Autor Tema: U rezervoar od 45l staje 58l?  (Pročitano 8221 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže jevttaZapočeo temu

U rezervoar od 45l staje 58l?
« poslato: 18. Apr, 2014. 20:22 »
Ovo je racun koji pokazuje da su mi sipali 48l goriva a imao sam preko rezerve (7l) jos pola kocke jer sam skoro sipao isto.

Na istoj pumpi mi se letos desilo da sam sipao 37,5l i rekao mi je da je pun sto se sa mojom rezervom uklapalo u tih 45l a onda sam video da nemam celu zadnju kocku i otisao na drugu (tj ovu sad na koju su mi sipali 48l) na koju su mi sipali 13l sto ukupno iznosi 50,5l + rezerva 7l + to malo preko rezerve.

Da li je neko imao slicno iskustvo da u 45l stane 58l???

Na mreži bugarin

Odg: U rezervoar od 45l staje 58l?
« Odgovor #1 poslato: 18. Apr, 2014. 20:44 »
nije nemoguce.
ako tokom punjenja rezervoara pistolj dodiruje ventil oduska, moze da se nagura 55-56 litara.
isprati preko potrosnje da li ce ti se slagati cifre.
mada je meni vise verovatna verzija da pumpa samara. ako dobro vidim na racunu, sipao si na auto putu?
ja odavno izbegavam pumpe uz auto put. em kradu, em gorivo zna da bude skuplje 5-10 dinara po litru.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #2 poslato: 18. Apr, 2014. 21:17 »
Sipano u Nisu u sirem centru grada. Nova Nisova pumpa tj stara pa renovirana.

Na mreži MAKS

« Odgovor #3 poslato: 18. Apr, 2014. 21:35 »
U moju fabiju II sipano 52 litra naravno pomeren onaj mali prekidac kod ulaza pistolja u cev, ili ti odusak. Mislim da to samo fabija ima. nace u redovnom sipanju oko 45-47 litara.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

« Odgovor #4 poslato: 18. Apr, 2014. 23:02 »
Moj drug i 1,9 tdi Golf 4 nikad vise od 50l nije sipao.
Ovo je 58l sto je mnogo mnogo je  :o

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #5 poslato: 18. Apr, 2014. 23:26 »
@jevtta

Koja je tačno pumpa u pitanju?

Da napišem i ja nešto u vezi goriva, tj krađe na NIS pumpama. Pre neki dan nestane mi benzin, i šta ću, vratim se kući po kantu pa na pumpu. Tražim da sipaju za 1300 dinara (8.5 litara), odem platim, vidim kanta do pola puna (inače je 10 litara), negde između 5 i 6 litara u njoj. Pitam onog lika što toči gorivo, pravi se malouman, kao on je sipao koliko sam tražio, i stvarno na brojaču 1300 dinara, ali fali skoro 3 litra. Kako mi se žurilo nisam hteo da se raspravljam, ali više ni u ludilu ne točim na NIS.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Na mreži zare

« Odgovor #6 poslato: 18. Apr, 2014. 23:36 »
Konkretno tu pumpu treba prijaviti inspekciji. Mada je pitanje kolika je vajda od toga i ko je sa kim u dilu.

Ne verujem da se generalno krade na svim pumpama NIS-a ili neke druge firme. Verovatno najvise zavidi od ljudi koji tu rade.

Na mreži hakkler

« Odgovor #7 poslato: 18. Apr, 2014. 23:44 »
Moj drug i 1,9 tdi Golf 4 nikad vise od 50l nije sipao.
Ovo je 58l sto je mnogo mnogo je  :o

55l je na G4 isto ko i na O1.
Stane i 64 kad je prazan do kraja..u Fabiju sa 45l..čak i 58l

nije stisnuo odušak..koji je sa vanjske strane kraj samog čepa od rezervara.

hm..znam da sve fabie mk1,G4 i O1 imaju odušak gdje možeš istisnuti zrak i natankati i preko 10l+
koristim to kad idem na G.O. i kazaljka se mrdne tek negdje kad prođem 200km+  ;D
mislim da mi je rekord da je stalo 54l..a na pumpu sam došao..tek se rezerva upalila.

O2 nema odušak..za F2 ne znam?? Pa je moguće da su te zavaljali na pumpi..da si točio na nečijih več natočenih 10-15l.
jer taj gumb..treba baš stisnuti i malo pričekati da zrak izađe.Pa onda nadotočiti. I tako par puta..dok ne vidite juhu  :))

Nikako se ne preporuča prilikom korištenja samo gradske vožnje i pogotovo ljeti ili zimi kad je extremno vruće ili extremno hladno.

