:55 »
E ovako da kazem nesto o tome koliko staje i sta se desava mozda moja Skoda tj plovak ili sta vec nije ispravno ali ne bih rekao. Sipam gorivo u BiH i kad dobijem platu odem uspem pun,stane oko 50l mane vise zavisi koliko imam u rezeorvaru. I na BC pokazuje da mogu 800km da predjem,ok ne obracam bas puno paznju na to jer znam da sam do sledece plate miran. Jeste da mu treba vremena i vremena da pocne kazaljka da pada ali kad predje pola r. Onda po prilici opada. Ja neki dan odem na pumpu 4April u BiH gde inace sipam imam malo manje od pola rezeorvara neka bude izmedju pole i rezerve ali bilo je vise. E reko super nece puno stati bice manji racun ustedecu. Kad lik sipa pun 46l i to je bilo do cepa da li je on pritisnuo odusak ili ne ne znam da kazem ali sam se iznenadio da je toliko stalo a da sam vec imao goriva. Sta sad tu moze biti da li da se menja pumpa ili?? A inace kad sam na rezervi neka imam mozda za jos 70-80km da predjem stane 50-51-2l  nije mi jasno to sad uopste.
« Poslednja izmena: 28. Jul, 2018. 09:01 Jovica16 »
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v

Na mreži Markkoni

« Odgovor #24 poslato: 28. Jul, 2018. 09:06 »
Samo vidi koliko ces preci sa tim rezervoarom pa ce ti biti sve jasno. Verovatno je pritisnuo ventil za odusak taj koji je sipao.

Sent from my SM-G930F  

Van mreže jovan.ilic.89

U rezervoar od 45l staje 58l?
« Odgovor #25 poslato: 28. Jul, 2018. 23:06 »
Ево како ја то иначе радим:

Свако сипање (које није успутно досипање када не могу да идем до своје пумпе) ми је до чепа, и у резервоар од декларисаних 45l ми стаје округло 60l. Баш данас сам сипао гориво, десило се да сам дошао са скоро потпуно празним резервоаром (на борд компјутеру је већ неко вријеме писало да могу прећи још 0 колометара) и насуо сам оволико:

Sent from my iPhone 8 Plus

Na mreži jabre

« Odgovor #26 poslato: 30. Jul, 2018. 18:13 »
Odušak.... zavisi ako ume pumpadžija može uvek više.... ja u pasata b3 karavana koji ima 75l po fabrici ( tu uvek i pištolj izbaci) sipao sam tačno 100l.... 25l stane preko te propisane količine.

Послато са SM-J510FN  

• Vozi: Octavia A4 TOUR ALH 1.9TDi 66kw 2001. (1u5) Ambience