Autor Tema: Dodavanje ključa skakavca  (Pročitano 6768 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Marconi77Započeo temu

Dodavanje ključa skakavca
« poslato: 22. Apr, 2014. 22:31 »
Da li neko može da mi da informaciju, da li je moguće na octaviu ambiente (2006) koja je kupljena sa fabricki 2 obična ključa, da se dodaju skakavac ključevi?

Prilikom zaključavanja sa ključem javi se vizuelna signalizacija i aktivira se dioda u vozačevim vratima.

Šta je potrebno da se doda skakavac i da funkcioniše daljinsko otključavanje i zaključavanje preko skakavca?

Hvala.

Van mreže Turbo

Odg: Dodavanje ključa skakavca
« Odgovor #1 poslato: 22. Apr, 2014. 23:15 »
Treba ti ceo daljinski blanko ključ koji košta oko 50 eura, pa onda da ga narežeš i kodiraš, za to su drugu za Focusa tražili 100e (samo rad, on da donese blanko ključ daljinac) pre nekoliko dana(možda je za Škodu jeftinije, ali teško, nešto kapiram da je to sve isto). To je samo ključ, treba ti i daljinski modul za auto, i ugradnja istog.

Na mreži bugarin

« Odgovor #2 poslato: 22. Apr, 2014. 23:38 »
zavisi da li hoces original ili aftermarket.

po pitanju se da reci da trenutno nemas daljinsko zakljucavanje.
prvo treba proveriti koji central comfort module imas u kolima. mozda imas modul koji podrzava daljinsko. ako nemas, prvo treba to nabaviti pa tek onda ganjati dalje.
preko dijagnostike bi trebao da vidis koji ccm modul imas, jer onaj koji treba nosi oznaku 1K0 959 433 AK. to je modul za 4-oro vrata. mozes da koristis i 1K0 959 433 BT, ali on mora preko VCDS-a da se kodira za cetvoro vrata, jer je fabricki setovan za dvoja.

onda ti treba modul za daljinsko cija je oznaka 1K0 959 753 G. da ne bude zabune, ovo nije modul koji se montira u kola, vec modul koji je u sastavu kljuca skakavca. za ovaj znam da se sigurno gadja sa control comfort modulom, i ne pravi probleme sa uparivanjem. evo i slike

mozes ga kupiti i sa skakavcem.

u svakom slucaju trebace ti i transponder cipovi, osim ako ne zelis da razbucas svoje kljuceve i iz njih prebacis transpondere u skakavce.
a da ne pricam o nabavljanju kablova i dzekova i ugradnji istih, jer cisto sumnjam da su u fabrici stavili kablove za nesto sto nije ugradjeno :(
mnogo igrarije, dosta para, pa je mozda bolje da razmisljas o after market daljinskom zakljucavanju sa posebnim daljincem.
ili da na nekom otpadu sve gore navedeno (osim kljuceva) izboksujes za male pare.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Marconi77Započeo temu

« Odgovor #3 poslato: 23. Apr, 2014. 00:04 »
Hvala puno na odgovorima. Prvo ću skoknuti do servisa da proverim da li i šta ima od modula pa nakon toga da vidim za dalje.

Van mreže AcoSk

« Odgovor #4 poslato: 26. Maj, 2014. 17:43 »
Isti slucaj imam kao kod Marconija..

Koliko sam shvatio ako mi je central comfort module 1K0 959 433 AK, samo mi jos trebaju skakavci i uparivanje preko dijagnostike??

Van mreže skodilak

« Odgovor #5 poslato: 27. Maj, 2014. 10:35 »
Da li je moguce da ima novijih skoda bez skakavac kljuca?

Van mreže Turbo

« Odgovor #6 poslato: 27. Maj, 2014. 11:03 »
Moguće, ako nemaju centralnu bravu, onda ide standardni ključ. Skakavac je zapravo daljinac za centralnu.

Van mreže skodilak

« Odgovor #7 poslato: 27. Maj, 2014. 11:21 »
Stvarno bzv, zadnji jugici i floride su imali centralnu bravu. Moja skoda stara 14 godina ima skakavac kljuc !

Na mreži bugarin

« Odgovor #8 poslato: 27. Maj, 2014. 11:27 »
Moguće, ako nemaju centralnu bravu, onda ide standardni ključ. Skakavac je zapravo daljinac za centralnu.

mislis ako nemaju daljinsko centralno?

inace i dalje nude dve opcije:
1.  centralno zakljucavanje
2.  centralno zakljucavanje sa daljinskom komandom

prva varijanta je u active paketu i dobija se obican kljuc, uz drugu varijantu ide skakavac.

Van mreže nikolaj

« Odgovor #9 poslato: 27. Maj, 2014. 11:38 »
Tačno tako, kako kaže bugarin. Ja sam u active paketu (2010-e) dobio centralno zaključavanje i običan ključ. Naknadno sam ugradio daljinsko i alarm.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže Turbo

« Odgovor #10 poslato: 27. Maj, 2014. 11:44 »

mislis ako nemaju daljinsko centralno?

inace i dalje nude dve opcije:
1.  centralno zakljucavanje
2.  centralno zakljucavanje sa daljinskom komandom

prva varijanta je u active paketu i dobija se obican kljuc, uz drugu varijantu ide skakavac.

To naravno, nego meni automatski CB znači daljinska CB, prevideo sam cb bez daljinskog :)

Na mreži bigor

« Odgovor #11 poslato: 27. Maj, 2014. 12:51 »
Tačno tako, kako kaže bugarin. Ja sam u active paketu (2010-e) dobio centralno zaključavanje i običan ključ. Naknadno sam ugradio daljinsko i alarm.
Ne bih se slozio sa vama jer znam da je u tom paketu jos model iz 01 imao daljinac s kljucem,a nije bio skakavac
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Na mreži bugarin

« Odgovor #12 poslato: 27. Maj, 2014. 13:22 »
Ne bih se slozio sa vama jer znam da je u tom paketu jos model iz 01 imao daljinac s kljucem,a nije bio skakavac

ja sam pricao o novijim modelima, kod kojih je svaki sa daljincem "skakavac". kod starijih je bio obican kljuc sa daljinskom komandom i to niko ne spori.
primer koji sam izneo je za novu ponudu recimo O3.
sto rece turbo: ako je fabrika vec ugradila centralnu sta se stiskaju za daljinac :)

Na mreži bigor

« Odgovor #13 poslato: 27. Maj, 2014. 13:29 »
 :))
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže AcoSk

« Odgovor #14 poslato: 27. Maj, 2014. 13:33 »
Nego bugarin, ne rece mi za ovo sto pitah:

Isti slucaj imam kao kod Marconija..

Koliko sam shvatio ako mi je central comfort module 1K0 959 433 AK, samo mi jos trebaju skakavci i uparivanje preko dijagnostike??