Van mreže tasa

« Odgovor #8 poslato: 19. Apr, 2014. 12:11 »
Tacno tako kolega, ja sam kod sebe isto nalio oko 58l, stisnes odusak i peglas do cepa i stane koliko hoces :)
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže Neba

« Odgovor #9 poslato: 19. Apr, 2014. 14:47 »
Evo i ja da dodam svoje iskustvo, Fabija mk1 kad idem u/kroz Makedoniju tamo uvek natankam takoreci do cepa. Kad sam se vracao iz Grcke na BC je pisalo da imam goriva za jos 60km a sipao sam 54,5l. I tek negde kod Jagodine mi je kazaljka mrdnula s maksimuma :)
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #10 poslato: 20. Apr, 2014. 16:43 »
Могуће, могуће :) Просто - одушак. Моја Фабија 2 има резервоар од 45l, ја редовно сипам 55 (када пиштољ сам избаци испустим ваздух, држим тај одушак и сипам још тачно 10). Иначе баш буквално до чепа код мене стаје 56-57l :)
Осим тога, резерва ти није тачно 7 литара, него "око 7", што значи да варира, зависи како возиш, колико се мућка...зна лампица да превари. Иначе, када напуним тих 55 литара прва цртица ми спада после 300-400km, у зависности да ли возим по граду, ауто-путу или на магистрали. Са резервоаром од 55l прелазим у просјеку 1100-1200km. Иначе сипам на Еко, Лукоил или Петрол пумпама у Србији и БиХ, како гдје ухватим...идентична прича свуда. Мислим да су крађе плод дугогодишњег искуства домаће банде која ради на пумпама, част изузецима!

« Odgovor #11 poslato: 21. Apr, 2014. 21:11 »
@jevtta

Koja je tačno pumpa u pitanju?

Da napišem i ja nešto u vezi goriva, tj krađe na NIS pumpama. Pre neki dan nestane mi benzin, i šta ću, vratim se kući po kantu pa na pumpu. Tražim da sipaju za 1300 dinara (8.5 litara), odem platim, vidim kanta do pola puna (inače je 10 litara), negde između 5 i 6 litara u njoj. Pitam onog lika što toči gorivo, pravi se malouman, kao on je sipao koliko sam tražio, i stvarno na brojaču 1300 dinara, ali fali skoro 3 litra. Kako mi se žurilo nisam hteo da se raspravljam, ali više ni u ludilu ne točim na NIS.
U pitanju je NIS pumpa iznad auto pijace u Nis-u. Preko puta kasarne.

« Odgovor #12 poslato: 21. Apr, 2014. 21:13 »
55l je na G4 isto ko i na O1.
Stane i 64 kad je prazan do kraja..u Fabiju sa 45l..čak i 58l

nije stisnuo odušak..koji je sa vanjske strane kraj samog čepa od rezervara.

hm..znam da sve fabie mk1,G4 i O1 imaju odušak gdje možeš istisnuti zrak i natankati i preko 10l+
koristim to kad idem na G.O. i kazaljka se mrdne tek negdje kad prođem 200km+  ;D
mislim da mi je rekord da je stalo 54l..a na pumpu sam došao..tek se rezerva upalila.

O2 nema odušak..za F2 ne znam?? Pa je moguće da su te zavaljali na pumpi..da si točio na nečijih več natočenih 10-15l.
jer taj gumb..treba baš stisnuti i malo pričekati da zrak izađe.Pa onda nadotočiti. I tako par puta..dok ne vidite juhu  :))

Nikako se ne preporuča prilikom korištenja samo gradske vožnje i pogotovo ljeti ili zimi kad je extremno vruće ili extremno hladno.

Proverim uvek da na pumpi budu nule pre sipanja tako da to nije.
A naravno da sam mu rekao da drzi onaj odusak za vazduh kako bi vise stalo.
Ali ovo ispada da sa oduskom za vazduh moze da se sipa jos 30%.

« Odgovor #13 poslato: 21. Apr, 2014. 21:18 »
Presao sam oko 500km i tek mi je spalo pola prve crte.
Prosek je na tih 500km tacno 4l na 100km sto znaci da je potrosio oko 20l a meni je na maximumu, tek sad mi nista nije jasno :D
58l - 20l = 38l sto na rezervoar od 45l bi moralo da skine bar prvu celu kocku.
 :o :o :o

Van mreže Neba

« Odgovor #14 poslato: 22. Apr, 2014. 12:45 »
Tako je to. Kazaljaka ne daje mnogo korisnih informacija, takodje ces primetiti kako i neravnomerno opada, tipa "prvu kocku" da skines i da skines poslednju kocku ce ti biti razlicita kilometraza...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI